למי שלא מכיר, מדובר בדייג חוף שמטרגט בעיקר צ'יפורות גדולות. לא מדובר בגדלים שאנחנו מכירים, אלא 5,6 ו-7 ק"ג.
דגי המטרה שלו (למעט לברקים) לא רלוונטים לנו, כי פשוט אין לנו כאלה צ'יפורות גדולות פה בארץ. מה שכן מעניין לראות זה את שיטת העבודה שלו בכל מה שקשור לפתיונות וציוד, בעיקר לפרזנטציה של הפיתיון, אותה הוא לוקח כערך עליון.
הסרטון בספרדית כמובן, אבל עדיין מבינים לא מעט. כמה נקודות למחשבה:
* שימו לב לב לארגון הכללי - עגלה, צידנית גדולה בתחתית, מעליה תיק ציוד קשיח והחכות קשורות לכל העניין בתיק סגור. זו דרך מעולה להגיע לחוף במקום להיסחב עם כל האלמנטים של הציוד בנפרד בשתי ידיים ועל הגב. ככה גם לא סוחבים, אלא גוררים - נשאר כוח להטלות רחוקות :-)
* המשקולות - מקריאה של מאמרים שלו אני יודע שהוא דג עם משקולות של בין 110 ל-130 גרם, מסוג משקולת תליה, בצבעים מאוד פסיכדליים. אף פעם לא עוגן, וזה קשור לריג.
* הריג - תלאי ארוך מאוד (בין 1.80 ל-2.5 מטר) שמחובר לסוויבל שמחובר לראשי. על הראשי המשקולת רצה (לה מחובר עוד סוויבל). הכי פשוט, הכי בסיסי ומביא הכי הרבה דגים. כל המערך הזה מטייל בחופשיות על החול עד שהוא מגיע לנקודה בה הזרם נחלש, המשקולת נתפסת אבל התלאי עם הפיתיון ממשיך לשחק. המשקולת הרצה נועדה למנוע חשדנות של הצ'יפורה הזהירה, כך שהיא תוכל לסחוב את הפיתיון ולבלוע בלי להיתקל במכשולים מטרידים בדרך.
* הקלאץ' - תמיד פתוח מאוד כדי לתת לדג לסחוב.
* הקרסים - מאוד קטנים ביחס לדג המטורגט, אבל מתאימים בדיוק לגודל הפיתיון. דבר מעניין - גם בשימוש עם תולעים שלמות מאוד גדולות הוא ממשיך לעבוד עם קרס בעל צוואר קצר ומפתח רחב יחסית, ולא בקרס המיועד לתולעים (צוואר ארוך עם זיזים). לדעתי זו ההתפשרות על קרס שמתאים לפה הדג מצד אחד, אבל גם יכול לשאת את הפיתיון הרצוי.
* חוסר שימוש בבייט קליפ או באימפקט שילד , על אף התלאי הארוך מאוד - אולי מומחי ההטלות שלנו יוכלו להסביר כיצד הוא בכל זאת מצליח להגיע למרחקים מרשימים מאוד (עדי, סקוויד, הלל). אגב, הוא מטיל מהרצפה כך שהוא מנצל את כל המנוף.
* בחירת הפיתיון - תמיד הכי טבעי שיש, גם אם צריך לטייל על הריפים שעות ולחפש. תולעים (מהזן שלנו, אבל הרבה יותר גדולות) מיובאות מאמריקה, סרטנים שלמים חיים (תראו בסרטון איזה טיפול הוא מעניק לסרטן הזה), בשר מלפפון ים, קיפודי ים, רצועות סבידה טריות. תמיד מגוון ובודק אופציות נוספות - הכול במסגרת מזון שהדג עשוי להיתקל בו גם בטבע.
כמה מאיתנו באמת משקיעים ככה בפיתיונות ובפרזנטציה?
