תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
17/9/2012 | מרכז - תל אביב | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 20 - 30 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
8:00 | גיג קטן - דמיקי ורוד 60G | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | 2 | 3.5KG |
הדו"ח:
שלום רב לכולם,
שמי אסי בכר בן 31 מאזור המרכז, רמת גן.
בתחום הדייג כ 10 שנים בתחילת דרכי דגתי בתחום הבוס והפתיונות ונדבק אלי השם אסי בורי.
לאחר שהכרתי את תחום הזרזור דרך רמי הכריש זנחתי את תחום הפתיונות לטובת העיניין.
במשך כשנה התמקצעתי בתחום הזרזור עם תפיסות דגים לא מבוטלות לדייג מתחיל בתחום, כמובן שכל זה בליווי צמוד של חברים.
לפני כחצי שנה נפתח בפני תחום חדש נוסף של דייג - דייג מסירה.
לאחרונה אני דג בתחום הדייג מסירה בעומקים של כ 20-40 מטר לאורך הזמן החלפתי ציוד רב והתמקצעתי בתחום.
ארצה לשתף אתכם בדוח של יציאה אחרונה לגיג עם הסירה של הכריש ושותפיו.
הדוח:
יום שני בשעה 4 וחצי בבוקר נפגש עם איתי באיזור ביתי.
שותים קפה שחור לטובת התעוררות ונוסעים לכיוון המרינה הביתית.
מגיעים למרינה פורקים ציוד ומתחילים בשפצור הסירה.
בעוד אני אומר לאיתי כי עדיף לוותר על הנקודה הקבועה שלנו לטובת נקודה אחרת בטענה כי יהיו פחות אנשים בנקודה השניה(חג וזה בכל זאת אתם יודעים).
ואיתי עונה כי הפעם יתן לזה צאנס ונראה מה יהיה.
לאחר כ 20 דקות מגיעים לנקודה טרם עלתה השמש בשעה 5:15, ולאחר מספר רב של הקפצות ללא מענה מצד הדגים.
החלטתי לעשות הפסקת סיגריה ולחכות שיעלה האור, מנסיון אישי שלי רוב הדגים תוקפים באור מלא.
לאחר שעלה האור חוזרים לעבודה איתי מחמש באינצ'יקו ירוק של אולימפוס ולאחר מספר הקפצות בקרקעית ננעל!!!!!! בעודינו מנסים לנחש איזה דג עולה בחכתו עולה לה פרידה יפייפיה של כ קילו וחצי ומאירה את הסירה לאותו בוקר.
לאחר מכן אני מחליט לוותר על הג'יג שעבדתי איתו כל השעות המוקדמות ולהחליף ל דמיקי ורוד 60 גרם.
לא חלפו יותר מ 5 דקות והתקיפה הראשונה לא מאחרת לבוא, נעילה חזקה ופייט שלא היה מבייש כל דג גדול ממנה לאחר מספר יציאות חוט ונגיחות יפות עולה לסירה עוד פרידה יפה במשקל של כ 2 קילו.
נשארים על אותה נקודה ומידי פעם מתקנים לאותו הריף, לאחר מספר נסיונות נעילה נוספת של אותה הרגשה מצד הדג... ישר עלה במוחי כי פרידה נוספת עולה לסירה!! מאושר ומעמיס גם אותה אל השקית במשקל של כ קילו וחצי.
לאחר נעילה נוספת מצד איתי.. ועבודה לא נכונה עם המקל והקלאצ' נשבר המקל במרכזו.
איתי כועס מאוד אך ממשיך לדוג בחצי מקל...
להפתעתנו לאחר מספר דקות של עבודה עם מקל שבור איתי חש בנעילה אגרסיבית בפלג האמצעי של המים על המקל לא כמו קודמותיו.
יציאת חוט מטורפת פעם אחר פעם ובתוך מלחמה של כמספר דקות שנראו כנצח.
עולה לה פלמידה מבריקה ונוצץ במשקל של כ 9 קילוגרמים.
לצערי אין תמונה של הפלמידה אך תוכלו מלראות תמונה מצורפת שלי עם הפרידות.
מקווה שאהבתם את הדוח ואשמח להשאר וללמוד רבות על תחומי הדיג הנוספים.
בתודה, אסי.