בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
| | |-+  יצירת תקלה "פרטית"
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: יצירת תקלה "פרטית"  (נקרא 3556 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

יצירת תקלה "פרטית"
« ב- : אוגוסט 29, 2011, 17:47:25 PM »
בעקבות הדיון שהתפתח בדו"ח הדיג הזה,
http://www.israelsportfishing.co.il/smf/index.php?topic=617.0
ברור שהמאמץ כדאי והרעיון עובד.
מי שיש לו סירה ומוכן להתאמץ- ירוויח תקלה פרטית.

נראה שיש מקום לסיור מוחות ולהעלאת רעיונות,
איך והיכן ליצור את התקלה הפרטית האופטימלית שלנו?

היכן למקם אותה ואיך ליצור אותה...

מי מתחיל? קריצה
עריכה אחרונה: אוגוסט 30, 2011, 03:14:59 AM על ידי rafi
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

בעניין: יצירת תקלה "פרטית"
« הגיב #1 ב- : אוגוסט 29, 2011, 20:06:16 PM »
מכיוון שיש לי הכי הרבה ניסיון בתחום,אתחיל אני... מתפקע

אם הייתי צריך ליצור תקלה פרטית הייתי הולך על נקודה חולית שמרוחקת מכול מקום מוכר או עם פוטנציאל לעצירות של סירות אחרות. כמובן שרצוי גם לא במסלול של טרולים,אם נשארו כאלו מקומות...
במדבר הכחול כול דבר שבולט מהקרקע ויש בו חורים שיכולים להעניק מכסה ימשוך אליו דגים ויצורי ים אחרים שבעקבותיהם יגיעו יצורים קצת יותר גדולים וכן הלאה וכן הלאה...
עומק התחלתי של 30 מטר בכדי להתרחק מהזרמים החזקים בשכבה העליונה ומגלי ענק בסערות חורף.
להבדיל מכמה שחושבים שמכונות כביסה הם הדבר הקלאסי ליצירת תקלה,אני חושב שהן סתם גדולות אבל לא מספקות יותר מדי מקומות מסתור ולמעשה סתם מלכלכות ומזהמות. חוץ מזה,לכמה יש את היכולת להוביל מכונות כביסה/מייבשים/מקררים/מדיחים/תנורים או מכוניות ישנות ללב ים??
לדעתי מה שיוצר את האפקט הרצוי יהיה דווקא משהו עם הרבה חורים בגדלים שונים ושאלמנט הכובד שלו צריך להיות בטון.
צינורות פלסטיק או PVC של השקיה או אינסטלציה חתוכים באורכים של 0.5-1 מטר ובקטרים של "1 עד "10 שמאוגדים יחדיו ומעוגנים למשקולת רצינית כמו 10 בלוקים גדולים עם שרשרת יהוו נקודת פתיחה מעולה.

אגב,ישנה שיטה שנהוגה במדינות מסויימות כתמיכה לתחביב הדיג ובעיקר לדייגי האופ-שור ודיפ-סי שנקראת FAD.
FAD הם ראשי תיבות של Fish Aggregating Device שבעברית זה "מתקן לריכוז דגים".
מדובר למעשה על מצוף כזה או אחר שדגים נמשכים אליו מסיבות שונות.
חלקם פשוט נמשכים לעצם במים הפתוחים שפשוט "שובר שגרה". חלקם מחפשים את ההגנה שבקרבתו.
חלקם פשוט מחפשים את אלו שמחפשים סביבו הגנה...
המצוף יכול להיות על פני המים ולפעמים הוא שקוע כמה מטרים בכדי שלא ימצאו אותו ושלא יתקלו בו כלי שיט.
בדגמים מתוחכמים יש גם מתקני FISH FINDER שמשדרים דרך לווין לספינות דיג את מצב הדגה שסביב או מתחת למצוף.
נראה לי הכי פשוט מכול ה"תקלות" מעשה ידי אדם אם דגי המטרה אלו דגים פלגיים. מי שמחפש פרידות ולוקוסים אולי יתאכזב. אולי...
מיכל של סטארפלסט 2 קוב עם טבעת עיגון או סל הקפה לקשירה מאובטחת שממלאים במים כמעט עד הסוף יהיה קל להשקיע ועדיין שיצוף .
חבל חזק ומשקולת בטון (2-3 אבני שפה נראה לי סבבה...).
אפשר גם לחבר ג'ריקנים כמו צרור בלונים...
צמיגים קשורים יכלאו בתוכם גם מספיק אויר בכדי להציף אותם מעט...

קצת מחשבה וניתן למצוא עשרות פתרונות יעילים.
המים הם הגבול...

אבל הי,זו לא ממש היתה הבעיה,נכון?
לכולנו יש מלא רעיונות מצויינים ליצירת תקלות.
השאלה היא למי יש רעיון ליצירת תקלה שאינה מזהמת? משהו שיהיה אפשר לקרוא לו "אקולוגי"?
"תקלה מתכלה", זה הטרנד הבא...
רעיונות?

"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוגוסט 30, 2011, 03:23:27 AM »

אהבתי את זה... לחיים

כנראה מרוב נסיון על חוף הים- אתה מקבל השראה מצפיה בגלים המתנפצים אל החוף-
או שמא הגלים סיפרו לך את הסוד...

