תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
10/10/2012 | דרום - אשקלון | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
חמש בערב | - יאמאשיטה 3.5 כתום | קלמארי (דיונון) | 4 |
הדו"ח:
איזה כיף להיות ראשון שמעלה דו״ח קלאמרי מאזור אשקלון

יציאה לאזור המרינה באשקלון בשעה 17:00 ים רגוע עם גלים נמוכים וסדירים , התמקמות על המזח הדרומי לכיוון חוף דלילה שלשימחתי העמידו מעליו פרוז׳קטורים ענקיים וממש אור יום במקום אפילו באמצע הלילה. תודה לראש העיר

האמת שיצאתי קצת לנקות את הראש ולבדוק כמה ציקדות חדשות שקניתי , אחרי חצי שעה של שעמום נזכרתי שיש לי בובה של יאמאשיטה לאולטרה לייט ואמרתי מה יכול להיות אולי יש כמה פריטים שבאו לבקר קצת מוקדם ויהיו פיתיון ליציאה הקבועה של יום חמישי בחוף.
אחרי זריקה אחת או שתיים תקיפה ראשונה ונעילה , על המזח היו כמה חבר׳ה שעזבו הכל ובאו לראות ומשם התחיל הבלגן , אחרי כמה זריקות הגיע השני ואני לא מיהרתי להוציא אותו נשארתי עם קלאץ׳ פתוח והראתי להם איך הקל אמרי משפריץ את הצבע וגם כל מיני טכניקות איך להוציא אותו בלי להפעיל לחלץ על המקל והיה תענוג ממש המים היו שקופים וראינו כל תקיפה וכל ניסיון של הקלאמרי לחטוף את הבובה.
לצערי הייתי חייב ללכת חצי שעה עד שהתחיל הכיף הגדול , אבל בבוקר אני חוזר לשם.
בקיצור צאו לים נראה לי שהם כבר פה ואין על דייג קלאמרי באולטרא לייט.
דרך אגב נראה שבאמת יש טעם להשקיע בבובות איכותיות של יאמאשיטה כי עבדו לידי עם בובה רגילה ולא ראינו כלום.
התנועה שלה מדהימה במים והיא חזקה מאוד.
ציוד
מקל- 1/7 Major Craft Crostage רולר- Ryobi ecusima 1000R
חוט- powerpro 8lb אדום
שוק לידר- P-Line CFX Flurocarbon 10lb
שיטת עבודה : שימוש בבובה basic type לא צפה ולא שוקעת אלא באמצע.
זריקה רחוקה ישר לכיוון השוברים המתנה שתי הקפצות וגלגול איטי , המתנה קטנה ושוב.
תהיוי מוכנים שבד"כ הקלאמרי תוקף רגע אחרי ההקפצה.
ועוד נקודה למי שהולך לקנות בובות שימו לב למרחק המשקולת מהאף של הבובה , ככל שהמשקולת רחוקה מהטבעת של הבובה היא תצוף יותר , קיימות בובות פשוטות שנבנו באופן כזה עם עופרת קרובה לטבעת לשקיעה מהירה.
בובה יאמאשיטה 3.5 כתום
בהצלחה לכולנו תמונות לא היו כי מיהרתי מאוד, אולי מחר שאלך שוב יהיו.
לילה טוב