פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   בחפירות >>> אחרי הלבן העיברי האחרון |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: בחפירות >>> אחרי הלבן העיברי האחרון (נקרא 3966 פעמים) |
הדפסה |
|
|
 |
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 22/9/2012 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בצלילה חופשית |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
10:00 | דג חי - SD | לוקוס לבן (דקר המכמורת) | | | | - | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | | | | - | לוקוס - אירדי (דקרנית אדומה) | | | | - | בורי דהבאן (קיפון זהוב) | | | | - | כחילה /מנורי/מנוריון (אובלד שחור-זנב) | | | | - | סרגוס כתפי (חרען) | | | | - | חדאד / פיגמה / זברה (סרגוס הפסים) | | |
הדו"ח:שבת בבוקר בין ראש השנה לכיפור יום יפה לחפש לוקוסים לבנים בח'ארף המיזרחי שבשמורה.
הצוללים בוכים כולם >> הלבנים נעלמו, הלבנים נעלמו. אבל... רגע לפני יום כיפור הם חוזרים (כל שנה פחות ופחות אבל עדיין חוזרים)
ושלשום מצאנו שלושה ראשון 200 גר, שני 2-3 קילו, ושלישי 3-5 קילו. ומקיאס אומר "מיסכנים, באו מרחוק, חיפשו מי יעשה אותם בחריימה" (ממני  הם לא קיבלו  דייג יקר, הידעת  ... מבין כל הלוקוסים שמופיעים בסלע הרדוד, הלבנים הם היחידים שנפגעו באופן קשה מהטרולים, כי, בניגוד לשלושת הלוקוסים האחרים שחיים בעיקר בסלעים ונפגעים בעיקר מאיתנו הצוללים, הלבנים חיים בעיקר בבוץ העמוק, אותו מקום שבו הטרולים דגים ללא הפסקה וחורשים כל פינה, ולכן האוכלוסייה שלהם כמעט ונעלמה מחופינו, כי השטחים העצומים שבהם הם נוהגים לחיות נחרשים ע"י הטרולים ללא הפוגה. לעומתם יש כמה וכמה אתרים שבהם לוקוסים שחיים קבוע בריפים מצליחים להתאים את עצמם התנהגותית לדייגים הצוללים (ואפילו לצוללי החופשי) ולכן, באופן פארדוקסאלי, ניתן למצא היום אוכלוסיות שוקקות של לוקוסים דווקה באתרים הכי "חרושים" ע"י צוללים כמו בנמל קיסריה, סידני עלי, חוף מציצים, אולגה רדוד...ועוד ועוד. התנאי להשרדותם בסלע הוא קודם כל מערות עמוקות שלא ניתן להוציאם מתוכם, ולכן יש שם דורות על דורות של לוקוסים פחדנים שמלמדים גם את הדור הצעיר להתנהג בהתאם. וכך מצליחים למצא אוכלוסיות שוקקות באתרים הכי בלתי מתקבלים על הדעת. ודווקה הלוקוס הלבן שבחופינו היה פעם הכי הכי נפוץ וששטחי המיחייה שלו הם הכי גדולים נעלם לנו בקצב הכי מהיר--פשוט כי אין לו איפה להסתתר מהטרולים.
|
|
|
|
|
לסיום, אחרי שתפשנו את הלבנים, רצנו לרדוד (5 מ') לעולם הפוסטוראלי של הכסופים.
|
|
|
|
|
החרענים אין עליהם כמו בודהיסטים עושים כל היום מדיטציה והפעם... sml43;בארבע מטר
|
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אנדרי
יפה מאוד
כמה שאלות ברשותך:
לוקוס במשקל קילו - פעם נדמה לי שסיפרת שגילו בערך 3 שנים. אני צודק?
אנחנו הדייגים רחמנא לצלן רואים את הים מלמעלה אבל לא רואים את הדגים. תחושתי האישית היא שפשוט אין שם כמעט כלום, במיוחד בשמורה באכזיב. מה אתה רואה שם למטה (לא מתייחס לתמונות) ומה המצב שם בהשוואה ללפני כמה שנים?
