בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  שבירת מנחוס
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: שבירת מנחוס  (נקרא 4284 פעמים) הדפסה
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

שבירת מנחוס
« ב- : אוקטובר 20, 2012, 22:16:02 PM »
תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
20/10/2012צפון: ראש הנקרה-נהריה מים מלוחיםרגוע ונמוך0 - 10 מטרדיג חופי בים - פתיונות (סרף)

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
3:30דג מת - גומבר (גומבר טורפני)1 מי מודד... אולי קילו וחצי?

הדו"ח:
הכל מתחיל לפני כשבועיים או אז נתפס לו הגומבר האחרון בצוות ומאז.... דממה, לא ממש דממה - הפעמונים מצלצלים אולם השקיות ריקות.

טוב, אנחנו יודעים בבירור שהם כאן 

מיעוט האכילות בדיג חופי מעיד שיש טורפים בשטח, עם זאת בסמוך לסלע נתפסים דגים שמשמשים כפתיונות. הדגים יוצאים - אוכלים וחוזרים מהר למחסה. האכילות מהוססות וחששניות ולעיתים פוסקות כשטורף כפי הנראה מתקרב.

לא יודע מה אצלכם, אבל השנה - פתיון הקלמרי מאכזב בגדול - אין עליו אכילות כאילו הדגים אומרים: יאללה אחי, פנק אותנו במשהו חדש. פתיון פילה בורי יעיל יותר ומניב יותר 'ניקורים' אבל לא תפיסות. או שפשוט אין מי שיאכל. אין ריג שלא ניסיתי אבל יוק. אשתי מביטה בי במבט שאומר ' אתה בטוח שהיית בדיג...'? היציאות לחוף הכרמל הניבו יותר אבל נראה לי הזוי ליסוע לשם 3 פעמים בשבוע...

אבל אנחנו יודעים הרי שהם פה

דבר נוסף שאפיין את התקופה הוא שבערבים מסויימים אותו מקל זכה שוב ושוב לתקיפות - ריגים נקרעו, כבלים שוסעו אבל המקלות שבסמוך לא זכו ולו לביקור נימוסין ונותרו מיותמים.
יציאה הבאה היתה לסילקה יחד עם טל ומוטי תלתלים - בתפריט פילה בורי, וקלמרי. המקל של מוטי זוכה באותו ערב לשלושה תקיפות אולם אף דג לא יוצא. איכשהו הם מצליחים להתחמק.

ברור שהם פה 

כעבור יומיים, גזרת ישראסבט - אותו תפריט אותו צוות. המקל של טל זוכה לשתי תקיפות. הנזק: שני ריגים נקרעים (תלאי פלדה אולם נראה שהתלאי התלפף על הראשי ובתקיפה הוא שוסע לחלוטין...)
יציאה הבאה ויריב מתארח איתי ועם טל - הפעם המקל שלי זוכה לניעור והמלטות...

הם פה - זה ברור אבל הם שובבים וזהירים... 

חוזרים לסילקה שם אני תופר סרגוס חי כשטל ומוטי זורקים סקומברים שלמים, ראשי קלמרי רצועות קלמרי... בורים קטנים, פילה בורי  ומה לא? הסרטנים לא מפלים וטוחנים כל מה שנזרק לכיוונים. דגים שלמים נעלמים ללא זכר וללא ניד חכה. פשוט עבודה דיסקרטית  צוללן מהשייטת לא היה מצליח לאתר ולהוריד את הג מהקרס כל כך מהר וכל כך שקט. בסוף הערב אני מחזיר את הסרגוס שלי שכאמור נזרק שלם וחי (השימוש באימפקט שילד מאפשר להטיל רחוק דגים חיים תוך צמצום הנזק והבאתם חיים ליעדם) ומגלה אותו חסר ראש וזנב כשמרכז הגוף בו היו הקרסים הוא היחיד שנותר, ואגב, זו תופעה שחוזרת על עצמה שוב ושוב ביציאות שונות  כשהפתיונות נחתכים באיבחה חדה... עד הקרס. כאילו הדג יודע ממה להזהר. גם כשאני מחביא את הקרס בתוך הדג הם מוצאים דרך לפרק את המטען ותוקפים מלמטה, מלמעלה ומכל כיוון רק לא מהקרס.

