תודה לכל הממליצים. השתכנעתי לבדוק את החוט אמנזיה של סקוויד הנה כמה תשובות לשאלות ששאלתם אותי: 1. הריג שלי בנוי מחוט ראשי עם סווביל בקצה בעובי 0.7 (כדי למנוע גם ממנו להסתלסל). 2. הקרס מחובר עם חוט 0.4 באורך 20 ס"מ. 3. הסלסול מתרחש בעיקר בזמן גלגול החוט חזרה ואז הפתיון מסתובב מסביב לחוט הראשי הריג.
הקשרים בתמונה דווקא מאד מתאימים
נראה לי הבעיה יותר בסוג החוט וגם באורך הבניה...שניהם ביחד אבל ומצד שני
עם בניה קצרה משהו כמו 5 ס"מ לכל היותר יהיו לכך פחות ליפופים בבניה בזמן איסוף
עוד נתון חשוב שגורם לפתיון להיות פורפרה מתחת למים זה הפתיון עצמו !! עדיף להשאיר את
הצד הזמן יותר של הפתיון קרוב למואר הקרס ולא קרוב לחוד של הקרס
והכוונה ואתן משל ..אם אתה תופר גמברי שלם תתחיל מהראש ותסיים בזנב ולא ההפך
את תתפור את הזנב קודם ולכיוון הראש ..המד העבה והשמן יותר שזה הקרוב לראש יגרום לפתיון לנוע
בצורת פורפירה בזמן איסוף החוט
מאמון, אני עובד כמו שלימדת אותי בדיג מלכות, במקור הריג היה יותר ארוך, אבל קוצר בעקבות הליפופים המעצבנים של החוט. האם בבולוס רגיל שהמטרה היא פרידות ואחרים, כדאי לעבוד עם תלאים קצרים של 5 ס"מ ? כאילו זה ריג לטלויזיות בחוף ?
חוטי סנסט אמנזיה למינהם , זה החוט היחיד שאני מכיר שאין לו זיכרון , דבר עם סקוויד או עדי, הם המשווקים היחידים בארץ שאני מכיר של החוט הזה
מה שאביב אמר - שמעתי על החוטים האלה המלצות מעולות.
ההמלצות של מאמון נכונות ואוסיף עוד: אתה יכול לעלות בעובי החוט, גם לרמת ה-0.50-0.60 (גם בבולוס "קטנים"). משום מה בבולוס לדגים לא אכפת יותר מדי מעובי החוט - זה קטע שעוד לא הצלחתי לפענח. בפעמים האחרונות השתמשתי באביזר הזה - http://www.fishingonline.co.il/Product/4023/swivel-tees---10 שתרם רבות לנושא הסלסולים. החלפתי ריג רק פעם אחת בדיג. עבודה עם שני קרסים למעלה ובניות קצרות - בהחלט משפר את המצב, כי אין לך את התופעה שהתלאי התחתון (אם אתה עובד מתחת לעופרת) מתלפף מעל העופרת. חוץ מזה, קשר שארק של בניה לחוט ראשי עובד מצויין, אבל צריך סוג ספציפי של חוט (לרוב חוטים זולים דווקא, בלי ציפוי חלק) כדי שזה יתפוס טוב, כי זה עובד על חום ונעילה.
דווקא בפעם האחרונה בבולוס קרה לי מקרה יותר מוזר - כל החוט הראשי הסתלסל לי לגמרי עד שזה הגיע למצב שהייתי צריך להחליף רולר באמצע הדיג (מזל שהיה עוד אחד בתיק).
היה סוויבל באיזשהו מקום בריג?
ברור. היה בתחתית, עבדתי במקרה עם משקולת רצה שהייתי צריך לעצור איכשהו. אולי הייתי צריך לשים עוד אחד למעלה, אבל זה כבר היה הופך לסלט סוויבלים - שניים של התקן התלאי, אחד למטה ועוד אחד למעלה.
מאמון זה בשבילך - עיקרון דומה מאוד, כמעט אותו קשר אבל עם אבטוח ויותר ליפופים.
