תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
2/11/2012 | צפון: חוף כרמל- עתלית | מים מלוחים | גועש | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
בערך 5:00 | סבידה מתה - | טרכון ים תיכוני | 1 | 1.42 |
הדו"ח:
שלום חברים!!!
כולכם בטח כבר שמעתם על התפיסה בתחרות. טרכון 1.4 ק"ג.
הערב התחיל כאשר הגעתי הביתה אחרי עבודה, התארגנתי ויצאתי לאסוף את מוטי בסביבות 8:00 בערב כמתוכנן לחפש קלמרי לפיתיון לפני התחרות. מגעים לאזור בת גלים ורואים בחור כבר על המזח זורק בובה, אני מתקרב לשואל עם יש משהו ומסתובב אלי פרצוף מוכר "הי דימה!". מדברים קצת, הים ממש עובד ולא נראה כמו שיש מצב לקלמרי. אני ומוטי קצת נואשים כי אין לנו הרבה פיתיון. טוב מנסים איזה שעתיים ובידיים ריקות מגעים לאזור התחרות. טלפון לסקוויד שנותן לנו מקום מדויק, מתחילים לארגן ציוד ולדוג.
לא עובר הרבה זמן אנחנו מבינים שיש אצות וסרטנים. קצת מבאס ...אפילו מאוד מבאס. בינתיים מומי מגיע ודימה גם כן. לאט לאט רואים איך הסטיק לייטים מתחילים להתפרס לאורך החוף. בינתיים מוטי מאבד 2 ריגים בגלל אצות ואני לא רציתי להצטרף לחגיגה. החלטנו לעבור יותר דרומה אולי ב100מ. היה סחף מטורף אבל פחות אצות.אייל מצטרף עלינו מצד שמאל.
מוטי אייל (EYALF אם אני לא טועה בכינוי) ואני יושבים מדברים על דייג ומצ'פרים את הסרטנים בתפריט עשיר של קלמרי,פילה בורי וסבידות. מוטי מכניס איזה סרטן מפלצת. שום דבר חדש. רפי עובר ושואל אותי "רק חכה אחת"? ואני עונה משהו כמו "כן זה מה יש,יבוא מזל אז יבוא" (אני היחידי שם עם חכה אחת במים) לקראת הבוקר אני מכניס סרטן שמסתבך בחוט של מוטי. השתמשתי בקרסים קטנים יחסית, נראה לי מס' 6 (אני די חדש בדיג חופי ועדיין קצת מתקשה עם המידות) כדי לנסות לתפוס איזה סרגוס או מרמיר...שיבוא משהו....בקיצור הלך הריג, הסתבך לגמרי מהסרטן. התחיל להיות כבר אור ראשון אז מחליט לעשות ריג חדש.הולך על קרסים קצת יותר גדולים משקולת סחף למטה ושתי סוויבלים T בהפרש של 20 ס"מ אחד מהשני עם חוט משהו כמו 7 ס"מ על הקרס.לוקח חוט אלסטי קושר ראש של סבידה על קרס אחד ועל השני קושר קלמרי.
מתחיל להיות ממש שפל, הולך אולי איזה 30מ במים מתחת לברכיים.נותן זריקה.מקרב את החכה לחוף ואת הכיסא אליו. עובר משהו כמו 20 דקות ואני רואה את החכה מתחילה לקבל כיפוף קטן. קם מהכיסא כדי להיות מוכן ובאותו רגע כמעט עפה לי החכה מהסטנד. תופס את החכה באוויר וממש שומעים בזזזזז מהקלאץ'. בעדינות סוגר את הקלאץ' ככה שהדג יכול לקחת חוט רק בריצות. בסבלנות מתחיל להכניס את הדג תוך כדי שאני בשיא האדרנלין ובצעקות קרב של "רק אל תשתחרר...רק לא להשתחרר!!!" הדג דופק ריצות ימינה ושמאלה ונותן פייט מכובד עד שלא יצא מהמים. הטרכון הלך על הראש של הסבידה.
מוטי מתחיל לצעוק "תביאו משקל" ואני עדיין בהלם שיצא לי טרכון ראשון מדייג חופי ועוד בתחרות. כמה שניסיתי תכלס כבר הגיע הזמן....ואני לא יכול לחשוב על זמן יותר טוב!!!
בקיצור חברים היה ממש כיף ומוצלח כרגיל.
טוב לראות את כולם שוב.
תודה מכל הלב למארגנים והמנהלים.
זה עדיין לא נגמר, יש את המקצה במרכז.
וכמובן שאני אנסה להגיע!!!
שבוע טוב!
*יש כמה תמונות שצילמתי וכנראה יעלו את כל השאר בהמשך.