שנית יש כל כך הרבה אבונפחא שנתפסים מהחוף, קיאקים וסירה. ולא רואים אותם באף תמונה. האם נדמה לנו שיש הרבה? או אולי הם פחדנים ונמלטים כשאתם מגיעים?
שפמית ארסית - שנה שעברה ולפני שנתיים היינו תופסים בכל יציאה כמה פריטים (אכזיב) השנה תודה לאל - אפס. האם יש לך השערה מדוע היה גל של תפיסות שכמו שבא גם נעלם?
רבים מדברים על חלקם של הדייגים ושל הטרולים בהשמדת הדגה. מה חלקם לדעתך של האבונפחות. הרי רבים כל כך מהם שמנו וגדלו וזה לא מלשתות מי ים אלא מלאכל דגים. האין הם האוייב מס. 1 של הדגה?
תודה מראש אייל
|
|
|
|
|
 |
|
|
אנדרי
יפה מאוד
כמה שאלות ברשותך:
לוקוס במשקל קילו - פעם נדמה לי שסיפרת שגילו בערך 3 שנים. אני צודק?
אנחנו הדייגים רחמנא לצלן רואים את הים מלמעלה אבל לא רואים את הדגים. תחושתי האישית היא שפשוט אין שם כמעט כלום, במיוחד בשמורה באכזיב. מה אתה רואה שם למטה (לא מתייחס לתמונות) ומה המצב שם בהשוואה ללפני כמה שנים?
שנית יש כל כך הרבה אבונפחא שנתפסים מהחוף, קיאקים וסירה. ולא רואים אותם באף תמונה. האם נדמה לנו שיש הרבה? או אולי הם פחדנים ונמלטים כשאתם מגיעים?
שפמית ארסית - שנה שעברה ולפני שנתיים היינו תופסים בכל יציאה כמה פריטים (אכזיב) השנה תודה לאל - אפס. האם יש לך השערה מדוע היה גל של תפיסות שכמו שבא גם נעלם?
רבים מדברים על חלקם של הדייגים ושל הטרולים בהשמדת הדגה. מה חלקם לדעתך של האבונפחות. הרי רבים כל כך מהם שמנו וגדלו וזה לא מלשתות מי ים אלא מלאכל דגים. האין הם האוייב מס. 1 של הדגה?
תודה מראש אייל
תשובות: 1. לוקוס במשקל קילו - פעם נדמה לי שסיפרת שגילו בערך 3 שנים. אני צודק? 1. בין שלוש לשש לדקר סלעים(דאור). לוקוס לבן גדל מהר יותר, אך אותו לא בדקתי. 2.אנחנו הדייגים רחמנא לצלן רואים את הים מלמעלה אבל לא רואים את הדגים.תחושתי האישית היא שפשוט אין שם כמעט כלום, במיוחד בשמורה באכזיב. מה אתה רואה שם למטה (לא מתייחס לתמונות) ומה המצב שם בהשוואה ללפני כמה שנים? 2. נכון להיוםבשמורה יש המון דגים, צבים, לובסטרים ועוד.--וללא ספק בשנים האחרונות יש שם שינוי גדול לטובה (כל הווידאו מחצי השנה האחרונה שלי מישם---ובסידרת הסירטונים "ים ששווה לחיות בישבילו" אתה רואה עושר עצום שהוא לא תרגיל בעריכת ווידאו) ולמה תחושתך האישית היא שהכל שם ריק  ? אולי פסימיות סקווידווידית טיפוסית  ? 3. יש כל כך הרבה אבונפחא שנתפסים מהחוף, קיאקים וסירה. ולא רואים אותם באף תמונה. האם נדמה לנו שיש הרבה? או אולי הם פחדנים ונמלטים כשאתם מגיעים? 3.תאמין לי שאני מת לצלם אותן ולהוסיף לבנק התמונות והווידאו שלי,,לא ראיתי כבר שנה. 4.שפמית ארסית - שנה שעברה ולפני שנתיים היינו תופסים בכל יציאה כמה פריטים (אכזיב) השנה תודה לאל - אפס. האם יש לך השערה מדוע היה גל של תפיסות שכמו שבא גם נעלם? 4. אין לי מושג, ואפילו אין לי מה לחרטט בעיניין. הפרט היחיד שאני יודע עליהם זה שהביצים שלהם צמודים לקרקע ולא נשחפות כמו של הרבה מינים אחרים, לכן תהפוצה שלהם מאיזור לאיזור איטית הרבה יותר יותר משל מינים מהגרים אחרים שמשריצים ביצים במיים פתוחים. 