עוד יום מגיע ואנחנו שוב בשטח (3-4 לילות בכל שבוע) והפעם אני עובד עם כבל דקיק - 20 ליב' של AFW (כמו כל הכבלים שלי) תופר בורים חיים בגודל 7 - 10 ס"מ על תלאי פלדה באורך מטר... וזוכה לקריעת הכבלים. מה קורה לכל הרוחות? באיזה מרה שחורה הדביק אותי מוטי?
אתמול נפגש עם טל לזרזור קלמרי - טל מדווח על שממה ואי הענות מצד הקלמרי ועל דייגים שהיו ליידו שרק הוציאו עוד ועוד שייטים כחולים. אני משכנע אותו להצטרף לדיג חופי. כמו כל יום אני משוכנע שהיום זה היום ואני ממש מריח את הדגים... פותח מקל אחד מהעייפות שם ריג מוכן של BREAKAWAY ומשתמש בקרסי יום הדין - GAMAKATSU 510 מידה 3/0 עם פילה בורי תפור היטב ומאובטח עם חוט אלסטי, זורק לחצי מרחק וזוכה לארח כמה סרטנים לארוחה בת 6  מנות... בליווי מנגינת פעמון שכמו שעון חול מציינת כמה בשר נשאר על הבורי...
טל פורש לישון ואני אומר לעצמי - ראס בין אימו - המשונן יוצא היום! סוללת הטלפון מלאה, יש לי את כל הלילה לשחק טאקי עד שיתפס המניוק. עוד משחק ועוד אחד, עד שהשמנה תשיר. ואם צריך להשאיר אותה ערה כל הלילה - יש לי טרמוס קפה חם ביוק בשביל זה.
מקפיד לחדש פתיונות כל 20 דקות ורואים שהאורחים נהנים. מה שכן, הפתיונות בקופסא הולכים ומתדלדלים.
השעה 3:30 מגיעה ובאמצע סדרה של ירוקים בטאקי המקל סוף סוף מתכופף, נמתח, מפהק ופותח ביללה ארוכה מלווה בצלצול פעמון טורדני
באופק קפיצות שמסגירות את טיבו של המפריען ואני פוצח בריצה שלא היתה מביישת את בולט מגיעה ב8 צעדים למקל מניח יד על השפולה ונותן הוקסט ים תיכוני (מעל הראש) מדליק פנס ומחפש אם יש מלווים לפולש.
לא נצפו שובבים נוספים ולכן מביא אותו באיזי לחוף מבטחים ומייד מחמש מחדש וזורק לכיוון. לרוב הם בזוגות ומצוות איחוד משפחות היא מצווה חשובה אני מקפיד לקיים.
ניקוז דם ולשקית.

כעבור שעה וחצי יריב ובנו מגיעים ואני פורש לשנת בוקר קצרצרה.

העיקר שהמנחוס הציוותי נשבר, והכי חשוב שאני שברתי אותו 

אה, טרם הכנסתי אותו לתנור - אז אין עדיין תמונות.

IP: [ מחובר ]
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: שבירת מנחוס
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 20, 2012, 22:29:43 PM »
דו"ח לתפארת, כתיבה מבריקה ותיאור מעולה של המתרחש.

יכול להיות ש"גילוח" הפיתיון מהצדדים, בהנחה שלא מדובר שוב בסרטנים (ומתוך הכתוב אני בטוח שבשבוע האחרון עשית דוקטורט באכילות של סרטנים) מגיע מלהקות של גומברים קטנים, אפילו במשקל 200 גרם. הדגים האלה ידועים כגרגרנים וגם כאוכלי נבלות לא קטנים, ולא יהססו להתחרע על פתיון בגודל שלהם.

