קראתי לעומק את המאמר של טל, חבל על הזמן, תודה על ההשקעה מקצוען
לא קיבלתי תשובות לשאלות הבאות:
1. זריקת פתיון חי למים. האם יש סיכוי שסבידה/קלאמר או דג חיים ישארו בחיים לאחר ההטלה למים? בדגש על סבידה וקלאמר, ובהנחה שאינני מעוניין או יכול להשתמש בשאר השיטות להרחקת הפיתיון לעומק המים, אלא רק יכול להטיל.
2. לגבי ריג על 2 קרסים כאשר העליונה צפה. קרא לי לא אחת שהפיתיון פשוט התקפל כלפי מעלה, במיוחד תוך כדי שמופעל עליו לחץ דהיינו בזריקה או בנפילה למים, או במשיכה חזרה. זה הגיוני כיוון שהחוט (שמקובע לקרס התחתונה) מושך ואילו הקרס העליונה נשענת רק בבשר של הפיתיון, מה שמפעיל עליה לחץ וגורם לקיפול של הפיתיון. איך נמנעים מזה בשיטה הזו של קרס צפה?
3. נעיצת הקרסים בסבידה חיה, היכן המיקומים המומלצים, כדי שתישאר חיה מצד אחד, תוכל לנוע במים מצד שני, ושהקרסים לא ישתחררו או יתרופפו מצד שלישי?
4. מנסיונכם, האם אינטיאס באמת לא תוקף אם הריג הוא מכבל פלדה?
בקת לזריקה של הסבידה או הקלמרי אני לא יודע עם הם ישארו חיים אבל הפיתיון עדיין טרי בקשר למיקום הקרס אכי טוב ךפי דעתי בזנב הסבידה ומעל הראש לא עמוק מידי מעל הראש ולגבי הכבל הם כן תוקפים אבל ברגע שהם מרגישים משהו שונה הם פולטים את הפיתיון
עריכה אחרונה: נובמבר 13, 2012, 19:41:21 PM על ידי דור מזרחי
בקת לזריקה של הסבידה או הקלמרי אני לא יודע עם הם ישארו חיים אבל הפיתיון עדיין טרי בקשר למיקום הקרס אכי טוב ךפי דעתי בזנב הסבידה ומעל הראש לא עמוק מידי מעל הראש ולגבי הכבל הם כן תוקפים אבל ברגע שהם מרגישים משהו שונה הם פולטים את הפיתיון
תודה צדיק
מישהו יודע לגבי שמירת הפיתיון חי בהטלה?
שוקי\סקוויד\ינון\טל\עדי\רון ושאר מקצוענים, השמיעו קול!
דג חי ישרוד את ההטלה למים - אם כי יש צורך להטיל קצת יותר בעדינות.
לגבי קלאמר / סבידה - לדעתי ומהניסיון שלי, אין הבדל אם הם חיים או מתים בזריקה מהחוף, כן יש הבדל אם הם טריים או לא.
ריג 2 קרסים זה ריג שאני נמנע ממנו בתור "עיקרון". לדעתי מסורבל שלא לצורך. קרס אחד בגודל מתאים (0/9 - 0/11 בהתאם לפיתיון), במקום הנכון (אשתדל לצלם כיצד אני "תופר" קלאמרי בפעם הבאה שאצא לדוג), מספיק בהחלט. במיוחד באיזור הדיג שלי - 2 קרסים גם מגדילים את הסיכוי לתפיסה בסלע פי 2.
לגבי נעיצה בסבידה, תחפש דיונים של שוקי על אינטיאס - אני זוכר שהוא העלה סירטון שלו על הנושא.
מניסיון של חברים רבים בצפון (אני אף פעם לא משתמש בכבל) - ההבדל זניח עד לא קיים בשימוש בכבל.
רק לגבי זריקת הסבידה\קלאמר חיים, לא הבנתי עדיין מה דעתכם האם הם יפחו את נשמתם אם לאו?
רון ממך הבנתי לכאורה שיש סיכוי גבוה שהם ימותו אבל זה לא משנה העיקר שהם טריים.
לזה התכוונת?
ומה דעתכם בעניין שוקי ועדי?
שבצ'לום
רוב הסיכוי שהם ימותו אבל הם עדיין אפקטייבים בגלל שהם טריים מאוד כמו כן גם לסבידות וגם לקאלמרי יש צבע זרחני בתוך הגוף שלהם שנשאר גם מספר שעות לאחר מותם צבע זרחני זה מושך אליו טורפים גם ממרחק רב וגורם ליתרון על פני פיתיון אחר שקפוא או ישן
-------------------------------
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך"