תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
15/7/2011 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
גיג קטן - | אבו- נפחא (לגינון נודד) | |||
- | כחילה /מנורי/מנוריון (אובלד שחור-זנב) | |||
- | לוקוס - אירדי (דקרנית אדומה) | |||
- | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | |||
- | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | |||
- | טרכון ים תיכוני | |||
- | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | |||
- | סרגוס (סרגוס משורטט) |
הדו"ח:
צוות "אשר3" גראנד סלאם של ג'יג'ינג לייט - צפון
שלום לכולם , כידוע צוות אשר3 הינו צוות שמונה את הנפשות הבאות :
רוני פדידה(פארידה)
שלומי קורן(אבוקדו)
רוני שמר(פרמי)
מני חזן (מניקו24)
מאור סלוצקי(תלמד)
לדו"ח:
יום חמישי קובעים כרגיל יציאה לבולוס (דייג פתיונות מסירה), הפעם אבוקדו לא איתנו ובמקומו אורח וותיק – סער או בכינויו "סער השוטר" מארגנים פתיונות טריים ביותר ישירות מהטרול שמגיע לרציף, בנוסף ממלאים את תא הדגים החיים בסירה במבחר דגים חיים שנתפסו במלכודת שבקישון(מני קושר להם סרט ירוק על המצח- שהידים) .
נסיעה קצרה ומתחילים לדוג , נק' ראשונה 13 מ' –וכלום , נק' שניה 17מ' – וכלום , נקודה שלישית 20מ' ופדידה מפתיע במנור (כחילה) דג ראשון לערב זה, מני לא נשאר חייב ושולף פרידה של 350ג' אני מוציא סרגוס של 200 ג' וזהו אין יותר דגים.
בשעה 23:00 מתקשר אלי רפי כהן המכונה – החתול ,למרות המצב העגום רפי מציע עסקת חליפין ברכה לתפיסת דגים תמורת דו"ח מושקע באתר, העסקה נראית הוגנת למדי רפי מברך אותי י יש לו תחושה שנתפוס דגים רבים אני סקפטי...
נסיונות בכל גזרה הצפונית של ארץ ישראל עומקים של עד 80 מטר סלע,חול,חרף כלום הים מת אין דגים , הירח זורח במלא הדרו ונראה מבטיח אך אין תגובה , אני נשאר אדיש סער השוטר נראה מבואס שאין דגים על הסירה ואני מבציר בו אל דאגה הרי קיבלנו ברכה מהחתול...בשעה 3 בבוקר פורש לתפוס תנומה ומבקש להעיר אותי בזריחה(בערך ב5 וחצי).
לפתע מתעורר לקול התרעות של פדידה שתפס את הלוקוס הראשון בגיג לייט(לבוקר זה) ,השעה מאוחרת , לא העירו אותי , מזנק מהמיטה וניגש להרכיב את הסט שלי לג'יג לייט, מקל של מייג'ור קרפט מסוג "TAI-RUBBER JIGGING" באורך 1.8מ' יעודית לגיג לייט ודראג של עד 3 KG (בהמשך עוד נבדוק את הדראג הזה ).
מוריד הורדה ראשונה העניים של חצי סגורות הרי רק עכשיו התעוררתי ומקבל פצצה חזקה על המקל , יציאות חוט חזקות ביותר לא משאירות ספק מדובר בדג פילאגי שמנסה לבדוק את הדראג של המקל החדש, מלחמה מענגת ובסוף יוצא טרכון שחור במשקל של 3 KG , פדידה מפתיעה בזוג מלכות ורודות וגם מניקו לא נשאר חייב ומוציא מלכה כמו בספר .
בשלב הזה כולם זנחו את כל שיטות הדייג האחרות , הורדה נוספת שלי מביאה לסירה זוג דאורים מחוברים על גיג אחד מראה שאני לא אשכח בחיים (ראינו כבר אניטאסים ואבו נפחות נתפסים בזוגות על אותו גיג אבל דאורים

סער השוטר לא תפס בחיים דג בגיג , פדידה מחבר לו סט של 100 גרם ונותן לו להתחיל לעבוד עם גיג של "ZETS" במשקל של 100 גרם ולאחר מספר דקות של עבודה סער זועק שיש לו דג , מבט על המקל ולא נותר ספק דפיקות של אינטיאס.... מלחמה קצרה ויש לנו דג נוסף.
בהמשך אני ורוני פדידה מוציאים עוד ארדי, ועוד דג שעשה לי בית ספר וחתך לי את הגיג בסוף מעניין מה זה היה.
רוני שמר מתרכז ומיד מפתיע במלכה של 3.5 קילו צהובה (פה צהוב) על מקל מייגור קרפט 80 גרם מספר צילומים ובזאת נגמר היום.
תודה רבה לכולם היה יום מהנה מאוד!
ותודה רבה לרפי החתול שברך אותנו בתפיסות משובחות , לא יוצאים לים בלי ברכה של החתול!!
שבוע טוב לכולם ובהצלחה!
קישור לסרטון-
מאור סלוצקי