חוטי סנסט אמנזיה למינהם , זה החוט היחיד שאני מכיר שאין לו זיכרון , דבר עם סקוויד או עדי, הם המשווקים היחידים בארץ שאני מכיר של החוט הזה
ההמלצות של מאמון נכונות ואוסיף עוד: אתה יכול לעלות בעובי החוט, גם לרמת ה-0.50-0.60 (גם בבולוס "קטנים"). משום מה בבולוס לדגים לא אכפת יותר מדי מעובי החוט - זה קטע שעוד לא הצלחתי לפענח. בפעמים האחרונות השתמשתי באביזר הזה - http://www.fishingonline.co.il/Product/4023/swivel-tees---10 שתרם רבות לנושא הסלסולים. החלפתי ריג רק פעם אחת בדיג. עבודה עם שני קרסים למעלה ובניות קצרות - בהחלט משפר את המצב, כי אין לך את התופעה שהתלאי התחתון (אם אתה עובד מתחת לעופרת) מתלפף מעל העופרת. חוץ מזה, קשר שארק של בניה לחוט ראשי עובד מצויין, אבל צריך סוג ספציפי של חוט (לרוב חוטים זולים דווקא, בלי ציפוי חלק) כדי שזה יתפוס טוב, כי זה עובד על חום ונעילה.
דווקא בפעם האחרונה בבולוס קרה לי מקרה יותר מוזר - כל החוט הראשי הסתלסל לי לגמרי עד שזה הגיע למצב שהייתי צריך להחליף רולר באמצע הדיג (מזל שהיה עוד אחד בתיק).
ברור. היה בתחתית, עבדתי במקרה עם משקולת רצה שהייתי צריך לעצור איכשהו. אולי הייתי צריך לשים עוד אחד למעלה, אבל זה כבר היה הופך לסלט סוויבלים - שניים של התקן התלאי, אחד למטה ועוד אחד למעלה.
תודה לכל הממליצים. השתכנעתי לבדוק את החוט אמנזיה של סקוויד הנה כמה תשובות לשאלות ששאלתם אותי: 1. הריג שלי בנוי מחוט ראשי עם סווביל בקצה בעובי 0.7 (כדי למנוע גם ממנו להסתלסל). 2. הקרס מחובר עם חוט 0.4 באורך 20 ס"מ. 3. הסלסול מתרחש בעיקר בזמן גלגול החוט חזרה ואז הפתיון מסתובב מסביב לחוט הראשי הריג.
הקשרים בתמונה דווקא מאד מתאימים
נראה לי הבעיה יותר בסוג החוט וגם באורך הבניה...שניהם ביחד אבל ומצד שני
עם בניה קצרה משהו כמו 5 ס"מ לכל היותר יהיו לכך פחות ליפופים בבניה בזמן איסוף
עוד נתון חשוב שגורם לפתיון להיות פורפרה מתחת למים זה הפתיון עצמו !! עדיף להשאיר את
הצד הזמן יותר של הפתיון קרוב למואר הקרס ולא קרוב לחוד של הקרס
והכוונה ואתן משל ..אם אתה תופר גמברי שלם תתחיל מהראש ותסיים בזנב ולא ההפך
את תתפור את הזנב קודם ולכיוון הראש ..המד העבה והשמן יותר שזה הקרוב לראש יגרום לפתיון לנוע
בצורת פורפירה בזמן איסוף החוט
מאמון, אני עובד כמו שלימדת אותי בדיג מלכות, במקור הריג היה יותר ארוך, אבל קוצר בעקבות הליפופים המעצבנים של החוט. האם בבולוס רגיל שהמטרה היא פרידות ואחרים, כדאי לעבוד עם תלאים קצרים של 5 ס"מ ? כאילו זה ריג לטלויזיות בחוף ?
ממש כן שרגא
למלכות זה אחרת ובכלל שם חוטים עבים ...בניות עם חוטי ניילון 0.70 באורך של 30-50 ס"מ
בכלל חוט עבה פחות עושה ליפופים למרות שיש מצב עם דריפט חזק או איסוף חוט מהיר
לדגים גודל כף יד עד קילו המצב אחרת לגמרי ..ממש כמו לטלוויזיות ושל המולים
שים לב שעם המולי זה כי קורה והכי מעצבן
מומלץ מאד בניות קצרות מאד גם כך תקבל סיכוי יותר גדול עם יותר בניות 4-5 בניות באותו אורך ריג
וגם כל נגיעה קטנה אתה תרגיש את האכילה חזק מאד !! וכרגיל אין צורך בבניה מתחת לעופרת
ואותו סגנון חיבור עופרת עם קיסם שיניים וללא שום קשירה !!
