תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
27/9/2012 | מרכז רחב: חדרה - תל אביב יפו | מים מלוחים | שקט עד גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
07:30 | דמוי סיליקון - MAYA ירוק | חניתן דק | 1 |
הדו"ח:
כמה יציאות שאני מגיע לאותה הנקודה שבה התקיפות לא הפסיקו מתחילת הדיג ועד סופו
כמה יציאות שנחתכו לשתיים כמה סיליקונים ולא היה לי מושג מה יש במים ההשערה הייתה ברקודות
שאני יודע שנצפו באיזור .
היום מגיע דיי באיחור למקום התארגנות קצרה ואני כבר בקצה הריף שהספקתי להכיר כבר כמעט בעיניים עצומות. זריקה לימין זריקה לשמאל והם מתעוררים אייך שהבומבט נוגע במים אני רואה אותם קופצים באוויר ומתחרעים עליו מרדפים של 5-6 פריטים על הסיליקון המסכן שלי ותקיפות ללא הפסקה מגיעים עד שניי מטר מהריף ואז בורחים ואז הבנתי שיש לי עסק עם חניתנים.
אני רואה אותם נוגסים בסיליקון בראש ובזנב ושוב בראש ושוב בזנב נתפסים לשנייה ואז משתחררים זה לא מפסיק במשך שעה שלמה ואני כבר מיואש וחושב לעצמי שוב יום של משחקים איתם ללא תפיסות, שוב כל התקיפות האלה ולא קורה כלום.

עובר לנקודה אחרת בריף כמה זריקות ומתייאש ממנה אחרי 10 דקות חוזר לנקודה הראשונה זורק רחוק גלגול מהיר והקפצות קטנות שעושות קצת רעש במים ובום עוד תקיפה נרגע לשנייה, ופתאום יש משיכה ובזזז של הרולר
התפיסה הראשונה שלי בזרזור ומתחילים לעלות לי כל הדברים שקראתי במאמרים
לאחר דקה או שתיים שאני משחק עם הדג מביא אותו על הריף ומסתבר שנתפס מהגב וכמעט שהישתחרר.
למי שלא יודע חניתן זה דג שקשה מאוד לתפוס בזרזור עקב הלסת המאוד ארוכה ודקהשלו שלא נתפסת בקרסים הגדולות .
שחרור מהיר ולתיק ממשיך לשחק איתם עוד 20 דק ומתקפל הבית
היה יום יפה כמו תמיד בים רק שהיום הוא הסתיים בצורה הכי יפה שיש עם דג ביד!!!
בומבט צף ועליו תלאי ניילון של מטר וקצת מחובר לסיליקון ירוק של מאיה(עדיפות לרגלו)
גלגול מהיר קצת הקפצות והם שם .