לאחר שצפיתי בסרטון הזה: http://www.youtube.com/embed/mP2pqmqQux0 http://youtu.be/mP2pqmqQux0 וראיתי משהו שעוד לא נתקלתי בו בצורה ממשית אף פעם (צפו 17:58) חשבתי מה זה הדבר המוזר הזה שיש על הקרס ועל החוט ... למרות שזה היה נראה לי שעם לא הייתי בטוח ולכן דיברתי עם חבר ותיק ששלח לי את הסרטון הוא אמר לי שזה שעם ואז כמובן שאלתי אותו, מה מטרתו ומה מומלץ ... הוא אמר ובצדק שברוב המקומות שבהם אני דג רוב הקרקע היא חולית ... והדגים שמטרגטים בסוג קרקע זה הם אינם אוכלי קרקעית .. החלטתי להכין לי גם שני סוגים של תלאים כאלה אחת שהשעם הוא על הקרס ממש והשני שהשעם הוא על החוט:
דרך אגב, סוף סוף מצאתי שימוש לספר אנגלית מחזיק לחוט
כטבעו של השעם הוא צף לגובה פני במי אך הוא נעצר במשקולת ולכן עולה לגובה שהוא למעשה אורך החוט בין השעם לבין המשקולת ..
לא הבנתי , תוכל להסביר ?
אדגים לך את זה באמצעות ציור: המשקולת נמצאת על הקרקעית . השעם מחובר לסביבל וגם המשקולת מחוברת לסביבל. כמובן לא בצורה הזאת ... אבל יש גבולות למגבלות הציור שלי
מהסביבל יוצא חוט שעל המשכו נמצא השעם. לא יודע אם ראו את זה בתמונה הראשונה של השרשור אבל השעם תפוס בין שני קשרים כך שאין לו יכולת לנוע על החוט. המשך החוט לאחר השעם קשור לקרס . ואת זה ניתן לראות טוב מאוד בתמונה
עוד משהו שיש להוסיף שלא בטוח שזה מובן כל כך בציור. השעם עולה ב90 מעלות לכיוון פני המים.. הוא מחפש את הדרך המהירה ביותר להגיע למעלה (בדומה לברק שמחפש את הדרך המהירה ביותר להגיע לקרקע ) והפתיון אינו יורד ב90 מעלות למטה אלא מתנדנד במים
עריכה אחרונה: נובמבר 18, 2012, 20:22:43 PM על ידי Gal Levy
הציור שהעלתי הוא דוגמא אחת הוא הדוגמא שהשעם נמצא על החוט ... (התלאי התחתון בתמונה הראשונה) בתלאי העליון בתמונה הראשונה תתבצעה הפעולה הבאה: מאחר ולא יהיה 2 חלקים לשעם (החלק שבין הסביבל לשעם והחלק שבין השעם לקרס) אלא יהיה חלק אחד, החלק שבין הסביבל לשעם ולקרס למעשה הקרס מחוברת ישר לשעם זה יתן את האפקט הבא:
הציור שהעלתי הוא דוגמא אחת הוא הדוגמא שהשעם נמצא על החוט ... (התלאי התחתון בתמונה הראשונה) בתלאי העליון בתמונה הראשונה תתבצעה הפעולה הבאה: מאחר ולא יהיה 2 חלקים לשעם (החלק שבין הסביבל לשעם והחלק שבין השעם לקרס) אלא יהיה חלק אחד, החלק שבין הסביבל לשעם ולקרס למעשה הקרס מחוברת ישר לשעם זה יתן את האפקט הבא: