תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
11/11/2012 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
1:00 | קלמארי - רצועות | טרולוס (צנינית אטלנטית) | 1 | 1.3 |
הדו"ח:
אז ככה..
אמנם אני לא חדש באתר אבל נמצא יותר ברקע ופחות מעורב ברמת שיתוף דוחות.( לא שהיה על מה..

מעל שנה אני מנסה את מזלי בדייג חוף,זרזור קלאמרי,קצת דייג מסירה ואפילו גיחה לילת ראשונה בקיאק אבל
למעט טרחון קטן,סרגוסים וסרטנים חסרי מזל,היציאות היו מסתכמות ב: כמעט..קרוב..איך ברח..

אבל אני מתעקש שבסוף הוא יבוא..
ביום חמישי האחרון רגע לפני הסערה שתתחיל בסופ"ש,יוצאים אנוכי,שעיבי,אלכס ודודו ערבה לנסות את מזלנו
בדיג פתיונות מהחוף.
מגיעים לנקודה.שעיבי פותח תאורה,מחמשים את הריגים ברצועות נדיבות של קלמארי והחכות במים. שעיבי ואלכס
הוציאו בלילה לפני דניס נאה כך שיש מה לצפות..פותחים בירות ודודו מצטרף אלינו.
תנועות קלות של החכה שלי מסתברות כסרטן טועה שתפס טרמפ על המשקולת ושוחרר.המקל של שעיבי מתחיל
לקבל כיפופים קלים והוא מתחיל לגלגל אך לאחר כמה גלגולים אין התנגדות,דבר שחזר על עצמו מספר
פעמים..מוזר.

מתייאשים ומתקדמים ברגל צפונה לאחר שדייגי רשת חזרו משם עם כמות נאה מאד של דניסים ובורים.
חכות במים..המתנה וכלום.
בינתיים הספקתי לאבד 3 פעמונים+עוד אחד נוסף של שעיבי שבמצבו עדיף שהלך לאיבוד.אני תמיד שוכח להוריד
אותם לפני הזריקה..חובבן או לא?

גם פה אין באופק אכילות ואנו מחליטים לעלות על הרכבים ולנסוע צפונה יותר.ספונטניים..
מגיעים לאולגה ומתמקמים ברצועת חוף צרה ומסולעת משני צידיה.
אני משתמש בסביקי עם 3 יציאות וקרסים מידה 2 מוכנים עם חוט מתכת. הקלמארי מוכן והופ..למים.
מתיישב לרגע בכיסא ליד שעיבי ולפתע רואה שהמקל נותן כיפוף או שתיים של התעניינות ולא מתיישר.
נותן הוקסט ומרגיש שיש עניין בצד השני.מתחיל לגלגל בקצב אחיד והמקל מתחיל להימשך יפה למטה.
שעיבי צועק שאני מושך את החוט שלו אבל אני מרגיש שמשהו תפוס חזק מאד וממשיך להתנגד.....
לאחר כמה גלגולים יוצא לו טרולוס חתיך של כמעט קילו וחצי.איזה כיף.

קצת תמונות,ניקוז דם וניקוי של הדג בעזרתו של דודו.
עוד כמה נסיונות שלא צלחו ומתקפלים הביתה.
לסיכום- ערב אדיר עם אחלה צוות.מקווה להפתעות רבות ונוספות גם ביציאות הבאות.
מצ"ב תמונות..
שי