תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
27/10/2012 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
12-16 | תולעים - | אגאג (דניס בר) | 10 | |
12-16 | תולעים - | טלויזיה (סילגו נודד) | 9 | |
12-16 | תולעים - | לברק -נקוד | 1 | |
10-13 | תולעים - | טלויזיה (סילגו נודד) | 12 | |
10-13 | תולעים - | טרכון ים תיכוני | 1 | 500 גרם בערך |
הדו"ח:
אז ככה שבוע טוב לכל החברים
מיום שני שבוע שעבר לא יצא לי ללכת לדוג,ואני כמעט כל יום בים,אבל לא יצא ,לא היה חשק ,והיה גשם בשישי.
שבת אומר חייב ללכת לים קצת קם ב08:00 קריר בחוץ וקצת מעונן,מוציא את הכלב לטיול,השמש מבצבצת מידי פעם מבין העננים.
לוקח 2 מקלות ז׳רז׳ור אחת 15-45עם חוט 30 ליברות שמשמשת אותי לדייג פתיונות קליל ולז׳רז׳ור קצת יותר כבד.
והמקל הרגיל 10-30 3 מטר אולי יהיה משהו ,שיהיה בשטח. לוקח קופסת תולעים בת 3שבועות והם חיים ונושמים חזק.
מגיע למזח הקטן תופס פינה יש בשבת הרבה דייגי שבתות וחגים ,פוגש חבר מראה לי 4מרמירים יפים שיצאו מוקדם יותר על תולעים.
אומר לי זרוק לרחוק,זורק אבל אין סימנים לכלום ,אפילו לא סרטנים.
ככה כלום עד 12:00 בערך אבל מה מזג אויר מושלם נעים לא חם ולא קר בריזה נעימה מגיעה מצפון מערב פשוט תענוג.
ואז אני קולט ניצנוצים ממש קרוב מתחת לרגליים,אבל מה לא רוצה לומר כלום אחרת כום זורקים לשם ונהיה סלט חוטים.
אז זורק קצת רחוק יותר ומגלגל לאט לאט עד לנקודה ,ומרגיש את הטעימות של החג׳ג׳ים,1.2.3. ובום הוא לוקח ,נותן לו בקטנה ואיזה כיף יש נגיחות, חתיכה יפה כף יד,ככה ממשיך ויוצאים להם כמה חתיכות יפות,בין לבין המון מרמירים קטנים וסטלות שחוזרים לשחות אחרי סלטה עם בורג לאחור ,לפנים מה שיוצא.
בין לבין יוצאים גם כמה טלוויזיות יפות ושמנות ,רק את השמנות לוקח,נהייתי מפונק.
יצאו גם כמה לברקים נקודים קטנים שחזרו לשחות ולגדול ,לא לפני שקיבלו נשיקה ותאריך התייצבות בעוד כמה חודשים.
רק אחד גדול יחסית היה מאוד רעב ובלע את הפתיון עמוק עמוק ,ולא הצלחתי להציל אותו לצערי,אז ננס לציידנית גם כן.
בקיצור היה נחמד שבר את הדודה לים מיום שני,יצאה מנה יפה לצ׳יפס וסלט.
יום ראשון בבוקר יש עוד ת׳ולעים ,לא הספיק לי אתמול
שוב מגיע בסביבותת10:00 בסבבה,מתמקם זורק לרח׳וק לחיפוש אחרי מרמירים אבל כלום,מגלגל חזרה ובדרך מקבל עצירה ומשיכות יפות אבל משתחרר אני בדרך! כנראה טרכון חמוד.
בינתיים משחק עם טלוויזיות שמנות להשלים מנה שלהם לאלו מאתמול,אני בדרך! נתפס טרכון קטן שבלע עמוק והוא כבר שוכב במלח גס אני בדרך! להיות דג מלוח,
לקראת 12:00 מתפתה לזרוק שוב לרחוק, ומקבל משיכה יפה מאוד ,וריצות לימין ולשמאל,
אין ספק בכלל טרכון חמדמוד של בערך חצי קילו מביאאותו ואחריו שיירה של עוד 5-6 חברים שלו מייד התחילו לזרוק סיליקונים אבל כלום.
ממשיך עוד קצת ומשלים עוד כמה טלוויזיות לאוסף,13:30 מקפל וזז הבייתה מספיק להיום מחר יש עוד יום.
תמונות מהיום אין לא הספקתי לצלם אותם