תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
19/10/2012 | צפון צפון : ראש הנקרה - חיפה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
23:00-1:00 | דמוי דג בינוני - בובה קלאמרי 3.5 כטום | קלמארי (דיונון) | 1 | נחמד |
5:00-8:00 | סבידה מתה - | אבו- נפחא (לגינון נודד) | 8 | הרבה |
הדו"ח:
אז כך חברים,
אני מדבר עם מוטי בתחילת השבוע, קובעים יציאה בשישי בערב.מדברים על פיתיונות אבל ביום שיש מוטי מתקשר ואומר לי שיש ים נמוך ומצב לקלמרי.מתלבטים מה...איפה..כמה...למה....טוב יאללה קלמרי.

סביבות 22:00 אוסף את מוטי ויוצאים לנקודה.בחניה יש 2 חבר'ה עם כמה חתיכות קטנות, טוב מתארגנים ומתחילים לעבוד.אחרי כמה זריקות יוצא לי קלמרי ראשון!!!!

מחליטים שהגיע הזמן ללכת לנוח קצת בפיתיונות.עוברים מקום.מגיעים לנקודה מנסים שם קצת קלמרי, מוטי שוב תופס אבל משתחרר ממש שבא להרים

אחרי איזה שעה שהחכה שלי במים רואה כיפוף ונעצר...מחכה קצת...טוב צריך לבדוק פיתיון.מנסה להכניס את הריג אבל תקוע בסלע.משחרר חוט מחכה קצת...מנסה להכניס עדיין תקוע.מוותר על הריג מתחיל למשוך חזק ומשתחרר...סבבה, מתחיל לגלגל ומרגיש שיש משהו...מכניס מהר שלא יתקע שוב בסלע אבל אחרי כמה גילגולים שוב נתקע.

מכניס את הריג ו... איזה לוקוס ואיזה נעליים...צבת של סרטן מניאק. עוד רודפים אחרי מאכזיב!!!

ממשיכים לדוג ופתאום אני מקבל כיפוף עצבני, מתחיל לגלגל ויש משהו...עובר 3 שניות אין כלום.
מגיע הריג, חוט פלדה קרועה ליד הקרס...מוטי אומר לי "יש אבו-נפחות"

שוב חוט פלדה...כיפוף...יש משהו ושוב נקרע...עד שהכנסתי את האבו-זבל הראשון שלי, אבל נראה לי שלא אחרון... ממש אבל ממש לא...
מוטי מכניס את הריג שלו, שם כבל ויאללה!!
זריקה סופרים 1...2....3 בום...יש!!
כך ממשיך איזה שעתיים, חלק מצלחים לקרוע את הכבל פלדה וחלק נכנסים לאוסף.
בשלב מסוים כבר יש מסביבנו קהל קטן שמעודד אותנו.

הכי גדול שיצא היה סביבות 5ק"ג, אבל היה אחד שמוטי בכלל לא הצליח לסובב את הרולר שחתך את הכבל.
כל אחד שעובר "חרא של דג", קולט מה הולך ומצטרף למעודדים. הייתי כבר גמור מת.
כך הלך...
מוטי מכניס דג, אני יורד לסלעים עם רשת ומוציא, כבר אצלי יש כיפוף רץ מכניס את הדג, שוב יורד למטה עם רשת להוציא את שלי (מוטי לא יכל בגלל החליפה שלו)...מוטי מכניס דג...יורד להביא...בקיצור היה מעייף,היה צחוקים ובעיקר היה חוויה.

בשלב מסוים היה כבר חם ונמאס...מתקפלים והביתה
התמונות אצל מוטי ויעלו בקרוב.
שבוע טוב
אלון