תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
18/10/2012 | מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
טוב, אז מה היה לנו היום?
התייצבות בנקודה עם אור ראשון (סביבות 05:15), שני סטים - אחד קל כרגיל ואחד מקל סרף 4.2 לטובת טירגוט טרולוסים (נותן להם עוד צ'אנס על אף שאיכזבו אותי השנה).
פתיונות - גמברי קריסטל וקלמארי.
הים שטוח למדי ומתאפיין בגל נמוך מאוד שנשבר בקרבת החוף, מה שהופך את מציאת הנקודות בתנאי תאורה של אור ראשון לכמעט בלתי אפשרית. מה גם שהחוף שונה מעט מבחינת הסימונים שהייתי רגיל אליהם, לכן נאלצתי להסתמך על הסימונים הרחבים יותר שלי שמספקים רמת דיוק נמוכה יותר. בכל מקרה, אני יודע איפה הסלע ויודע איפה החול, ובינתיים מהמר על לזרוק בגבול שלהם, בסמוך לקבוצת סלעים שטוחים קטנה שמנותקת מהסלע המרכזי. ראשון טס למים ריג ים תיכוני של משקולת תליה 100 גרם, תלאי של מטר וחצי שבסופו קרס צוואר ארוך עם רצועת קלמארי נדיבה שאובטחה ביתר קפדנות עם חוט אלסטי. נראה מיליון דולר ומגיע בקלות למרחק של 70 מטר מהחוף. שיטת ההטלה מהרצפה הוכיחה את עצמה ותאומץ מעתה והלאה.
שממת אמצע שבוע בחוף. למעט כמה רצים לא נראה אף אחד משמאלי ומימיני. מיעוט המתרחצים בתקופה האחרונה שימח אותי למדי, אך יחד איתו, באופן מפתיע מאוד, נעלמו הדגים לחלוטין. מעט מאוד פעמים בחיי הייתי עד לתופעה כזאת. היעלמות מוחלטת של אכילות בדרך כלל נובעת מאיזה גורם קיצוני שפוגע באיזור, או משינוי קיצוני של מזג האוויר.
סריקות חוזרות ונשנות עם שני סטים, אחד קל עם גמברי ואחד סטנדרטי עם רצועת קלמארי ולאחר מכן גמברי שלם לא הניבו ולו אכילה אחת. מהשעה 05:15 עד השעה 10:00 פשוט לא ראיתי רעידה אחת על המקל. המצב הזה היה כל כך לא מתקבל על הדעת ובלתי נתפס, שפשוט רציתי להישאר כל היום ולראות האם זה ממשיך. סרקתי בערך קילומטר של רצועת חוף שהתאפיינה בחלקה בחול, סלעים וקרקעית מעורבת, בעומקים של בין 0.5 מטר ל-2 מטר.
בזמן שישבתי ובהיתי במקלות בחוסר אונים, העליתי במוחי כמה סיבות לכך שהאכילות פסקו:
* מאז הפעם האחרונה שהייתי, בה כן נתפסו דגים, החלו לנשב רוחות צפוניות חזקות מאוד משעות הצהריים ולעתים עד שעות הלילה המאוחרות. הסוואל של הצפונית ניכר גם בבוקר, ומן הסתם כל העניין הזה גם גורם לשינויים בזרמים.
* באותו חוף הים נסוג בלפחות 15 מטרים. כל המבנה שהורגלתי אליו, עם המרחקים שהורגלתי אליהם מהחוף השתנו לגמרי.
* לצערי, כל בוקר החלו לבצע הקפות של רשתות ממש בסמוך לחוף (עד 50 מטר מקו המים) על הבורים הצפים שסיפרתי לכם עליהם. אולי זה פחות משפיע על דגי הקרקעית, כך אני מקווה להאמין, אבל קשה להתעלם מזה.
* איזה מחזור שעוד לא עליתי עליו שקשור בהרגלי הדגים. כלומר, בחודש מסויים, בתנאים מסויימים הם מגיעים לחוף, ואז פשוט נעלמים לחלוטין. יכול להיות שזה קשור לרבייה, לצבירת מזון שומני לקראת החורף או כחלק מאיזו מגמה כללית של נדידה.
בכל מקרה, נהניתי מאוויר טוב וקצת יבש אפילו, מכמה כלבים נחמדים שבאו לבקר אותי ואפילו ראיתי כמה מרדפים יפים רחוק מאוד מהחוף.