פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   צמד חמד |
עמודים: [1] 2
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: צמד חמד (נקרא 2778 פעמים) |
הדפסה |
|
Shuky
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
צמד חמד
« ב- : ספטמבר 23, 2012, 12:40:54 PM » |
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 23/9/2012 | כללי: ים התיכון | מים מלוחים | גבה גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
8.00 | דמוי דג גדול - | גומבר (גומבר טורפני) | 2 | יפה מאוד |
הדו"ח:יום מדהים, רוח קלילה, ים גבוה, גלים מרטיבים עד לשד העצמות, המון קצף במים, מה חסר?? דגים!!!!!!!!! מידי פעם קופצים ביזרים, מלמד קצת על טורפים בשטח, סבלנות יש אך הם תוקפים ללא התראה מוקדמת. חצי שעה יבש. יש פיתוי להחליף מקום או דמוי אבל אני החלטתי הפעם לא לזוז ולא לשנות כלום. ומשום מקום הוא מגיע ותוקף, שלוש קפיצות באויר ולרגע חששתי שאני מאבד אותו, אך הפעם ידי היתה על העליונה והוא יצא להשתזף בחוץ. אחרי כרבע שעה תקף השני יותר קטן אך לא פחות עצבני, גם הוא מצא עצמו משתזף בחוץ שנה טובה וגמר חתימה טובה
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 23, 2012, 12:52:05 PM על ידי Shuky
|
|
|
|
|
Eli1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
49
אשמח לעזור לחברים 0503377775
|
|
יפה מאוד. דוח קצר וקולע.
רשמת בדוח דמוי גדול,אפשר בבקשה לדעת את סוג הדמוי?
|
-------------------------------
|
|
|
שי בגדדי
|
ג'ירג'ור בת ימי!!!!! חבר פורום
מנותקגיל:
34
|
|
איזה דוח איזה דוח
קצר חזק ומפציץ
כל הכבוד
אהבתי את התוצאות אחלה דגים
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
איזה יופי
אחד הדגים שהכי כייף לתפוס!
כשהוא קופץ - חוץ מלהתפעל מהיופי ולהעריך את מי שמולך, מה עושים? מצמצמים חוט?
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
יופי של זוג גומברים נחמד ביותר  הם מסתובבים חופשי בשטח בזמן האחרון
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
כל הכבוד איש ויופי של תפיסות יפות  קצר וקולע ..פרט לכמה נתונים דרושים לטובת הכלל  אם אפשר פירוט קצר על מבנה החוף שבחרת ..בטוח ידעת מה מטרגט מראש זה יכול לעזור למי שלא יודע איפה למצוא ובאיזה מבנה חוף קלאסי בשבילם  סוג דמוי כללי ולא חייב ספציפית .. טופ ווטר ? שוקע ? ג'רג'ור מהיר או איטי ? שוקי..מי כמוך יודע שחשוב לטייל קצת יותר בשביל לקבל עוד סיכוי גדול יותר בתפיסה בג'רג'ור הפעם בחרת לעצמך דווקא לא לזוז מאותה נקודה...למה דווקא !! הרגשה שכן תצליח או שמדובר בנקודה עובדת חזק סחתין איש  בהצלחה בבאות
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
Shuky
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
קצת יותר פרטים על היציאה האחרונה שלי
המקומות האהובים עלי הם ריפים עם קצת עומק, קצף שיוצרים הגלים ומים חוזרים
לעניות דעתי במקומות אלה ישנם הרבה דגיגים קטנים שמזמינים את הטורפים לארוחות ערב ובוקר
שעות חמות של ג'ירג'ור הם עם עלות השחר ובזמן השקיעה, כאשר ניצפים להקות של טורפים במים ישנם הרבה מערבולות, או בלשון הדייגים רתיחות במים, כיוון הג'ירג'ור הוא לכיוון הרתיחות, אך כשלא צופים ברתיחות מגיעים פריטים בודדים והם לא מראים סימנים מיוחדים על פני המים, הם בדרך כלל נעים לאורך הריפים באיזור הבורות או האזורים העמוקים יותר הצמודים לריפים, אפשר לרוץ לאורך הריף אך זה גם יכול להיות ריצת חתול ועכבר, אין לדעת מתי הם מגיעים ומה כיוון התנועה שלהם, לכן שמטרגטים גומברים אולי כדאי להשאר במקום שהוא עונה לקריאת פני השטח, עומק, קצף ומים חוזרים, ולחכות שהם אולי יגיעו לשם ויותר מזה שהתעניינו בפתיון שאנחנו זורקים להם. הפעם זה עבד יפה, וכן מנסיון קודם, רוב הפעמים שהוצאתי דגים הייתי נעול על מקום קבוע, מה שלא כל כך מתאים לטרגט לברקים. נקודה נוספת למחשבה, בים גבוה כאשר הריפים מוצפים במים ובגלים, די מסוכן לדלג ולקפץ מריף לריף, השטח חלק וצריכים לחשוב כיצד נכנסים ויוצאים מהריף בצורה בטוחה. בנוגע לסוג הדמוי, אני משתמש בדמוי של כ 12 ס"מ לא נותן לו לרדת עמוק, גם מהחשש שהוא יתפס בריפים ובסלעים, מקל 10-30 חוט בד 20 ליברות . לאחר זמן כשעולה השמש אני מחליף לסיליקון, נותן הזדמנות ללברקים או לוקוסים להתעניין בפיתיון, גם גומברים נתפסו על סיליקון.בים גבוה ועובד אני לא משתמש בטופ ווטר, אלא בדמויים שיורדים כחצי מטר, אני חושב שהם יותר בולטים ומגרים. אני אישית פחות אוהב לג'רג'ר עם אולטרה לייט, אם נתפס דג גדול , קילו וחצי שניים, נראה לי קצת בעיה להוציא אותם ,החוט יותר דק והמקל מאוד עדין, אך כנראה שזו חוויה שונה, והרבה משתמשים עם מקל אולטרה.
