תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
10/11/2012 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 10 - 20 מטר | דיג מסירה - ג'ירג'ור |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
06:00 | דמוי דג בינוני - X RAP | פלמידה לבנה / פלמוד (סקומברן זריז) | 12 | נחמד |
הדו"ח:
נסיון לפני שבועיים לטרוליניג על פלמידות לא צלח למרות שקיבלתי דיווחים על תפיסות פה ושם .
מתכנן יציאה לפני הסערה חבר שהיה אמור לארגן לי פתיונות מהדלאל מוסר שלא היו בכלל סבידות ואני מתלבט אם לצאת לזרזר בערב להשיג פיתיון או לצאת בבוקר לטרולינג.
מאז שיש סירה הפכנו לקצת עצלנים מאז וגם התפיסות במרכז לא משהו כך שאני מתלבט .
בין התלבטות להתלבטות מקבל טלפון מיוני שמוסר שתפסו באשדוד יפה ואם יש מצב לגנוב מחר בבוקר יציאה קצרה עד לשעה 08:30 , אני משיב שהולך , טלפון מאוחר יותר ואישור שלו מפיל את האפשרות לצאת מהחוף .
אני די סקפטי כי תקופה ארוכה לא לי תפיסות משמעותיות
.
יציאה ממש בחושך מערך של רתמה אחת עם בומחיט מאחור רחוק ועוד 5 חכות עם שלל דמויים של ראפלה 20 יוזורי , ואחת 30 קרוב ליד הסירה .
אני פורס את המערך של החכות ממרחק של 70 מטר לרחוקה ביותר הקרובה 15 מטר ומכוון את הקלאץ , פעם אחרונה שתפסתי דג בטרולינג היה בתקופת האלבקור (בהמשך תבינו למה אני מציין זאת) .
אחרי רבע שעה בערך המקל הקרוב דופק ודופק וגם אחד לידו אני אומר לעצמי "מה אני מתגרד בקרקע ? " ,אולי ניילון ולא מעלה את האפשרות שמדובר בדג ,עד שיוני אומר לי "יש לנו דגים " ואני עונה לו שוב זה ניילון כי הפלמידה המסכנה מרוב שנגררה עלתה למעלה והפכה לניילון .
יוני לוקח חכה ואני חכה ומעלה פלמידה קטנה שלי מעט יותר גדולה משתחררת כשאני מנסה להעלות אותה לסירה .
אני מתרגז על עצמי שלא השתמשתי בגאנץ ויוני מרגיע אותי יהיו עוד .
אני מבין שהקלאץ שכיוונתי אולי מתאים לאלבקור אבל צריך לכוון את הקלאץ לדגים הרבה יותר קטנים.
התחיל אטרף שכל כמה דקות כל פעם זוג פלמידות בגדלים בין קילו וחצי לשתיים וחצי קילו.
משנים את כל המערך לראפלה שעבדה יפה מאוד
המאזן מורה על 11 והשעה כבר 8:00 אוספים עוד אחת בדרך
.
מגיעים לאיזור מול השובר ורואים רתיחות של פלמידות וסנפיר הגב שלהן מעל המים אך הן לא תוקפות , סיבוב נוסף עליהן גם ללא תוצאות .
מצטערים שאין לנו ציוד זרזור אך מרוצים מאד מהתוצאות .
מגיעה הביתה ומודיעה לאשתי שאני מת לצאת אחר הצהריים אך אשתי מקררת את ההתלהבות כי צריך להגיע לאזכרה לאמא של חבר .
הפלמידות מנוקות כל אחת בשקית מוכנות ללקרדה או לסביצה זה דג מעולה שיוצא טוב בכל צורה.
מחכים לתום הסערה נקווה שהן תישארנה בשטח