פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   רשיונות דיג לקיאק- האומנם?! |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: רשיונות דיג לקיאק- האומנם?! (נקרא 3850 פעמים) |
הדפסה |
|
avinoam
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
שלום רב, להלן הודעה אשר התפרסמה בפורום האח- "האתר הישראלי לדיג מקיאק". ביום רביעי הצטרפתי לחתירת בקר של חברנו גיספן והלפרין עם מועדון החתירה של מרכז דניאל. החברה גרדו את החוף ואני גררתי דמוי במקביל על קו ה 10 מטר. לאחר שהחברה חזרו אל השפך וממנו למרכז דניאל נשארתי לנקות פלמידה על קו המים של רידיינג. השעה שמונה ומחצה,שני חברה צעירים (יחסית אלי  )מתקרבים לעברי. הנחתי שראו את הקיאק והדג ורצו לשאול שאלות רגילות כמו :כמה עולה הסירה,כמה אנשים נכנסים בה,איפה המנוע ואיך קוראים לסוג הדג. אחד הבחורים שלף תעודה מזהה של פקח מאגף הדייג ושאל האם חזרתי מדייג עכשיו. טוב,אני מחזיק פלמידה ביד,חכה בהכנס על הקיאק…הודתי  . הובהר לי שבאם איני אוחז ברשיון דייג כנראה שאקנס. טיעוני שהנחתי שרק צוללנים ובעלי סירות חיבים רשיון הובררו כטיעוני סרק. פרטי נלקחו ואומתו טלפונית עם משרדם (כתובת ות.ז). לבקשתי שיסתפקו באזהרה הפעם ושאדאג לרשיון בעתיד נאמר לי שיבדקו במשרד ויחזרו אלי. לאחר שחזרתי לעבודה,הכנתי קפה, נכנסתי לאתר אגף הדייג ועיינתי בחומר.אכן לפני כשנתיים הפך הדייג הספורטיבי למחוייב ברשיון שנתי.תוך כדי עיון בחומר התקשר אחד הפקחים ומסר לי שהפעם התקרית נגמרת באזהרה וללא דו"ח וקנס. נתבקשתי לידע את חברי, מכאן שכל אחד יעשה מה שנכון לו. אני אישית בשביל משהו בסביבות 180 ש"ח שנתיים לא מתכוון להסתכל לצדדים ולהחביא חכות ודגים בכל פעם שאני יוצא מהמים ובתוכם. מצורפים שני קבצים, האחד, נוסח בקשת הרישיון.השני, הסבר אגף הדייג על מהות רשיונות דייג. מעיון בפקודת הדיג 1937, עולה כי תיקון 3א(1) קובע כי סירת דיג תיחשב ככזו כאשר היא מונעת ע"י המנוע שלה. מתן רשיונות לספינות (תיקונים: 1939 , התשמ"א) 3א. ( 1) שום אדם לא ישתמש בשום ספינה כדי לדוג דגים אלא עפ"י רשיון לכך שניתן עפ"י סעיף זה ובכפוף לתנאים המצורפים לאותו רשיון, אם יש כאלה. לצורך סעיף זה רואים סירה כאילו משתמשים בה לצורך דיג, לכשנוהגים אותה במנוע שלה ומציידים אותה במכשירי-דיג הפועלים כתיקונם. פקודת הדיג- http://www.fishery.moag.gov.il/NR/rdonlyres/C49FE27E-86F9-471B-B0C5-AFEA9C456082/1032/daig_low.pdfבתחום הנזיקין- הפלת"ד, (החוק אשר מפצה בגין פגיעות גוף במקרה של תאונת דרכים) מדבר על שימוש ברכב מנועי כאשר הדיון בפסיקה יורד לקוצו של יוד סביב דרישת המנוע של הרכב. קיאק מאידך איננו ממונע (רובם) אלא מונע ע"י משוט. עולה השאלה האם רישיון הפלסטיק לדיג בצלילה חופשית המתיר בין היתר דיג חופי, מכסה את דרישת הרישיון האמורה בפקודה ותגן מפני נסיונות היטפלות כאלה ואחרים של פקיד כזה או אחר. בתודה מראש, אבינעם
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 02, 2012, 03:44:59 AM על ידי avinoam
|
|
-------------------------------
וכל מה שבראתי – בשבילך בראתי. תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי, שאם קלקלת – אין מי שיתקן אחריך" (מדרש קהלת רבה, ז' י"ט). אל תחששו לבנות ולשפצר לבד. זכרו, את הטיטאניק בנו מהנדסים ואת התיבה בנה חובבן... 
|
|
|
avinoam
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
|
וכל מה שבראתי – בשבילך בראתי. תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי, שאם קלקלת – אין מי שיתקן אחריך" (מדרש קהלת רבה, ז' י"ט). אל תחששו לבנות ולשפצר לבד. זכרו, את הטיטאניק בנו מהנדסים ואת התיבה בנה חובבן... 
|
|
|
|
נו.. אז בתכלס אבינועם, מה הבנת? לדייג צריך רשיון, או.קיי. ולקיאק  גם לקיאק צריך רשיון דייג? כאילו זה שאלת קיטבג, ובכל זאת, גם לקיאק צריך 
|
|
|
|
itzko
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
Baracuda לשעבר ..
|
|
קודם שלא יהיו רשתות על קו החוף ואז נדבר ... רק לדייג הקטן והמסכן הם נטפלים 
|
חבר בצוות: משפחת סטטיה שיא אישי : מה זה משנה העיקר הכיף
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
דבר ראשון אבינועם הייתה חסר פה. דבר שני , רישיוןדייג מקיאק 
|
|
|
|
שני יצחקי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
העיקר אלינו הם נתפלים אל לבעלי סירות הדייג הם לא 
|
|
|
|
אברום רומנו
|
דייג!!!!! חבר פורום    
מנותקגיל:
24
0502514926 אם תרצו לדבר!
|
|
נווו באמת! אני כבר מחכה שאני יהיה גדול לקיאק להיות איתו וצריך לעשות רישיון נו באמת כזאת חוצפה
רק חסר שיגידו לדייגי החוף אתם צריכים רישיון!
