פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   לוקוס בלי חכה |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: לוקוס בלי חכה (נקרא 6632 פעמים) |
הדפסה |
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
הודעות: 7592
|
|
אהבתי שאתה לא לוקח את הדגים האלה שאתה לא מוציא, ואפילו פועל לנסות להציל אותם, כל הכבוד עדי , אולי אנשים לא יוכלו להבין את הקטע הזה,אבל שאתה לוקח דג שאתה לא דגת אותו אתה מרגיש כיאלו הלכת לשוק וקנית אותו (לפחות אני), זה לא אותו דבר להביא הביתה דג כזה.
אכן אביב, זה לא היה קרב בין צייד לניצוד - זה "לא כוחות". אני אמנם לא נולדתי צייד ולא השתייכתי לשבט אינדיאני (רחמנא ליצלן) אך ידוע שאצלהם יש כמעט קשר ריגשי/רוחני לניצוד , שזוכה להערכה וכבוד רב מצד הצייד, שבעצם ניזון מהטבע ומכבד אותו בהתאם. ולעניין לקיחת הדג - פשוט מאד : it wasnt my kill.
|
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
הודעות: 7592
|
|
כבוד גדול עדי, אהבתי מאוד את הסירטון ואת העובדה שלא התיאשתם ומיציתם את כל האפשרויות עד ההחלטה של ךלקיחת הדג הביתה. מה גם שבסוף קבילת את מה שרצית - את הפתיונות אגב איזה דגים עלו על הסביקי?
על הסביקי נתפסו בעיקר טלוויזיות ומעט מרמירים (קטנים). ואכן , אני מסודר למחר 
|
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
הודעות: 7592
|
|
בעשיית מעשים טובים ומצוות העיקר הכוונה :-)
מעריך מאוד את ניסיונות ההצלה. תוך כדי שאני צופה בסרטון אני מנסה לדמות את עצמי, ולנסות להבין מה הייתי עושה אם היה נקרה בדרכי דג כזה. שום דבר לא נראה לי זר ברצון להחזיר את הדג למים ולהחיות אותו. להיפך, הייתי פועל בדיוק כמוך.
אני לא חושב שהדגיגים באזור שמו לב יותר מדי ללוקוס חצי מעולף שצף בקרבת החוף.
מידי פעם הדג עוד הצליח להוציא הצלפה אחת או שניים ולכן חשבנו שניתן יהיה להצילו, אני מניח שגם הדגים חששו מכך במיוחד שהאזור בו תפסתי א"כ את הדגים היה ממש קרוב לשם. כמובן שזו עדיין השערה 
|
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
שי בגדדי
|
ג'ירג'ור בת ימי!!!!! חבר פורום
מנותקגיל:
34
הודעות: 2028
|
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
דוח משובח תופעה מענייינת ופשוט תגובה נהדרת מצידכם.  אפשר ללמוד המון מדוח זה.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
הודעות: 39113
|
|
האמת, לא משנה מה סיפור המעשה- עם כזו הגשה איכותית כל דוח יהיה מעניין...  היה מעניין מאוד, בהחלט ראויים להערכה המאמצים שהשקעתם כדי להחזיר את הדג... לגבי דיג הזאטוטים עם הסביקי- היה מעניין לשמוע עוד קצת פרטים... 
|
-------------------------------
|
|
|
|
אביחי
|
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח! חבר פורום
מנותקגיל:
54
הודעות: 6434
ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
|
|
|
|
|
|
אברום רומנו
|
דייג!!!!! חבר פורום    
מנותקגיל:
24
הודעות: 958
0502514926 אם תרצו לדבר!
|
|
הבנתי עכשיו קראתי את הדו"ח אבל חשבתי שהוא רשם דייג לידו מוציא משהו קהה אז חשבתי הוא הוציא את הדג
ואז הוא הגיע אליהם ואז זה קרה!
אברום!
|
-------------------------------
דייג זה החיים שלי!!! הים זו האהבה הגדולה שלי!!!
