תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
21/9/2012 | צפון רחב : חיפה - חדרה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
08:30 | דמוי דג קטן - סרדין קטן | חניתן דק | 1 | במקרה הזה המשקל לא קובע |
הדו"ח:
לפני 4 שנים מצאתי את עצמי בתוך העסק הזה שנקרא גרגור, מאז הספקתי לשבור חכות, לאבד המון דמויים מכל סוג אפשרי, ללכת לים אין ספור פעמים, לראות את חברי דייגי הבוס מוציאים דגים ואני לא, לעתים לוותר ולהצטרף אליהם ולעתים לא, ולחזור מתוסכל בכל פעם, ובלי דגים. 4 שנים לא תפסתי דג אחד, וכל פעם חזרתי לגרגר וידעתי שמשהו שאני עושה לא נכון אבל לא הצלחתי לקבל הדרכה טובה אף פעם.. בכל זאת נהניתי ממשהו למרות שלא תפסתי דגים, וידעתי ששווה לחכות לכיף שהולך להיות בתפיסה הראשונה.
לאחרונה הייתי קצת עסוק במבחנים ובעבודה, בשבוע שעבר אחרי תורנות מתישה בבית החולים בחרתי לנסוע הביתה דרך כביש 4 על מנת להשאיר סיכוי שבכל זאת אחרי 26 שעות של עבודה יצא לי לראות קצת ים. כשהגעתי ליד פרדיס ראיתי שלט שמורה על חנות LOKOS, לא הכרתי את המקום מקודם. החלטתי לעצור להכנס להתרשם. נכנסתי לחנות, הכרתי את סאלח בעל ומנהל החנות. כמובן סיפרתי לו את קורות חיי עם הגרגור, והתחלנו בשיחה שנמשכה שעות שכללה בין השאר הדרכה תיאורטית ויצא לי למצוא מספר רב של טעויות בדרך בה גרגרתי עד כה.
יממה עברה ורק חשבתי על זה, למחרת בבוקר חזרתי, קניתי מקל ורולר מסוג OKUMA TRIO עם משקלי זריקה 7-30 גרם.
היום בבוקר יצאנו לדייג, אני ושני האחים שלי. כל הבוקר הייתה בצורת דגים, כולל דגים בשיטות האחרות. עד שבשעה 8:30 אני זורק ומתחיל לגרגר. פתאום אני מרגיש התנגדות.. לא הרגשתי את האכילה כפי שמתארים בדוחות, ייתכן שלא שמתי לב או שעוד לא למדתי לזהות את האכילה.. ההתנגדות גברה.. המקל התעקם.. הבנתי שקרוב לוודאי זוהי תפיסה, אבל עוד לא הייתי בטוח למרות הכל או שפשוט לא האמנתי.. ופתאום אני רואה את הדג מתפתל מעל המים, ומיד מתחיל לצעוק לאחי שיבוא מהר.. אחי היקר חושב שאני צוחק ומסתכל עלי במבט של "תפסיק" עד שהוא רואה את הדג, ואז הוא רץ לכיוון. הדג מתקרב ומתקרב ואני מתרגש ברמה מטורפת, אני מוציא אותו מהמים ומושך אותו לסלע קרב. הוא חומק מהקרס וכמעט בורח, חוסאם דורך עליו מיד ומחזיק אותו עד שאני תופס אותו עם החולצה. דג חניתן רזה וחמוד שקרוב לוודאי רבים לא יבינו על מה כל ההתרגשות

ההתרגשות היא רבה, צעד ענק לי, אולי קצת יותר קטן לאנושות

אולי יקרא את הדוח מישהו שלא כל כך הולך לו בגרגור בתחילת הדרך אז לו אני אומר: תחפש מישהו שידריך אותך כי זה עושה את ההבדל, ואל תוותר.. זה שווה את זה

המשך סופ"ש שמח ופורה לכולם.