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 24, 2012, 00:02:16 AM על ידי Shuky
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
לעניות דעתי במקומות אלה ישנם הרבה דגיגים קטנים שמזמינים את הטורפים לארוחות ערב ובוקר
שעות חמות של ג'ירג'ור הם עם עלות השחר ובזמן השקיעה, כאשר ניצפים להקות של טורפים במים ישנם הרבה מערבולות, או בלשון הדייגים רתיחות במים, כיוון הג'ירג'ור הוא לכיוון הרתיחות, אך כשלא צופים ברתיחות מגיעים פריטים בודדים והם לא מראים סימנים מיוחדים על פני המים, הם בדרך כלל נעים לאורך הריפים באיזור הבורות או האזורים העמוקים יותר הצמודים לריפים, אפשר לרוץ לאורך הריף אך זה גם יכול להיות ריצת חתול ועכבר, אין לדעת מתי הם מגיעים ומה כיוון התנועה שלהם, לכן שמטרגטים גומברים אולי כדאי להשאר במקום שהוא עונה לקריאת פני השטח, עומק, קצף ומים חוזרים, ולחכות שהם אולי יגיעו לשם ויותר מזה שהתעניינו בפתיון שאנחנו זורקים להם. הפעם זה עבד יפה, וכן מנסיון קודם, רוב הפעמים שהוצאתי דגים הייתי נעול על מקום קבוע, מה שלא כל כך מתאים לטרגט לברקים. נקודה נוספת למחשבה, בים גבוה כאשר הריפים מוצפים במים ובגלים, די מסוכן לדלג ולקפץ מריף לריף, השטח חלק וצריכים לחשוב כיצד נכנסים ויוצאים מהריף בצורה בטוחה. בנוגע לסוג הדמוי, אני משתמש בדמוי של כ 12 ס"מ לא נותן לו לרדת עמוק, גם מהחשש שהוא יתפס בריפים ובסלעים, מקל 10-30 חוט בד 20 ליברות . לאחר זמן כשעולה השמש אני מחליף לסיליקון, נותן הזדמנות ללברקים או לוקוסים להתעניין בפיתיון, גם גומברים נתפסו על סיליקון.בים גבוה ועובד אני לא משתמש בטופ ווטר, אלא בדמויים שיורדים כחצי מטר, אני חושב שהם יותר בולטים ומגרים. אני אישית פחות אוהב לג'רג'ר עם אולטרה לייט, אם נתפס דג גדול , קילו וחצי שניים, נראה לי קצת בעיה להוציא אותם ,החוט יותר דק והמקל מאוד עדין, אך כנראה שזו חוויה שונה, והרבה משתמשים עם מקל אולטרה.
רציתי לכתוב שהדו"ח קצר, קולע ומהנה, לפרגן לתפיסות היפות... אבל-  נתקלתי כאן לפתע באוצר בלום: ספר הטיפים של שוקי... או שמא מורה נבוכים בז'רז'ור... מה שהרשים יותר מכל - הגישה של הנסיון להבין את הים ואת הדגים, עם התאמת הדמוי למצב הים... אין מקריות- יש חשיבה ויש תובנות ויש נסיון... אוניברסיטה מהלכת לז'רז'ור... בשם כל החברים שיקראו תגובתך זו- תודה שוקי על שיתוף נדיר באיכותו 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אס וחצי  לא אוהב ים עובד אבל כנראה שצריך להתחיל לאהוב... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
קצר ולעינין יופי של דגים
|
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
 |
|
|
תודה על התשובה המפורטת  כרגע זה נראה הרבה אחרת  תודה איש בהצלחה בבאות
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
אופיר פטישי
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
46
תשמרו על החוף נקי ובלי זבל!
|
|
שוקי סחטיין!
מאוד נהניתי לקרוא את מה שכתבת!
|
|
|
מחובר ]
|
|
|
חסדייה
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בהחלט זוג נאה כל הכבוד שוקי 
|
|
|
|
ינון לשם
|
תן לו לקחת חוט.... חבר פורום
מנותקגיל:
49
|
|
זה דוווווווווווווח כמו שצריך בזרזור !!!
כל הכבוד שוקי שיחקת אותה ביג טיים .
|
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים אין שומר את השער, אין סימן משמיים. אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות אנשים שחיים רק תככים ומזימות. יש ששואלים שאלות ואין תשובות יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2
|
|