פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   בעקבות הערות רבות - כמה מילים על הקרפיון |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בעקבות הערות רבות - כמה מילים על הקרפיון (נקרא 3392 פעמים) |
הדפסה |
|
yaniv
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
אחרי הרבה התנצחויות שראיתי פה ולא בכרח הסכמתי עם דברים שנאמרו אז במקום להוסיף שמן למדורה החלטתי להוסיף כמה מילים פה ואשמח גם שירשמו אחרי כמובן בצורה נעימה ובלי רצון להתייפיף או להתנצח.
דייג הקרפיון ברובו נעשה בארץ במיימי הכנרת, אין ספק שבשנים האחרונות יש לפעמים קושי רב בדייג ויש צורך בפידור מאסיבי על מנת להגיע לתוצאות ראויות. כמובן שיש בדייג זה את החלוקה ל 2 - כאלו שדגים בצורה מקצועית ביותר (בויל.HAIRIRG) ובצורה ספורטיבית ביותר ואת אלו שדגים לצרכי הנאה על קפיצים וכו.
דג הקרפיון הוא דג שעל פי מחקרים גדל באזור הקילו לשנה. לכן הרבה פעמים ראיתי נסיונות להבהיר לכם פה מהי חשיבותו של דג ששוקל 8-10 קילו בכנרת ולא דווקא על המחבט שלכם. אני אישית אהיה גלוי ואומר שאת כל הדגים שלי אני משחרר אני לא אוהב קרפיון בתור התחלה, שנית אני תמיד יכול לחלק -אבל לא אני חושב על המחר. ותמיד אקח אחד של 2 קילו לסבתא שכן אוהבת.
אמנם ישנם אנשים שאינם יודעים לשלוט על יצר ה"אני דייג תותח" שלהם וחייבים שזה יתבא בכמות אז הם לוקחים מכל הבא ליד : קטן מידי,גדול מידי, המון יחידות. עם זה יש לי מעט בעיה. האם גם בכנרת אנחנו רוצים להגיע למצב בים ? לפחות בים הדגים טעימים בכנרת זה רק קרפיון זול. ראינו זאת גם בעונת הביניות תמיד לאנשים יש תשובות - סל מלא ביניות של חצי קילו מלאות קוצים - אני עושה קציצות... נו מילא לא נריב... אבל בשנים הבאות ההנאה שלו תפחת !!!!
נחזור לקרפיון- קרפיון מעל 5 קילו זה קרפיון ששרד בכנרת מספר עונות כושר ההפריה שלו חזק, משמע הוא יודע כבר כיצד להטיל ביצים ואיפה, ומשמע שבשבילנו הדייגים זו ברכה לשמור על הדגים הגדולים הללו. אז אם כבר הלכתם לדוג קרפיון ותפסתם, ומממש בא לכן לאכול דג -אז עשו טובה ותשמרו על פרספקטיבה נכונה.
כי כל אחד גדול כזה שתוציאו הוא לפחות 20 כאלו של קילו בשנה הבאה... אז בואו נשמור על הכנרת שלנו וועל הקרפיון. ונהנה מהדייג הזה. פה אין תירוצים כמו בסירות - אני משלם עגינה , דלק, הסירה עלתה לי מלא אז אני חייב לקחת את כל הלהקה של האנטיאסים!!! פה זה פאן נטו!!!
בהצלחה בעונה הקרבה
|
-------------------------------
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
דברי חכמה בנחת נאמרים 
|
|
|
|
|
דברי חכמה בנחת נאמרים  
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
דברי חכמה בנחת נאמרים  ולדברי חכמה מקשיבים חכמים... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
אהבתי תודה
|
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
Misha Ravich
|
דיג קרפיונים ♥ חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אני מסכים עם כל מה שכתבת רק המשפט האחרון קצת לא נכון מבחינתי, פה אין תירוצים כמו בסירות - אני משלם עגינה , דלק, הסירה עלתה לי מלא אז אני חייב לקחת את כל הלהקה של האנטיאסים!!! פה זה פאן נטו!!! כי גם הציוד לקרפיונים של הדיג ספורטיבי כמו: פתיונות, פידור, חכות, רוד פוד, זמזמים, סווינגרים, רולרים וכו' עולים לא מעט בכלל.. איתמר הוציא איזה 20 אלף שקל רק על הציוד הזה אם לא יותר.. אבל בכללי הכל נכון וזה פאן נטו וצריך להחזיר את הדגים בחזרה למים!
