תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
19/11/2012 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
6:00 | קלמארי - 00 | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 1 | 11.5 |
הדו"ח:
בעקבות המצב בדרום הארץ מחליט שלא לקחת צאנסים מיותרים ובכלל דייג מהחוף עד כמה שישמע מוזר עושה לי הרבה יותר .
לדעתי לתפוס אנטיאס מהחוף הרבה יותר קשה מאשר לתפוס מסירה וטעמתי משניהם .
מת לחזור לתמונה של מקל מכופף על הסטנד שוב , לחוש את להרגשה של דג שמושך ואתה מנהל מלחמת מוחות להתיש אותו .
כל דייג מתחיל בתפיסת הפיתיונות שהיה משימה לא קלה .
מחליט לנסוע לצפון מאחר ובמרכז השנה העסק די חלש המון אבו נפחות שגומרים את הפיתיונות שנתפסו במשך שעות תוך שניות , גם עם הסרטנים שמכסחים הכל יש בעיה .
מחליט לצאת מוקדם כדי להיות ראשון בנקודה בשעה 03:00 החנייה נראית כמו דיזנגוף כמה מכוניות חונות .
אני מחליט לרדת מהרכב כי בנקודה מסוימת נראה שאין חכות .
מגיע מתחיל לפרוק את הציוד ניגש לנקודה ואז מגלה לתדהמתי חכות שחברה כבר שמו אותם כדי לתפוס מקום ונעמדו 50 מטר צפונה משם והתחילו לדוג שם ולשחרר בלונים .
חוצפה אמיתית שני דייגים תפסו לעצמם ריף של 70 מטר פשוט חזירות .
מחליט לא לבזבז זמן ולעבור לנקודה אחרת .
מגיע לנקודה רואה שני דייגים פינה אני בוחר נקודה שקטה מארגן חכות ובינתיים מזרזר על קלאמרי .
שני חכות שולח עם בלון ושני חכות זורק .
החכות בסטנד בהמתנה ואני מזרזר חצי עין על הסטנד .
פתאום כמו שעון ממש אור ראשון על המקל הכבד שלי (מקל קורמורן משופר עם פן 9500 ) כיפוף עצבני המקל יורד למטה ועולה ושוב יורד ונשאר מכופף .
בדיוק היה לי קלאמרי על המקל זורק בצד את המקל זרזור ורץ בזהירות לא ליפול באיזה בור לכיוון החכות .
משחרר טיפה קלאץ כדי שאוכל לשלוף את המקל מהסטנד .
הדג עצבני מפעיל כוח אדיר ודופק ריצה יפה לוקח 50-60 מטר אני שמח שהוא מתרחק .
כמה דקות של מלחמה שבמהלכה הדג מראה סימניי עייפות , גם ניסיונות שלי להעיר אותו לא עוזרים .
מחליט להביא את הדג כל הזמן שומר על לחץ קבוע לא נותן לא צ'אנס .
המקום הוא מקום בעייתי מאד עם שטח של 40-50 מטר ריף גבוהה טעות קטנה והדג הלך .
בחור שהיה על הריף הגיע לעזור .
נעיצת גאנץ בניסיון השני והדג למעלה בריף
הייתי בטוח שהדג יותר גדול לפי הפייט שנתן .
ממשיכים להמתין אולי יהיה עוד ביקור היה עוד כיפוף קטן שלא הניב כלום .
מסתבר שיש אלוהים לכל החברה שהשתלטו על הריף היו רק אבו קאקות שכיסחו להם את הצורה .
כך שלפעמים יש צדק ואתה מקבל את מה שכתוב לך מלמעלה .
לאור ההצלחה ומצב הפיתיונות מחליט לבקש מהבוס (ממני ) יום חופש ונשאר בצפון לזרוק ערב .
בערב רק דגים קטנים שכיסחו את הפיתיונות .
שמחה על התפיסה נמשיך לשלב בין הדייג בסירה לחוף