תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
29/11/2012 | שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) | מים מלוחים | שקט עד גלי | 20 - 30 מטר | דיג מסירה - טרולינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
10:30-12:3 | קלמארי - | דוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל) | 8 |
הדו"ח:
יום שני קובי מתקשר אלי ב9:00 ושואל אם בא לי לצאת לדוג עם הזודיאק החדש שלו.
כמובן שאני נענה בחיוב ונוסע אליו לנתניה.
שפצורים אחרונים והתקנת שני המתקנים לחכות(תודה לכפיר ממצולות)ואנחנו בדרכינו לתחנת הכח בחדרה.
האקו סאונדר עדיין לא מותקן אז מה שנשאר לעשות זה ללכת על הדוראדו שלא מצריכים עבודה עם אקו.
יורדים לחוף עם הסירה ובפחות מ10 דקות אנחנו במים.
אני לוקח פיקוד ואנחנו בנסיע מהירה לכיוון הבויות של חדרה.
זו הפעם הראשונה שאני על זודיאק....חוויה מדהימה.עם מנוע 50 4 פעימות ,הכלי הזה פשוט מטוס.
נסיעה מאוד קצר ואנחנו כבר בביות.
מורידים מערך של שתי חכות עם ריגים לדוראדו וקלאמרי כפתיון ומתחילים לגדוד במהירות של כ10 ק"מ.
מקל ראשון יורד ויש לנו דוראדו שמתחיל להפגין כושר קפיצות 999s;כמה מטרים ספורים וגם המקל של קובי יורד והוא נעול עם שני ליצנים נוספים.

כמה דקות של כיף ויש לנו 3 דוראדאים נחמדים שמשפריצים דם על כל הסירה.כאן אין את הפינוקים לשטיפת הסירה.סמרטוט רטוב והדם נשתף לסיבוב הבא.
שוב מורידים את החכות למים ומתחילים לגרור.שום דג לא תוקף ???עוצר מידי פעם סמוך לבויה אבל בלי תוצאות.
מתחיל להיות חם ומחפש מקום לברוח מהשמש .נוסע לצד הצפוני של הגשר(אחלה צל סידרתי לנו) ומוריד חכה אחת לבדיקה.התקיפה לא מאחרת להגיע.זוג דוראדואים מרביצים סלטות באוויר וישר קופצים לצידנית קירור.גם להם היה חם בשמש

שוב גוררים לאורך הגשר ונועלים עוד כמה חתיכות. 8 דגים על הסירה זה די ויותר ואנחנו בדרכינו חזרה למעגן.אין טעם ללכת לסלעים באזור ללא אקו סאונדר בזבוז זמן.
מעמיסים את הסירה בקלות רבה וחוזרים לנתניה לא לפני שעוצרים לשתות קפה קר
בתחנת הדלק.
איזה כיף גם תפסנו דגים וגם חסכנו 400 ש"ח דלק(נסיע ממרינה הרצליה עד חדרה).
תודה לקובי על האירוח החם כרגיל ותתחדש על הסירה!!