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
הודעות: 7274
|
|
 |
|
|
אנדריי יופי של סרטונים. אבל אם כבר מנקבים ומשפדים את הדג יש להשתמש בכלי המתאים! ברשותך, גם אני מצאתי הנחיות ובעיברית! אז קודם כל הנה הכלי בו אני משתמש - עדיף מניירוסטה אבל יש גם חד פעמי מעץ או במבוק:   ההנחיות הספצפיות לגבי הלוקוס: 700 גרם פילה לוקוס שלם, נקי מעצמות שומן ועור 3 לימונים בשלים 2 כפות עלי מרווה, קצוצים 1 כף עלי טימין טרי, קצוצים פלפל לבן גרוס מלח גס שמן זית 1/3 כוס יין לבן 2 שיני שום, כתושות עגבניות שרי קטנות 2 כפות פטרוזיליה קצוצה אופן הכנה: 1. חותכים את הלוקוס לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ ומעבירים לקערה. 2. מתבלים במיץ מלימון סחוט, 2 כפות עלי מרווה קצוצים, כף טימין קצוץ, קורט קטן של פלפל לבן גרוס, קורט מלח גס, 1/3 כוס יין לבן, 2 שיני שום כתושות, 2 כפות שמן זית, מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד. 3. משרים כ-30 דקות. 4. משפדים לסירוגין את קוביות הדג ועגבניות השרי על שיפודי עץ. 5. מחממים את גריל התנור. 6. חותכים 2 לימונים לפרוסות דקות ומניחים כך שיכסו את צלחת ההגשה. 7. מסדרים את שיפודי הלוקוס על תבנית עם נייר פרגמנט ומעל יוצקים את הנוזלים. 8. מכניסים למרכז התנור וצולים 3 דקות. 9. מוציאים בזהירות, מסובבים את השיפודים 180 מעלות, ומעל יוצקים מעט שמן זית. 10. צולים בתנור לעוד כמה דקות, יש לשים לב שהשיפודים יצלו עד השחמה קלה, בשלב זה מוציאים מן התנור בכדי שהדג לא יתייבש. 11. מסדרים את השיפודים מעל פרוסות הלימון ובוזקים מעט פטרוזיליה קצוצה. מגישים חם.
|
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הודעות: 5445
הים של כולם
|
|
|
-------------------------------
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
אליהו בנימין
|
"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי" חבר פורום
מנותקגיל:
39
הודעות: 5225
|
|
לא נורא עדי, העיקר הכוונה  על עצם הניסיון כבר זכית במצווה. חוצמזה לשמח אדם סבא זה לא פחות חשוב  אחלה מתכון סקוויד רק שלא יעבור לנו בראש אם ניתקל במצב כזה.. 
|
-------------------------------
|
|
|
|
קרע לי אותו מקרה רק עם סרגוס ... זה קשור לציפת אוויר .. ראיתי פעם בתוכנית דייג שצריף לדקור אותו בעדינות באזור הציפת אוויר וללחוץ בעדינות עד שהוא יתאזן וישחה בלי שום בעיה .. וזה עבד לי ...
|
-------------------------------
Catch & Realse
|
|
|
kobishani
|
המז'רז'רים (כבר לא בע"מ) חבר פורום
מנותקגיל:
61
הודעות: 1060
מה שתשחרר הים יחזיר ובגדול
|
|
R E S P E C T על נסיונות ההחיאה 
|
-------------------------------
הציוד שלי: מקל: BLACK קפטצ'ר 4-28 מכונה :Shimano STRADIC 3000FA advance מקל: מיג'ורקראפט קרוסטייג' 7-15 מכונה: שימנו נקסייב 3000
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
andreypa
|
אנדרי פרלוב חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
40
הודעות: 6322
תמיד זמין 053-6064261
|
|
 |
|
|
אנדריי יופי של סרטונים. אבל אם כבר מנקבים ומשפדים את הדג יש להשתמש בכלי המתאים! ברשותך, גם אני מצאתי הנחיות ובעיברית! אז קודם כל הנה הכלי בו אני משתמש - עדיף מניירוסטה אבל יש גם חד פעמי מעץ או במבוק:   ההנחיות הספצפיות לגבי הלוקוס: 700 גרם פילה לוקוס שלם, נקי מעצמות שומן ועור 3 לימונים בשלים 2 כפות עלי מרווה, קצוצים 1 כף עלי טימין טרי, קצוצים פלפל לבן גרוס מלח גס שמן זית 1/3 כוס יין לבן 2 שיני שום, כתושות עגבניות שרי קטנות 2 כפות פטרוזיליה קצוצה אופן הכנה: 1. חותכים את הלוקוס לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ ומעבירים לקערה. 2. מתבלים במיץ מלימון סחוט, 2 כפות עלי מרווה קצוצים, כף טימין קצוץ, קורט קטן של פלפל לבן גרוס, קורט מלח גס, 1/3 כוס יין לבן, 2 שיני שום כתושות, 2 כפות שמן זית, מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד. 3. משרים כ-30 דקות. 4. משפדים לסירוגין את קוביות הדג ועגבניות השרי על שיפודי עץ. 5. מחממים את גריל התנור. 6. חותכים 2 לימונים לפרוסות דקות ומניחים כך שיכסו את צלחת ההגשה. 7. מסדרים את שיפודי הלוקוס על תבנית עם נייר פרגמנט ומעל יוצקים את הנוזלים. 8. מכניסים למרכז התנור וצולים 3 דקות. 9. מוציאים בזהירות, מסובבים את השיפודים 180 מעלות, ומעל יוצקים מעט שמן זית. 10. צולים בתנור לעוד כמה דקות, יש לשים לב שהשיפודים יצלו עד השחמה קלה, בשלב זה מוציאים מן התנור בכדי שהדג לא יתייבש. 11. מסדרים את השיפודים מעל פרוסות הלימון ובוזקים מעט פטרוזיליה קצוצה. מגישים חם. הרגתה אותי  אני חושב שהיה לך כמה טעויות בתרגום המאמר שהבאתי מאנגלית לעברית 
|
-------------------------------
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
|