5.רבים מדברים על חלקם של הדייגים ושל הטרולים בהשמדת הדגה. מה חלקם לדעתך של האבונפחות. הרי רבים כל כך מהם שמנו וגדלו וזה לא מלשתות מי ים אלא מלאכל דגים. האין הם האוייב מס. 1 של הדגה? 5. אולי, לא יודע, לא שמעתי, לא קראתי, אבל מה שבטוח בטוח, ולא אולי, זה שהם אויב מספר אחד של הדייגים. אני מכיר הרבה דייגים מיסחריים שהפסיקו לגמרי להניח שרקים ורשתות בהרבה מקומות בגלל האבונפחות. אני מיתרשם שגם לכם לא קל איתן. ממה שהבנתי מהדייגים המיסחריים, האבונפחות מיתלהקות תוך יום באתר שבו הם הניחו רשת או שארק שתפש דגים, ואז למחרת המקום שרוף. יכל להיות שאתם דגים באותם מקומות, באותן תקלות, ומרגילים את האבונפחות להגיב מייד, ולכן נידמה לכם שיש הרבה יותר משיש באמת. דבר אחד בטוח, הדג הזה מאוד יעיל עד חכם בהתנהגות שלו. ראיתי אותם פעם בצלילה, ושמע, יש לם אינסטינקטים אופורטוניסטיים מושלמים ובלי להתבלבל. הם יודעים מה כוחם, מה כוחך. הרי הם נשכו כבר כמה כמה אנשים שנזקקו לאישפוז. וגם אלו שנשכו אבונפחות נזקקו לאישפוז. לא נותר אלה לקוות שמשו במחזור החיים שלהם ידפק וינזק בגלל השינויים הקייצוניים שעובר הים שלנו. (המדוזות כמעט ונעלמו בשנה האחרונה, ואתה אומר שגם השפמית הארסית..). כשהרבה מינים חדשים מופיעים במקביל+בגלל התחממות הים השינויים שיבואו אינם צפויים, לך תדע איזה שינוי/חיה/מחלה יכולים לפגוע לאבונפחה במחזור החיים ! ואני בכלל לא מכיר את מחזור החיים שלה....אז גם כאן אין לי משו ספציפי לחרטט.
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 אנדריי, זה שרשור שלך ולא שלי, אבל בא לך להעלות שאלה לחברים, מי חושב שיש פחות דגים עד כדי ים ריק? יכול ליהיות מעניין תודה על התשובות המפורטות  האבונפחות הם באמת תעלומה כי בבקרים באכזיב הם מחסלים לנו את הקרסים בשיטתיות עד שמוציאים את 'המחבל' עם כבל פלדה. שנית - סתם נזכרתי - יש עכשיו המון שייטים כחולים. שוב - מידי פעם הם מועלים על הקרסים ויוצאים לאוויר, אבל אנחנו רואים אותם אוכלים את הפתיונות.
|
|
|
|
|
אנדריי יופי של צלילות כל הכבוד יופי של דגים תמיד תענוג לשטוף את העייניים
עם תמונות שאתה מצלם
|
|
|
|
|
 אנדריי, זה שרשור שלך ולא שלי, אבל בא לך להעלות שאלה לחברים, מי חושב שיש פחות דגים עד כדי ים ריק? יכול ליהיות מעניין תודה על התשובות המפורטות  האבונפחות הם באמת תעלומה כי בבקרים באכזיב הם מחסלים לנו את הקרסים בשיטתיות עד שמוציאים את 'המחבל' עם כבל פלדה. שנית - סתם נזכרתי - יש עכשיו המון שייטים כחולים. שוב - מידי פעם הם מועלים על הקרסים ויוצאים לאוויר, אבל אנחנו רואים אותם אוכלים את הפתיונות. בטח שבכל הים יש פחיתה תהומית, אין בכלל טעם לישאול, אבל שאלתה ספציפית על השמורת אכזיב, שם הכל משגשג והשנה הייה ממש שיא (נכון בחוף סגרו את השפכים של מילוז..אז יש פחות דגים בחוף חוף, אבל ברכס הכל שוקק.) הסתדרת?
