תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
16/9/2012 | מרכז - הרצליה | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
6-8 | גיג קטן - POWERJIGS 100G | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 6 | 13 |
11:00 | דג חי - טרולוס | גרבידה (ורדית שישנית) | 1 | 6-7 |
הדו"ח:
אתחיל מהסוף.
יום ראשון ערב ראש השנה אני מוזמן ליציאה בסירה של שרון.
תדלוק מהיר ואנחנו בדרך למיקום הראשון.
ים רגוע עם דריפת משתנה שקצת מקשה על העבודה,אבל לשרון זה לא מפריע כלל.
הבחור מיומן מאוד בדריפטים!
הלייב וואל (מיכל הדגים החיים)מלא בדגים שונים שנתפסו יומיים לפני.אפשר לגשת ישר לעבודה מבלי לבזבז זמן יקר בתפיסת הדגי פתיון.
מגעים לנקודה וסורקים את האזור.יש סימן דגים באקו של שרון.לא רואים דגים ,לא מורידים גיג למים.האקו סאנדר מאוד מדויק.למפספס פירור!!!
אני מוריד גיג 100ג לנסיון ומקבל נעילה באמצע הדרך כפי שהאקו הראה את הדגים.פייט קצר ואינטיאס של 2קילו עולה לסירה וישר נכנס לקרח.
סריקה נוספת וכמה פריטים בודדים שהיו נעלמו. נוסעים כ2ק"מ מערבה לנקודה אחרת ופוגשים כמה חברים. איזה כיף לדוג עם עוד סירה באזור ,במיוחד עם אנשים מקצוענים שיודעים לעשות דריפט מבלי להפריע אחד לשני.

אני מסתכל אחורה לאקו והוא מפוצץ דגים. מוריד גיג למים ,כמה הקפצות ויש נעילה.הדג שוחה לכיוון הסירה מה שמראה שמדובר בעוד ביבי אינטיאס שמנסה לעקוף את החוט שלי ולהשתחרר.מגלגל במהירות כשצריך ולא נותן לו צאנס.שוב עולה אינטיאס של 2 קילו.שואל את שרון אם מתקנים והוא אומר תמשיך יש הרבה דגים.
מקפיץ שוב וננעל והדג משתחרר ושוב מוריד ושוב ננעל ומביא עוד אחד של 2 קילו.
בנתיים מוריד גם חכה עם טרחון חיי ובועט של כ800ג.אולי יהיה לו קליינט קצת יותר רציני

ממשיך לעבוד ואוסף עוד 4 דגים באותו המשקל.עושים תיקון חזרה ושוב מוריד גיג וחי. אחרי כ3-4 דגות שרון אומר שחבל לבזבז את היום והים הרגוע עליהם ושכדי לעלות לבדוק את העמוקים.
נוסעים לנקודה הבאה.בנתיים אני מכין את החשמלים עם ריגים של חיי לעומק.
מגעים למיקום ושרון סורק את האזור.האקו מראה דג אחד בודד אולי שתיים?
אצל שרון תוקף ראשון והדג מצליח לחמוק עם הדג שלו .שרון אמר שרק גארבידה מתנהגת כך בחוצפה.
שוב תיקון ושוב מורידים דגים למים.מזל שהבאתי את המקל של הSEVESEAS .עפה לי הטבעת העליונה מהמקל של פיונייר לפני שהורדתי למים.החלפתי מקלות מהר והורדתי למים.
בדרך למטה משהו לועס לי את הדג.סוגר את הידית של החשמלי ונועל את הדג.
לפי התנהגות של המקל שרון אומר שיש לי גארבידה סוסה על החכה.איזה דג חזק זה!!!
אני מרגיש שהדג נעול חזק וסוגר את הקלץ משלא מאפשר לו לרוץ מילימטר.מלחמה של כ5-6 דקות ועולה לה מלכה ורודה של 6-7 קילו.הרבה זמן לא הרגשתי כיף כזה עם דג.הוא נגח כל הדרך למעלה ונתן פייט של הלייף.תענוג!!!
חבל שאת זה המצלמה לא צילמה.הסוללה נגמרה על האינטיאסים הקטנים.
אני בא לשחרר את הקרס מהדג ונדהם לראות את הדג של שרון תקוע בפה של הדג."אמרתי לך שיש רק דג אחד למטה "אומר שרון!
אין ספק הבחור מבין עניין!
ממשיכים חזרה לכיוון המרינה ואוספים כמה נצרנים בדרך.ערב חג צריך לעזור בבית

ביציאה אחרת כמה ימים לפני ,פעם ראשונה שאני נתקל בלוקוסים שתוקפים גיג אחד אחרי השני במשך כ10 דקות גיג ללא הקפצה!ללא תנועה כלל. תופעה מעניינת שעדיין לא נתקלתי בא. אולי לא מספיק מאכילים את הדגים של העומק

בסיכומו של עניין בדייג עומק אין משחקים! צריך לדעת את העבודה!
שתהיה שנה טובה עם הרבה חוטים מתוחים והעיקר הרבה הרבה בריאות.
מצרף כמה תמונות של הדגים ותמונה של עוז שאף פעם לא מפספס תמונה עם הדגים הגדולים.