במקרה מצאתי תמונה לחמד עם יציאה בסירת הגומי לפני כמה שנים
שים לב לריג ועזוב כמה נראה לא יפה חמד
הוא משתמש ב 8 בניות לפחות אבל כאן ובמקרה השתמש בקבלים לחסוך חיתוכים של אבו נפחות
אותו עקרון ואותו אורך בניות וגם אותו מספר משתמשים בבולוס רגיל כשאין אבו נפחות
בניות קצרות מאד ויותר במספר באותו אורך ריג ..
סיכוי גדול יותר לתפוס יותר מדג אחד אפילו וגם פחות ליפופים !!
כבר ביציאה הראשונה שלי לבולוס, אולי אף בהורדת הפתיון הראשונה, חוויתי את אותה הבעיה שאתה מתאר.
אפילו הריג בו השתמשתי היה זהה לחלוטין למה שצירפת :
2 לולאות dropper אליהן מחובר תלאי 0.40 באורך של 20-25 ס"מ.
על מנת לצמצם את הסלסול סביב הריג, ניסיתי תחילה להגדיל את הלולאות ולהרחיק אותן מהריג, לשם כך
השתמשתי בגוף הריג עם חוט ניילון 60 ליברות שמיועד במיוחד לבניית ריג .
אמנם הצלחתי מעט אך לא ממש ולכן ישנה אופציה נוספת והיא לולאות twisted dropper loop והקטנת התלאי שיוצא מהן ל- 10 ס"מ.
משום מה הגעתי לא מוכן לאותה יציאה ובמקרה אדם היה שם בסירה וכמו שהוא מתאר השימוש ב swivel tees דווקא עזר לו יותר מאשר האילתורים שלי, אגב כמות התפיסות שלו הייתה בערך פי -3 ממני.
הבעיה הכי חמורה ומעיקה מעבר לסלסול על הריג זה היעדר האפשרות לשחרר את התלאים ולהציגם כראוי בהורדה הבאה. החוט פשוט נראה כמו קפיץ ובניסיון הבא שתוריד ותעלה המצב רק מחמיר. דבר שאילץ אותי להתעסק כל היציאה עם החלפת תלאים ואף לעבודה עם תלאי stiff ועבה יותר ממה שצריך.
כאן בעצם יש את החשיבות של חוט חסר זיכרון כמו שצויין קודם, אחרי כל סילסול או הסתבכות יש לך את האפשרות להתחיל דייג מחדש עם תלאים ישרים ומסודרים בדיוק כפי שהכנת אותם בבית.
מעצם היותו כזה הוא קצת יותר נוקשה מחוט ניילון רגיל ויקטין סיבוך, אך חשוב להדגיש שלא הוא בלבד יפתור אותך מהבעיה אלא שילוב כמה אלמנטים יחד כפי שהזכרתי קודם (אורך תלאי, הרחקה מגוף הריג, סביבל ייעודי וכו'...)
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
חוט 50 יעשה את העבודה הכי טוב . אישית בבולוס על הראשי חוט 40 , שם שם לידר באורך 4-5 מטר של חוט 50 שאם יבוא לוקוס עצבני אני אהיה מוכן עליו אני שם משקולת 100-120 גרם לולאה מעל הקרס בניה קצרה עם קרס מס' 1 צוואר ארוך עם בניה קצרה סדר גודל של 15 ס"מ על חוט 50 . למטה לולאה פשוטה וקרס עגולה \סירקל מס' 2\3 לטובת פרידות בניה מחוט 45/50 באורך של 15 ס"מ . זה הריג שלי ובהחלט מוכיח את עצמו לאחרונה . מאוד פשוט ללא סביבל וללא אביזרים נוספים .
משום מה הגעתי לא מוכן לאותה יציאה ובמקרה אדם היה שם בסירה וכמו שהוא מתאר השימוש ב swivel tees דווקא עזר לו יותר מאשר האילתורים שלי, אגב כמות התפיסות שלו הייתה בערך פי -3 ממני.
ראיתי בגדול את ה wivel tees, נראה לי הרבה מדי התעסקות להכין ריג כזה. נחכה לסרטון של מאמון על השרקיסטים קודם + שימוש בחוט אמנזיה
עריכה אחרונה: נובמבר 18, 2012, 08:49:17 AM על ידי shragam