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 אנדריי, זה שרשור שלך ולא שלי, אבל בא לך להעלות שאלה לחברים, מי חושב שיש פחות דגים עד כדי ים ריק? יכול ליהיות מעניין תודה על התשובות המפורטות  האבונפחות הם באמת תעלומה כי בבקרים באכזיב הם מחסלים לנו את הקרסים בשיטתיות עד שמוציאים את 'המחבל' עם כבל פלדה. שנית - סתם נזכרתי - יש עכשיו המון שייטים כחולים. שוב - מידי פעם הם מועלים על הקרסים ויוצאים לאוויר, אבל אנחנו רואים אותם אוכלים את הפתיונות. בטח שבכל הים יש פחיתה תהומית, אין בכלל טעם לישאול, אבל שאלתה ספציפית על השמורת אכזיב, שם הכל משגשג והשנה הייה ממש שיא (נכון בחוף סגרו את השפכים של מילוז..אז יש פחות דגים בחוף חוף, אבל ברכס הכל שוקק.) הסתדרת? הסתדרתי 
|
|
|
|
kobishani
|
המז'רז'רים (כבר לא בע"מ) חבר פורום
מנותקגיל:
61
מה שתשחרר הים יחזיר ובגדול
|
|
תמונות מדהימות תביא לנו עוד עודדדדדדדדדדדדד 
|
-------------------------------
הציוד שלי: מקל: BLACK קפטצ'ר 4-28 מכונה :Shimano STRADIC 3000FA advance מקל: מיג'ורקראפט קרוסטייג' 7-15 מכונה: שימנו נקסייב 3000
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
יהושוע{שוקי}פרג
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!
|
|
|
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך" 
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
wind
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
53
|
|
אנדרי באמת תמונות מרהיבות שמחזירות אותי לימים שהיתי צולל
צודק במה שאמרת על הלוקוסים
לגבי הסרגוסים נכון הם לפעמים בלהקות אבל אלו הקטנים
תנסה לצלם את החמורים שחיים בזוגות ושלשות במחילות ומתחת לסלעים גדולים
|
|
|
|
|
אנדרי באמת תמונות מרהיבות שמחזירות אותי לימים שהיתי צולל
צודק במה שאמרת על הלוקוסים
לגבי הסרגוסים נכון הם לפעמים בלהקות אבל אלו הקטנים
תנסה לצלם את החמורים שחיים בזוגות ושלשות במחילות ומתחת לסלעים גדולים
זה לא סרגוס רגיל (משרטט) זה חרען---(סרגוס כתיפי, כתיפי כי יש לו כתם שחור גדול על הכתף מקדימה--ופסים דקים--כמעט ולא מורגשים בצהבהב עדין מאוד לאורך) , והם לרוב לא גדולים -50-200 גר'. הם חיים בלהקות ענק שלוות, לעתים של אלפים בכל להקה שלא זזות לשום מקום ונמצאות במיקומים קבועים שנה אחרי שנה. עבורי הם הרבה יותר מיוחדים מקרוב המישפחה הגדול יותר שדיברת עליו הסרגוס המשרטט, בין הייתר כיוון שהלהקות הללו נדירות, ומיכיוון שהם מושכים טורפים פלגיים אליהם. אגב, גם דייגי החכות מסירה מתים על הדייג שלהם, כי הם אוכלים כמו מטורפים,,בלי הפסקה.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
אנדריי, רק לדובב אותך קצת- והאינציקלופדיה לדגי הים התיכון נפתחת...  היה מרתק ומשכיל לקרוא- גם את הדוח וגם את התגובות, היה מהנה מאוד לצפות בתמונות- זה לא הסרטונים המדהימים אך תמונות מרהיבות ללא ספק... תמשיך תמשיך...
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2