תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
26/10/2012 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
צהריים | תולעים - ב19 שקל | אוט-אוט / אטוט (כחלון ים-תיכוני) | 100 | חמודים ששוחררו |
צהריים | תולעים - ב19 שקל | סרגוס (סרגוס משורטט) | 5 | חמודים ששוחררו |
צהריים | תולעים - ב19 שקל | דניס /אגאג "מבויית"/ציפורה (ספרוס זהוב) | 4 | חמודים ששוחררו |
צהריים | תולעים - ב19 שקל | מרמיר (שישן מסורטט) | 1 | גודל זרת ששוחרר |
הדו"ח:
אז ככה חברה,

אחרי שבוע עמוס מבחנים והרבה ציפייה לדייג סוף סוף מקבל הזדמנות לצאת

מסיים את הבית ספר בשעה 10 (יום שישי זה יום קצר) אחרי מבחן במדעי המחשב ומתקשר לגל (מעיר אותו

ושואל אם הוא רוצה ללכת לים ? הוא מתלבט בגלל הגשם והרוחות אבל בסוף הוא מסכים...
הולכים לקנות תולעים בחנות (לא חשבנו שהדגים יתפסו מעצמם על הקרס) והולכים לתחנת אוטובוס...
בדרך רואים ענן אפור מאיים , ומקווים שהוא לא יהרוס לנו את היום

מגיעים לים, נקודה חולית פותחים את הציוד ומעמיסים בתולעים (רק מה, המספרים בבית

מחפשים ציוד על החוף לחתוך את התולעים ומוצאים מזלג, קצת ברברי אבל לתולעת זה לא הפריע

לאחר כמה זריקות עולה סרגוס של כ150 גרם שחוזר לגדול ואחריו גם בנו הצעיר ששוחרר גם לגדול

יובש קצר ומחליטים לעבור נקודה .
בין הנקודות מחליטים לעצור לנקודת ביניים שנראת מעניינת עם שטיח קצף וזרם חוזר - לברקים

גל בנתיים עובד טיפה עם ניקל של קאסטמאסטר אך ללא תוצאות ואני דג פתיון עם התולעים..
אני מגלגל טיפה ומרגיש תקיפה ועולה לו אוטאוט חמוד (מה שלאחר מכן הסתבר כלהקת אוטאוטים גדולה)
גל גם זונח את הקאסט מסטר מחליף לריג פתיונות רגיל ואנחנו מתחילים להוציא אוטאוטים בקצב כל זריקה דג ..
(מה שטוב שהפתיון לא נופל מהקרס מה שנותן לנו להוציא 10 דגים על חתיכת פתיון אחד - חסכון)

ממשיכים וממשיכים ומסביבנו מתחילים להתקהל אנשים

בדרך כלל אני לא אוהב התקהלויות של אנשים סביבי בזמן שאני דג אבל הפעם זה היה נחמד, אולי בגלל שכל פעם כמעט הוצאנו דג או אולי בגלל שהראנו לילדים את הקטנים את הדגים שנתפסים והם התלהבו עד השמים

באחת הזריקות במקום אוטאוט המצב טיפה התקלקל ועלתה לה צ'יפורה של 250 גרם שחזרה לגדול (חבל שהיא הייתה חד פעמית , למרות שאוטאוט זה דג חזק שנותן משיכות אני מעדיף את הפייט של הצ'יפורות הדניסים והסרגוסים המאופיין בנגיחות ולא במשיכות מה שעוד יותר כיף שהמקלות הם סרף לייט מרגישים כל דבר ודבר)
ממשיכים לבוא האוטאוטים והיה כיף גדול

לבסוף נגמר הפיתיון לאחר 5-6 שעות (הזמן הכי גדול שהחזיקה לנו קופסאת תולעים, כנראה בגלל שהפתיון לא נפל מהקרס

אז ככה בנוגע לתמונות:
יש תמונות של 4 דגים (אוטאוטים) בגודל כף יד והגדול מבינהם בגודל כף יד וחצי...
בנוגע לשאר הדגים לא צולמו משום שהיו מספר שניות מחוץ למים ומיד חזרו לגדול
4 הדגים האלה בלבד לא שוחררו, חשבנו שנעשה בהם שימוש אך טעינו, וחבל ...

חוזרים הביתה בלי דגים אבל מרוצים ואני משער שגם הים היה מרוצה שהוחזרו לו כל 100 ילדיו שנלקחו לו למספר שניות..