בעבר הוצאתי בבולונז גומברים של 150-300 גרם על פילטים של בננה בחצי מהגודל שלהם.

מאמין שאם היה מדובר באבו נפחות, אחת לפחות הייתה מראה את הפרצוף המטונף שלה.

תמשיך לפנק אותנו בדוחו"ת נהדרים כאלה!
momi

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הים של כולם

« הגיב #2 ב- : אוקטובר 20, 2012, 22:31:13 PM »
תכניס כבר לתנור רוצים לראות 
אחלה דוח ושבירת מנחוס , בקרוב אצלי למרות ש...
-------------------------------
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
yarin44555
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוקטובר 20, 2012, 22:32:33 PM »
דוח משהים אייל כל הכבוד !

נהנתי לקרוא

ויאללה תכניס אותו כבר לתנור רוצים לראות אותוו
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוקטובר 20, 2012, 22:47:24 PM »
דו"ח לתפארת, כתיבה מבריקה ותיאור מעולה של המתרחש.

יכול להיות ש"גילוח" הפיתיון מהצדדים, בהנחה שלא מדובר שוב בסרטנים (ומתוך הכתוב אני בטוח שבשבוע האחרון עשית דוקטורט באכילות של סרטנים) מגיע מלהקות של גומברים קטנים, אפילו במשקל 200 גרם. הדגים האלה ידועים כגרגרנים וגם כאוכלי נבלות לא קטנים, ולא יהססו להתחרע על פתיון בגודל שלהם.

בעבר הוצאתי בבולונז גומברים של 150-300 גרם על פילטים של בננה בחצי מהגודל שלהם.

מאמין שאם היה מדובר באבו נפחות, אחת לפחות הייתה מראה את הפרצוף המטונף שלה.

תמשיך לפנק אותנו בדוחו"ת נהדרים כאלה!

בטוח לא אבונפחות - אלה דיסקרטיים כמו עדר פילים זכרים בסרנגטי שהריחו נקבה מיוחמת...
לגבי גומברונים - אף פעם לא תפסתי כזה. אני חושב שהם יוצאים מהביצה במשקל קילו שזה הכי קטן שראיתי.
סרטנים על בטוח - הם גם יוצאים לנשום אוויר מידי פעם - הבעיה היא שאני לא מבין כמה הם מסוגלים לאכל - איך הם מעלימים דג שלם אלא אם הם באים בקבוצות וגם אז...
gal1990
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוקטובר 20, 2012, 22:58:03 PM »
אחלה דוח! מרתק..

הסרטנים האלה מכה..הנה תמונה של מרמיר מסכן ששימש פתיון חי עד שהסרטנים הגיעו אליו לפני שבוע בערך..

אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוקטובר 20, 2012, 23:06:06 PM »
אתה חתיכת כותב כשרוני בחסד, לא רק דייג מקצועי ומוכשר

עוד קצת סבלנות לכולנו ואפילו האינטיאסים יתחילו לתקוף paddle
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : אוקטובר 20, 2012, 23:14:17 PM »
אחלה דוח! מרתק..

הסרטנים האלה מכה..הנה תמונה של מרמיר מסכן ששימש פתיון חי עד שהסרטנים הגיעו אליו לפני שבוע בערך..

אכן

הסרטנים מתחילים מהבטן ומכרסמים לצדדים. בהחלט מראה אופייני.

אגב
נראה לכם שכשסרטן או להק סרטנים עובד על הפתיון ולגזרה נכנס גומבר הם עוזבים ובורחים או שאבוד - הם לא יעזבו?

