תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
29/10/2012 | דרום - אשקלון | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
5:30 בערך | דמוי דג גדול - ראש אדום כסוף, לא מותג דומה למגה בס בצורה | מליטה / ברקודה (אספירנה מליטה) | 1 | לא נבדק. |
6-7 בערך | דמוי דג בינוני - בובות לסבידה זולות | סבידה (דיונון הרוקחים) | 1 | לא קטנה אבל לא מפלצת |
הדו"ח:
שלום.
דבר ראשון קצת עלי < קוראים לי זיו ואני עוד מעט בן 14 מאשקלון, לפני איזה שנתים שלוש הייתי מזרזר עם ציוד מצוין אבל ברמה נמוכה מאוד, לא היה לי ניסיון בשטח בזריחות ושקיעות כמו שצריך, אבל היה לי ידע...
יצא לי עוד כמה פעמים לצאת עם חבר שהיה לו שתי סטים..
אבל לא מזמן קיבלתי מקל טוב ( 10-50 של דאם ) והשתמשתי ברולר הישן שלי ( טיקה ליברה 3000, אחד הרולרים הטובים שעבדתי איתו )
אז סבבה.. יום שבת בזריחה היה לי תקיפה של ברקודה נחמדה וזהו... יש לי ניסיון טוב עם סבידות והוצאתי לברק נקוד קטן על המקל ( שוחרר ) ועוד 2 לוקוסים עם מקל של חבר ( של 200-300 גרם שוחררו )
אז ככה.. היום היתי בבית ספר ודיברתי עם שחר אתמול והייתי חם על ללכת לזרזר, אמרתי זהו אני הולך עם שחר ונלמד משהו, בדוק יצא לי משהו! אם זה לא דג זה קלמארי...
סבבה, מתקשר לשחר, שולח SMSים... בסוף אחרי זה גיליתי שהוא ישן כי היה לו משמרת לילה ( מצטער על החפירה שחר חח )
חפיף, אני עם חבר ... דוד אלמליח בפורום... סבבה מגיעים למיגדלור, יורדים בסלעים ( לא בדולוסים ) אבל צמוד אליהם, זהו עוד חמש דקות יש חושך אני מתבאס אומר אם הייתי בא מוקדם הייתי מנסה טרולוסים או משהו עם הציקדה ... אבל סבבה, לוקח דמוי של דוד ראש אדום כסוף של ריובי נראה לי... ( לא כתוב ) כבר היה לי עליו תקיפה של ברקודה ודוד הוציא עליו לוקוס בגודל שלו ששוחרר חח...
דוד מנסה דמוי שבסוף הוא מגלה שהוא מסריח ובזבז תזמן, התחילו קפיצות ואנחנו בהתלהבות של החיים, רואים מופע של לוקוסים קופצים ודגים... אבל אמרנו זה לא רק לוקוסים בדוק יש פה משהו, דיברתי אתמול גם עם חן הסיני שהסביר לי איך לעבוד עם ברקודות.. הדבר שהכי השקעתי בו זה גרקינג וטוויצינג ופה ושם עצירות... מגיע חושך, אומר לדוד 'קיצר יאללה בוא נעלה נלך לקלמארי, אין טעם' אז הוא משכנע אותי 'עוד 3 זריקות וזהו תספור'...
אני זורק... פתאום חושב שנתקעתי בסלע והקלאץ פתוח ובבגלל זה אני ממצליח לגלגל, אז אני מתחיל להרגיש נגיחות ולא פותח קלאץ כי אמרתי זהו זה לוקוס קטן איזה באסה, לא יעזור לי בכלום.. אני מרים תדג באוויר רואה בחושךך שזה מליטה מנצנצתת!! .. תפוסה חזק ב2 קרסים והרמתי עם המקל, אז דוד בא אלי וחיבקתי אותה חזק שלא תיפול ( מסכנה חחחחח ... ) בסבוף זורקים אותה בשקית ואני כבר קרעתי איתה תדמוי בששקית והא להתקפל.. דוד ביקש כמה זריקות אז נתתי לו ללזרוק אבל ללא תוצאות.. בסוף עולים.. טלפון אחד לאבא להודייע לו שיכין את התנור

איך שאני זורק יש מרדף אבל בלי תקיפה ( בובה גדולה של ה6 שקל חח.. ) אבל אני רואה שיש לי סבידות בקרוב ( לא האמנתי ) ואני בהתחלה מקבל תקיפה ואני חושב סלע.. מגלגל קקצת מקבל עוד תקיפה אבל עוד יותר קטנה ובנתי שיש פה סבידות.. אחרי כמה זריקות תפסתי אחת שהרמתי נפלה ושחררה תדמויי כמעט פגע לי בפנים, אז אמרתי לדוד בו שב פה יש פה סבידות, יש לי שקית בכיס אם אני יתופס תוציא אותה ופתח.. אז ככה היה, בדיוק תפסתי והוא הוציא אותה וזרקתי אותה לשם... יאללה לתיק עם המליטה וזהו... אחרי איזה חצי שעה דוד מסתבך עם החוט ואבא שלי הגיע לאסוף אותנוו...
מצד אחד ממש שמחתי אבל קצת התבאסתי ששחר לא בא וגם שדוד לא הוציא כלום, הרי הוא עזר לי המון ובזכותו הוצאתי את המליטה ( דמוי שלו

בקיצור..... סליחה עעל החפירה, אם מישהו מעונין לקבל את המיקום המדויק של התפיסות, שיכתוב לי בהודעה פרטית

הא, ואני יודע שהגודל הוא לשחרר אותו של מליטה, אבל לקחתי בשביל לטעום, בפעמים הבאות אני משחרר כאלה...