כי היית בא אחרי הגשר יש מזח כזה משם הית חוזר או בא לא יתפסו אותך שם אין את הפקחים הם מסתובבים
רק בחוף!
איך עושים רישיון כזה?איפה עושים את זה?
אברום!
|
דייג זה החיים שלי!!! הים זו האהבה הגדולה שלי!!!
|
|
|
סער זאבי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
הבן שלי התחיל לדוג בגיל שנתיים וחודשיים
|
|
אני אישית מעדיף שלכל דיג בארץ יהיה רשיון דייג שאותו ישלם כל שנה בכסף הזה יוכלו להעסיק עוד פקחים ועוד אמצעי אכיפה כנגד אותם אלו אשר מצפצפים על החוק.
|
אם תקשיבו למנוסים מכם רק תרויחו וחשוב לא להרים ידיים הבומבה כבר תבוא על המקל...
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אני אישית מעדיף שלכל דיג בארץ יהיה רשיון דייג שאותו ישלם כל שנה בכסף הזה יוכלו להעסיק עוד פקחים ועוד אמצעי אכיפה כנגד אותם אלו אשר מצפצפים על החוק.
מסכים איתך לחלוטין  הבעיה היא שמה שקורה ויקרה בפועל רק בהיקפים יותר גדולים הוא שיגבו מאיתנו כסף ולא יעשו איתו כלום... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
אייל וייס
|
חבר פורום
מנותקגיל:
48
050-9020301
|
|
מסכים איתך לחלוטין  הבעיה היא שמה שקורה ויקרה בפועל רק בהיקפים יותר גדולים הוא שיגבו מאיתנו כסף ולא יעשו איתו כלום...  גיאצוק למה אתה סתם אומר לא יעשו עם זה כלום הם יקנו לכל פקח ערכת קפה כיבודים לישיבות דלק לרכבים לטיולים בסוף שבוע וכ"ו
|
אתה קם בבוקר, ברוך השם, כל השאר בונוס  Ocean Kayaks-Prowler Trident 15
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
לפי מיטב ידיעתי החוק מחייב כל בנאדם ברשיון כזה ..אפילו דייגי הבוס בחוף זה החוק אבל אותו לא אוכפים בכלל
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
שני יצחקי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
רק שבמקום להעסיק עוד פקחים ואמצעי אכיפה הם יממנו להם בכסף הזה אוטו,דלק,טיולים
|
|
|
|
avinoam
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
נו.. אז בתכלס אבינועם, מה הבנת? לדייג צריך רשיון, או.קיי. ולקיאק  גם לקיאק צריך רשיון דייג? כאילו זה שאלת קיטבג, ובכל זאת, גם לקיאק צריך  מן הפקודה ברור באופן חד משמעי כי כל אדם ולו דייג הבוס מן הרציף מחויב ברשיון דיג אישי. שאלתי הייתה האם רשיון הפלסטיק אשר ברשותי ומצורף בהודעתי הראשונה, כולל בתוכו את האשרה לדוג מקיאק. מדוע שאלה זו עולה?! מכיוון שעושה רושם שמתחילים לבצע אכיפה על נושא הדיג מקיאק ובהיותי אדם שומר חוק, אני מעוניין ליישר קו ולוודא כי הרשיון שברשותי תקף אף לעניין זה. הפקודה ישנה. פסיקה רלוונטית לא נמצאה. בפרק ההגדרות ספינת דיג מוגדרת שכזו רק כאשר היא מונעת בכוח מנוע. קיאק אינו ממונע. ברשיון הפלסטיק מצוין כי ניתן לדוג דיג חופי אך בשום מקום לא מפורט האם הכוונה היא לדיג מן החוף או לדיג עד מרחק מסוים מהחוף. על הכרטיס קיימת רובליקה ריקה "עד 12 חכות". למה הכוונה? ובקיצור, הרבה שאלות שחשבתי שאלו אשר דגים מסירה יוכלו לענות לי עליהם 
|
|
עריכה אחרונה: נובמבר 03, 2012, 18:01:26 PM על ידי avinoam
|
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
39
|
|
אני לא חכם גדול בחוק, אבל - כותב החוזה (במקרה הזה המחוקקים), הוא הצד האחראי לפרטים בחוזה. אי בהירות בחוזה, לפי מיטב ידיעתי, מטיבה עם הצד שלא כתב אותו.
אי לכך ובהתאם לזאת - באם לא צוינה הגבלת מרחק מהחוף - אז אין כזאת. באם הקיאק אינו ממונע, ובחוק כתוב שסירת דיג תחשב ככלי עם מנוע - אזי קיאק לא נכנס תחת החוק.
|
|
|
|
avinoam
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|
|