כי אם הם עוזבים - מה טוב, אם לא, ברגע שיש סימני סרטן על הפתיון צריך לגלגל מטר - שניים כדי לגרום להם לעזוב שאם יכנס טורף יש סיכוי שהפתיון יהיה זמין ופנוי.
יריב

חבר פורום
*

מנותק מנותק

טוב להיות בצד היבש

« הגיב #8 ב- : אוקטובר 20, 2012, 23:43:27 PM »
איזה דוח כמובן מגילת אסתר
אומנם הזכרתה את בני  ( עידו )  אבל לא הזכרתה כיצד הוא תרם לך בממלכת ניקיון הדג  paddle
אחרי שהראתה לי כמה סגנונות זריקה לא יכולתי שלא לנסות וכמובן צדקתה נסיון בOTG יש לבצע לבד מתבייש
ואני לא ארחיב בנושא
אבל שכולם הלכו בערך ב9:00 זה קרה חוט חדש יצא מהשפולה לכיוון הים לא לא החלפתי חוט פשוט הצלחתי לזרוק חזק והכי חשוב ישר
seffico
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : אוקטובר 20, 2012, 23:46:43 PM »
דו"ח לתפארת...
ממתין לתמונה!
אפשר לקבל קצת פירוט על עדיפות לניקוז וביצועו בשטח?

אחלה דוח! מרתק..

ידידי היקר,
האם קיבלת אישור מהסוכנות שלי לפרסום התמונה?  
נקווה לימים טובים יותר...  
עדי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : אוקטובר 21, 2012, 01:12:54 AM »
סוף סוף נתפס  חם

את הפילה אתה תופר בצורה הבאה  מה? :

<a href="http://www.youtube.com/embed/JKauYcolIWU" target="_blank">http://www.youtube.com/embed/JKauYcolIWU</a>

אופציה נוספת היא להציף קצת את הפתיון :

<a href="http://www.youtube.com/embed/M_-0l4fvZ08" target="_blank">http://www.youtube.com/embed/M_-0l4fvZ08</a>
עריכה אחרונה: אוקטובר 21, 2012, 01:19:28 AM על ידי עדי
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
חסדייה

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : אוקטובר 21, 2012, 01:48:40 AM »
אייל מה המגילה הזו
דו"ח פשוט מדהים עם טעם של עוד

למדתי המון פרטים וחידשת לי מידע
תודה ובהצלחה איש הגזעי

dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : אוקטובר 21, 2012, 09:09:02 AM »
יופי של דוח סקוויד , יפה לך שאתה נותן 3-4 יציאות בשבוע , הלוואי על כולנו  חמסה חמסה
בסוף תמיד הגנב יתפס זוהי רק שאלה של זמן 
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : אוקטובר 21, 2012, 10:31:01 AM »
יופי של דוח סקוויד , יפה לך שאתה נותן 3-4 יציאות בשבוע , הלוואי על כולנו  חמסה חמסה
בסוף תמיד הגנב יתפס זוהי רק שאלה של זמן 

דני אין ברירה... זה חלק מהעבודה  מתבייש

(זה לפחות מה שאני אומר לגברת שלי)
IZHAK

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים

« הגיב #14 ב- : אוקטובר 21, 2012, 10:53:22 AM »
אתה והדוחות שלך,

לא יכולת לכתוב  יצאתי דגתי משקל וכ"ו

אתה חייב שנהיה צמודים לדוח שנקרא בשקיקה

שנהנה שלא נפסיד מילה או שורה

שנצא בעלי תובנה יותר טובה

וחייב להצהיר שיוצא 3-4 פעמים בשבוע

והכי מעצבן שאתה מפרסם שנשבר לך הנחס למה ?? כל כך התרגלנו לזה

וכל שינוי כלכך  מהיר יכול ל 

איך שהתגעגעתי  לדוחות שלך

לשנינות ו ליצירתיות איך המילים יוצאות לך מהמקלדת {אגב איזה סוג של מקלדת ?תענה באישי}

צוות חרטא  אתם 10 הגזעי
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for