תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
8/11/2012 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
1600 | - צלחות ים | סרגוס (סרגוס משורטט) | 3 | |
1700 | - תולעת סיליקון | בננה / רופוס (גובוס גלילי ) | 2 |
הדו"ח:
התחזית לסופשבוע מבהירה כי ים לא נראה.
יושב באוניברסיטה ולא מצליח להתרכז , כל הזמן המחשבה נודדת לציוד שיושב ברכב עוד מהפעם הקודמת שביקרתי בים.
בשעה 1500 מקבל החלטה , אורז את הדברים, נכנס לרכב ומתחיל לנוע לכיוון הבית, בדרך חותך מערבה בחוף מכמורת, 30 שניות הורדתי את הג'ינס והנעליים ועולה על "מדי ב'" ( מכנס קצר, חולצת פורום , ופלדיום) תיק על הגב , חכת ז'ירזור וקדימה לריפים, מנסה קצת לעבוד אבל משהו באווירה ובתחושה אומר לי שזה לא זה

עושה שינוי מהיר - מחבר ריג של משקולת קליע 5 גר' וקרס ארוכה לתולעים , מלביש תולעת סיליקון ומתחיל לסרוק את האזור החולי של הבריכה בין הריפים , מעט עבודה והרטט הקצה המקל מבשר על תקיפות של בננות חמודות , הרבה בריחות ממש בקו החוף אבל בסוף עולות שתיים נחמדות שנשמרות לטובת פתיון לדייג בעתיד.
מקלף קצת צלחות ים מהסלע מלביש על הקרס ושולח למיים כאשר עובד בגלגול איטי כל הזמן ושוב זורק ( הפיתיון הזה כמו דבק על הקרס אם לא אוכלים אותו הוא לא נופל ) עבודה של כ- 40 דקות מניבה 3 סרגוסים יפים שנותנים פייט מדהים על המקל הרגיש הזה כיאה לסרגוסים.
סה"כ שברתי את הדודא שהייתי בה,

1800 חזרה ברכב והבייתה - עוד נספיק לעשות מקלחת לקטנה ולקלוע קצת סלים עם הגדול.
מה צריך יותר מזה ? אני --כלום . יום נהדר .
תמונות ?... אולי בהמשך עם יהיה לי כוח לצלם אותם קפואים.
אז שבת שלום לכולם וקדימה לים אחרי הסערה החברה יהיו רעבים משני צידי קו המיים.