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
נעמת לי מאד  שאפו 
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
omer2308
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
27
|
|
אני מסכים עם כל מה שכתבת רק המשפט האחרון קצת לא נכון מבחינתי, פה אין תירוצים כמו בסירות - אני משלם עגינה , דלק, הסירה עלתה לי מלא אז אני חייב לקחת את כל הלהקה של האנטיאסים!!! פה זה פאן נטו!!! כי גם הציוד לקרפיונים של הדיג ספורטיבי כמו: פתיונות, פידור, חכות, רוד פוד, זמזמים, סווינגרים, רולרים וכו' עולים לא מעט בכלל.. איתמר הוציא איזה 20 אלף שקל רק על הציוד הזה אם לא יותר.. אבל בכללי הכל נכון וזה פאן נטו וצריך להחזיר את הדגים בחזרה למים! הוא צודק יניב ציוד לקרפיונים באמת עולה לא מעט אבל אתה צודק בהחלט 
|
|
|
|
|
אני מסכים עם כל מה שכתבת רק המשפט האחרון קצת לא נכון מבחינתי, פה אין תירוצים כמו בסירות - אני משלם עגינה , דלק, הסירה עלתה לי מלא אז אני חייב לקחת את כל הלהקה של האנטיאסים!!! פה זה פאן נטו!!! כי גם הציוד לקרפיונים של הדיג ספורטיבי כמו: פתיונות, פידור, חכות, רוד פוד, זמזמים, סווינגרים, רולרים וכו' עולים לא מעט בכלל.. איתמר הוציא איזה 20 אלף שקל רק על הציוד הזה אם לא יותר.. אבל בכללי הכל נכון וזה פאן נטו וצריך להחזיר את הדגים בחזרה למים! לדעתי מה שהוא התכוון להגיד במשפט האחרון, זה שמדובר בדיג לא למטרת פרנסה, וזה נכון. מדובר על תחביב וספורט.
|
|
|
|
yaniv
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
45
|
|
רק בשביל לחדד הכוונה היא שתמיד בדייג מסירה כולם מנפנים בהוצאות הרבות ואז כשיש דייג אז מכירת הדגים מכסה מעט אנם בכנרת לא נראה לי תמכור קרפיונים.. תאמין לי אני יודע כמה ההוצאות ההלו כבדות ורבות  ))
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
שני יצחקי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
|
|
|
|
נדב ו
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
דברי חכמה בנחת נאמרים  ולדברי חכמה מקשיבים חכמים...  עם החכמים אין בעיה  להגיע למי שלא מעוניין להקשיב זו הבעיה האמיתית...  את הרעיון של שימור הדגה כבר הרוב מקיר  והחזרת הכסף שהושקע זה קישקוש כי מדובר בתחביב ולא בעסק! בסוף היום האגו של כל אחד ואחד מאיתנו הוא שחורץ את דינו של אותו דג שנתפס 
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 12, 2012, 21:38:16 PM על ידי נדב ו
|
|
|
|
|
ינון לשם
|
תן לו לקחת חוט.... חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
אאאאאאאאאאאאאאחשלי אין עלייך ! כל מילה שלך היא שורש באדמה .  כל הכבוד על המילים .
|
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
יניב מתוק שלי, אכן דברי טעם ותבונה שנאמרו בנועם- וייתנו חומר למחשבה...  אגב אם הבנתי נכון, אתה אומר למעשה: את הקרפיונים של 4-5ק"ג ומעלה תשחררו וחייבים לשחרר- אם אתם רוצים לאכול או לקחת לסבתא קרפיון אז תיקחו אחד של 1-2ק"ג... לזה אני מאוד מסכים: תמיד טענתי שעדיף לשחרר לוקוס של 5 ק"ג על פני שחרור שלוש לוקוסים של 700 גרם- זה ישמור הרבה יותר טוב על עתיד הדגה... יש לי רק סייג אחד קטן- .
אמנם ישנם אנשים שאינם יודעים לשלוט על יצר ה"אני דייג תותח" שלהם וחייבים שזה יתבטא בכמות אז הם לוקחים מכל הבא ליד : קטן מידי,גדול מידי, המון יחידות.
לא מסכים עם ההגדרה שלך של הקשר בין לקיחת קרפיונים לבין "אני דייג תותח": אני מניח כי במשפט הזה כוונתך על הצגת הדגים בבית- ולא לשיתוף בפורום שמתבטא ממילא רק בתמונות עם או בלי שחרור.... בכל אופן, מי שרוצה להראות "אני דייג תותח" - מצלם (אם הרבה קטנים שומר בסל רשת ומצלם) - ולא צריך לקחת הביתה את הדגים כי יש תמונות להראות. לכן, מי שלוקח קרפיונים זה לא כדי "להיראות תותח"- אלא כדי לאכול או לפנק אמא/סבתא בדג שתפס...
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2