דבר ראשון צריך אבן טובה.
לא הפשוטות שקונים ברשתות הגדולות אלא לקנות בחנות שמתמחה בסכינים וכלי מטבח.עדיף בעלת שני צדדים
כאשר צד אחד לפחות 150 גרגיר לאינץ' רבוע והשני 300 ומעלה כדי לקבל רמת גימור איכותית(אני מתכנן לקנות סט אבנים מ-5000 עד 10000 גרגיר לאינץ' רבוע משו מפחיד)
משרים את האבן במים לשעתיים לפחות(אני מחזיק את שלי קבוע בכלי פלסטיק עם מכסה,מלא במים)
מניחים על השיש במטבח או משטח ישר אחר בגובה המותניים בערך(חשוב מאוד) קרש חיתוך שמתחתיו סמרטוט לח מעט ועל הקרש עצמו עוד מטלית מטבח מקופלת לארבע ומרטיבים מעט את המטלית.
מניחים את האבן(מלבנית)כאשר הצלע הצרה שלה פונה אלינו בצורה ישרה ולא באלכסון.
מתחילים בצד הגס יותר של האבן(150)לרוב הצד הגס יהיה בצבע כהה יותר.
הזווית שבה נשחיז היא הפרמטר הקריטי ביותר להשחזה לכן הזווית שעלינו לשמור עליה בזמן ההשחזה היא בין 27 ל19 ואפילו 15 במקרים מסויימים.על מנת להגיע לזווית זו בקירוב נחזיק את להב הסכין במאונך לאבן(90 מעלות) נטה את הסכין לחצי מכך ואחר כך עוד פעם לחצי(מצאתי שאם אני שם את הציפורן של האגודל בין הסכין לאבן זו הזווית הרצויה לי להשחזה גבוהה ואיכותית).נחזיק את הסכין ביד הדומיננטית שלנו כאשר הלהב פונה אלינו וחוד הסכין בפינה הימנית הקרובה אלינו של האבן כאמור בהתאמה לשמאליים בפינה השמאלית ובזווית הרצויה של בין 19 ל 27 מעלות(חשוב גם להרטיב מעט את האבן בזמן ההשחזה כל כמה דק עבודה)
יד דומיננטית על הידית והיד השנייה מונחת בלחץ עדין מתון על גוף הסכין עצמו.
נתחיל בהחלקה של הלהב על גבי האבן כאשר הלהב במגע מתמיד עם פני שטח האבן מהפינה הימנית הקרובה אלינו אל הפינה השמאלית הרחוקה מאיתנו והפוך במקרה של שמאליים(מהפינה השמאלית קרובה לימנית רחוקה)
בלחץ סביר על הלהב לא חזק מידי.כאשר נמשוך את הסכין בחזרה על גבי האבן לכיווננו נפעיל פחות לחץ משמעותית ונחזור על פעולה זו עד אשר יווצר מעין מצוק לאורך כל הלהב מן הצד הלא מושחז שלו(בודקים על ידי העברת האצבע על גבי גוף הסכין לכיוון הלהב נרגיש התנגדות בקצה הלהב בקצה האצבע).לאחר שמשיגים את המצוק לאורך כל הלהב נחליף ידיים ונהפוך את הסכין לצד שלא השחזנו ונחזור על הפעולה רק הפוך(לימניים משמאל קרוב לימין רחוק ושמאליים מימין קרוב לשמאל רחוק) עד אשר יווצר המצוק פעם נוספת הפעם בצד השני של הלהב.
לא לשכוח להרטיב את האבן מדי פעם ולא לנקות את הנוזל שנוצר מהמתכת והמים(זה עוזר להשחזה)
לאחר מכן נהפוך את האבן לצד העדין יותר באותה צורה כמו מקודם ונתחיל באותה פעולה כמו מקודם אך הפעם נספור 30 מחזורי פעולה של החלקה לכיוון הפינה הרחוקה הנגדית ולאחר מכן נהפוך ידיים ונחזור על הפעולה בצד השני אחר כך נרד ל25 מחזורים 20 מחזורים 15 10 9 8 7 6 5 4 3 2 בכל צד וכאשר מגיעים להחלקה אחת וחזרה על פני האבן נעשה עשרה מחזורים של החלקה אחת מכל צד של הלהב.להשלמת התהליך ננגב את הסכין בזהירות על גבי מטלית ונשתמש בשטול(מוט פלדה ממוגנטת) כמו של אלה מהשווארמות של פעם

ונחזור על הפעולה של החלקה אחת מכל צד עשר פעמים או לחילופין ניקח צלחת קרמיקה ונהפוך אותה על הקרש ונעבור עם הלהב על החלק שלא מכוסה בגלזורה בזווית המדוברת פעם מכל צד של הלהב כעשר מחזורים.
דאם זה היה ארוך

בכל מקרה אם יש לכם עוד שאלות 0508123117
החזרת אותי מעל 20 שנה אחורה
כמי שעבד ועזר באטליז ( של אבא שלי ) היה חשוב מאד לשמור על הסכינים ולדאוג שיהיו חדות מאד
תיארת בדיוק מה צריך ואיך צריך לעשות ולרגע חשבתי שתפספס את המהלך האחרון עם השטול

רק הערה אחת ..עדיף לבדוק את החוד של הסכין עם הציפורן ולא עם האצבע
אתה בטוח מבין אותי ולמה !! הרבה אולי לא ידעו על מה מדובר
למי שלא קלט על מה מדובר אז מדובר בחוד סכין כזה חד שאפשר לגלח איתו שערות וזו עוד
אפשרות בדיקת החוד ..מדובר על סכינים שאיתם שוחטים כבשים ועגלים וחובה במכה אחת
כך שהסכין חייבת להיות מאד חדה כמו סכין גילוח
יופי של תחביב ושמור על הסכינים חדות וכמובן על הידיים