פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   צריך המלצה לחוט, לגיג בינוני |
עמודים: [1]
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: צריך המלצה לחוט, לגיג בינוני (נקרא 2496 פעמים) |
הדפסה |
|
amirsource
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
י
|
|
אהלן חבר'ה!, אני צריך המלצה לחוט לגיג כבד, וגם אם אפשר לדעת מה היתרונות של חוט ניילון לעומת חוט בד?. לא צריך גם להגזים עם המחיר של החוט צריך משהו שיחזיק ולא יהיה שם מותג של איזו חברה. תודה 
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 13, 2011, 12:13:06 PM על ידי amirsource
|
|
-------------------------------
י
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אהלן חבר'ה!, אני צריך המלצה לחוט לגיג כבד, וגם אם אפשר לדעת מה היתרונות של חוט ניילון לעומת חוט בד?. לא צריך גם להגזים עם המחיר של החוט צריך משהו שיחזיק ולא יהיה שם מותג של איזו חברה. תודה  חוט לג'יג זה אך ורק חוט בד כי חוט מונו ימתח ויבלע את ההקפצות והג'יג בקושי יזוז. איזה טסט דרוש לך? 50 ליב', 60 לי'ב? על איזה רולר זה יבוא?
|
|
|
|
amirsource
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
י
|
|
אה הבנתי, אממ החשיבה שלי שכל דג שיבוא התקבל בברכה אז אני לא בטוח לגבי מספר הליב'.
הרולר שאני ישתמש בו רוב הסיכויים שזה יהיה Ryobi Applause 8000
|
י
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
אמיר,
בשרשור אחר שפתחת על ג'יגינג בכלל- הועלו כמה שמות של חוטים... "וויפלש" "ווי.ג'י.קיי" "דיווה" וכו'...
במקרה של חוטים, היקרים מצדיקים עצמם ברוב המקרים. קשה למצוא חוטים איכותיים לג'יגינג ב"גרושים. הזמנה באיביי יכולה להוזיל משמעותית... קח בחשבון כי כשיבוא הדג הגדול- לא תרצה לאבדו בגלל חולשת הציוד..
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אמיר,
בשרשור אחר שפתחת על ג'יגינג בכלל- הועלו כמה שמות של חוטים... "וויפלש" "ווי.ג'י.קיי" "דיווה" וכו'...
במקרה של חוטים, היקרים מצדיקים עצמם ברוב המקרים. קשה למצוא חוטים איכותיים לג'יגינג ב"גרושים. הזמנה באיביי יכולה להוזיל משמעותית... קח בחשבון כי כשיבוא הדג הגדול- לא תרצה לאבדו בגלל חולשת הציוד..
הוא צודק הרפי. אבל התחלת בזה שכתבת ג'יג כבד. אז בוא נתחיל מההתחלה: איזה עומקים אתה מתכנן לעבוד?
|
|
|
|
|
שני חוטים שאני אישית מרוצה מהם .
1. חוט מקצועי לגיג YGK UKTRA PE 5 זה חוט יקר מאוד בארץ בחול תוכל למצוא אותו בסביבות 350 400 שקל המידה PE5 זה 78 ליברות וזה יתאים לרולר 8000 ייכנס לך 270 מטר בערך ואם תהדק טוב את כניסת החוט יכול להיות ייכנס עוד טיפה.
2. חוט הרבה יותר זול זה הברקלי וויפלאש קריסטל ( הלבן) אני עובד איתו לחי חוט חזק ודק לעומת חוטים אחרים . החסרונות שלו הם שהוא מגיע צבע אחיד לאורך כל החוט מה שלא מקנה לך את האפשרות לדעת כמה שיחררת למטה בגיג שיש תקלות ששואבות גיגים אני סופר צבעים ויודע + - מתי לעצור לפני ההגעה למטה למטה וככה אני שומר יותר על גיגים שלא ייתקעו למטה לכן השתמשתי בו לרולר חשמלי שם יש לי קאונטר שמראה לי כמה חוט יצא. עוד חיסרון אין לו את הרכות כמו של החוטים היפנים והמרקם שלו קצת גס לדעתי .
מבחינת חוזק החוט מצויין ואם אין לך להשקיע על חוט מקצועי זה יכול לתת פיתרון. בהצלחה
|
|
|
|
amirsource
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
י
|
|
תודה רבה על ההסבר  טעיתי, לגבי הכותרת, אני משתמש בג'יג בינוני. ואני מתכוון לעבוד בעומקים של עד 40 מטר גג גג, לגבי החוט של YGK הוא באמת יקר, אני לא יודע אם הוא שווה את המחיר הזה, לא שאני מזלזל אבל 400 שקל זה הרבה בשביל חוט אבל בסדר, נסתדר. יש חוט צבעוני שהוא מומלץ במחיר של 200-250 שקל של 50-70LB?. אין לי עדיין ניסיון ממשי בג'יג בגלל זה אני לא רוצה חוט עם צבע אחד, אני לא רוצה שיתקעו לי הג'יגים על ההתחלה.
|
י
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
תודה רבה על ההסבר  טעיתי, לגבי הכותרת, אני משתמש בג'יג בינוני. ואני מתכוון לעבוד בעומקים של עד 40 מטר גג גג, לגבי החוט של YGK הוא באמת יקר, אני לא יודע אם הוא שווה את המחיר הזה, לא שאני מזלזל אבל 400 שקל זה הרבה בשביל חוט אבל בסדר, נסתדר. יש חוט צבעוני שהוא מומלץ במחיר של 200-250 שקל של 50-70LB?. אין לי עדיין ניסיון ממשי בג'יג בגלל זה אני לא רוצה חוט עם צבע אחד, אני לא רוצה שיתקעו לי הג'יגים על ההתחלה. אני הייתי יורד מחוט 50, 60 או 70 ליב' זה פשוט יותר מידי. חוט 40 ליב' יעשה יופי של עבודה, לא צריך יותר. פעם אחת יתקע לך בתקלה ותבין שאתה יכול למשוך איתו סירה והוא לא ייקרע. אגב, על המקל שלך כתוב לאיזה משקלי חוט הוא מיועד. אולי יצחיק אותך אבל אני בלייט עובד עם חוט 20 ליב' ובבינוני ב 30 ליב'. ובחזרה לשאלתך - יש לי חוטים אמריקאיים מתוצרת חברה שנקראת JB LINE ONE אני מביא אותם ארצה. חוט 40 ליב', צבע אחד, 150 ש'. חוט מרובה צבעים תמיד יקר יותר כי הוא עובר כמה פעמים (כמספר הצבעים) במכונת הצביעה. אני עושה ג'יג בחוט עם צבע בודד, וככה כל חברי. אתה יכול לראות דוגמא כאן - http://www.jigstarafrica.co.za/jigstar/shop/spectra-braided-lines/jigstar-pe4-spectra-40lb - חלק ב7.4 וזה המחיר בשקלים... אם מעניין אותך שלח לי מסר או תתקשר
|
|
|
|
amirsource
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
י
|
|
חוט צבעוני הוא חוט מומלץ בכלל?, והחוט ששלחת יספיק לי או שכדי להשקיע במשהו טוב יותר? (כי זה דיי זול)
ועל המקל כתוב PE: 2-5 שאני לא ממש מבין מה שזה אומר
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 13, 2011, 13:58:17 PM על ידי amirsource
|
|
י
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
חוט צבעוני הוא חוט מומלץ בכלל?, והחוט ששלחת יספיק לי או שכדי להשקיע במשהו טוב יותר? (כי זה דיי זול)
ועל המקל כתוב PE: 2-5 שאני לא ממש מבין מה שזה אומר
תסתכל בלינק ששלחתי לך ותבין שהחנות ההיא לא מוכרת זבלה ומכל החוטים בעולם היא מוכרת רק את זה. החוט מצויין, אני אישית משתמש בו על כל הרולרים שלי ויש לא מעט חברים שכבר בחרו להשתמש בו. עכשיו אתה תגדיר מה זה יותר טוב.... יותר יקר? החוט במחיר נמוך מהתקציב שביקשת, לא סיני פשוט אלא מיוצר באורגון- ארה"ב, המחיר נמוך כי זה מחיר החדרה לשוק. יותר מזה? אגב כמו שראית המחיר בחו"ל הוא כ 60$, בהחלט לא חוט זול. לגבי PE2-5 זו מידה יפאנית לעובי החוט. שווה ערך לחוט בין 30 - 60 ליב' בערך. אם אתה רוצה 50 ליב' בבקשה. לגבי הצבע, הדג לא רואה את הצבע כי בין הג'יג לחוט יש שוק לידר והוא שקוף.
|
|
|
|
amirsource
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
י
|
|
זה המחיר בשקלים או בדולרים?.
אמרת לי בהודעה הקודמת: " חלק ב7.4 וזה המחיר בשקלים..."
|
י
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
זה המחיר בשקלים או בדולרים?.
אמרת לי בהודעה הקודמת: " חלק ב7.4 וזה המחיר בשקלים..."
הסתכלת בלינק שהעליתי? זה החוט בחנות דרום אפריקאית שמתמחה רק בציוד ג'יג מקצועי. המחיר שם הוא במטבע הדרום אפריקאי וכדי להמיר לשקלים מחלקים ב 7.4... אצלי 150 ש"ח ל300 יארד (276 מ') מקווה שעכשיו זה ברור.
|
|
|
|
amirsource
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
י
|
|