תגיד לי פסיכופת יקר שלי,
עוד לא סידרתי בראש מה אני הולך לכתוב כאן,
ואתה- עכבר יבשה שכמוך- כבר נותן אינציקלופדיה...
צריך קורא אותך "גאיצוקפדיה" סמיילי

ת'כלס,
סקירה יפיפיה,
מוריד את הכובע על הידע הרחב ויכולת החיפוש שלך במיטב המקורות-
על מנת להביא לנו את המידע, מחו"ל ישר על מגש לפורום... אתה בסדר
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוגוסט 30, 2011, 03:35:13 AM »
ובינתיים, עיקרי הדברים שהועלו בדו"ח המדובר-

דברי "דייגים מרמלה" (כמה אתם? נימר, אנטן, גיא, ומי עוד... סמיילי ) - להבנתי כתב נימר:
"תקלות אפשר לבנות בקלות. מנסיוני הכי טוב והכי עושה דגים זה חביות פח של ה200 ליטר.
השיטה: עושים חור של 20 ס"מ מכל צד וחור קטן בקצה החבית משחילים חבל לחור הקטן וקושרים משקל כבד כדי שהחבית תישאר במקום.
אחרי כמה ימים מסביב לחבית תהיה גורה ולא יהיה לה לאן לזוז.
הכי חשוב למקם את התקלה במיקום שטרולים לא עוברים, עדיף במעבר בין תקלות קיימות עומק 20 עד 30 מטר, זאת הקרקעית המתאימה.
תוך חצי שנה יש תקלה עובדת. היתה פעם שצללתי לסדר תקלה שזרקתי יום לפני והיה כבר לוקוס בפנים.
דבר נוסף והכי חשוב: לא מנקים תקלה קטנה כזאת מדגים אחרת היא נטמנת באדמה וזה מחוסר פעילות של דגים.
הלוקוסים מנקים את החול מהתקלה שתמיד נמצאת בגורה
ולא נותנים לבית שלהם להטמן בקרקעית, זאת ראיתי במו עיני."

בהמשך כתב שם דודו:
"אני וחבר שלי בנינו תקלה כזאת במשך שנה מכונות כביסה חלקי פח כבדים ומלא ברזל ויצאו לנו עליה 3 לבנים.
לפני כמה חודשים התקלה נעלמה ואני מאמין שטרול אסף אותה.
נתת רעיון מצוין לגבי מיקום התקלה ומניעת הריסתה על ידי טרול וזה המקומות שבין לבין התקלות איפה שהטרול לא עובר .
תודה על ההסברים תותח מחכה לעוד דוחות של הדייג שלך."

---------------------------------------
מקווה שנצבור בשרשור הזה מספיק ידע ומוטיבציה כך שניצור יותר תקלות פרטיות,
פחות לטרולים- יותר לנו סמיילי תוך שנזכור את שנכתב: לא לרוקן תקלה!!!
כמה דגים פעם ב:3-4 שבועות ויש לכם מחסן...
עריכה אחרונה: אוגוסט 30, 2011, 03:51:10 AM על ידי rafi
דייגים רמלה

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוגוסט 30, 2011, 16:39:05 PM »

אם הייתי צריך ליצור תקלה פרטית הייתי הולך על נקודה חולית שמרוחקת מכול מקום מוכר או עם פוטנציאל לעצירות של סירות אחרות. כמובן שרצוי גם לא במסלול של טרולים,אם נשארו כאלו מקומות...
במדבר הכחול כול דבר שבולט מהקרקע ויש בו חורים שיכולים להעניק מכסה ימשוך אליו דגים ויצורי ים אחרים שבעקבותיהם יגיעו יצורים קצת יותר גדולים וכן הלאה וכן הלאה...
עומק התחלתי של 30 מטר בכדי להתרחק מהזרמים החזקים בשכבה העליונה ומגלי ענק בסערות חורף.
להבדיל מכמה שחושבים שמכונות כביסה הם הדבר הקלאסי ליצירת תקלה,אני חושב שהן סתם גדולות אבל לא מספקות יותר מדי מקומות מסתור ולמעשה סתם מלכלכות ומזהמות. חוץ מזה,לכמה יש את היכולת להוביל מכונות כביסה/מייבשים/מקררים/מדיחים/תנורים או מכוניות ישנות ללב ים??
לדעתי מה שיוצר את האפקט הרצוי יהיה דווקא משהו עם הרבה חורים בגדלים שונים ושאלמנט הכובד שלו צריך להיות בטון.
צינורות פלסטיק או PVC של השקיה או אינסטלציה חתוכים באורכים של 0.5-1 מטר ובקטרים של "1 עד "10 שמאוגדים יחדיו ומעוגנים למשקולת רצינית כמו 10 בלוקים גדולים עם שרשרת יהוו נקודת פתיחה מעולה.

אגב,ישנה שיטה שנהוגה במדינות מסויימות כתמיכה לתחביב הדיג ובעיקר לדייגי האופ-שור ודיפ-סי שנקראת FAD.
FAD הם ראשי תיבות של Fish Aggregating Device שבעברית זה "מתקן לריכוז דגים".
מדובר למעשה על מצוף כזה או אחר שדגים נמשכים אליו מסיבות שונות.
חלקם פשוט נמשכים לעצם במים הפתוחים שפשוט "שובר שגרה". חלקם מחפשים את ההגנה שבקרבתו.
חלקם פשוט מחפשים את אלו שמחפשים סביבו הגנה...
המצוף יכול להיות על פני המים ולפעמים הוא שקוע כמה מטרים בכדי שלא ימצאו אותו ושלא יתקלו בו כלי שיט.
בדגמים מתוחכמים יש גם מתקני FISH FINDER שמשדרים דרך לווין לספינות דיג את מצב הדגה שסביב או מתחת למצוף.
נראה לי הכי פשוט מכול ה"תקלות" מעשה ידי אדם אם דגי המטרה אלו דגים פלגיים. מי שמחפש פרידות ולוקוסים אולי יתאכזב. אולי...
מיכל של סטארפלסט 2 קוב עם טבעת עיגון או סל הקפה לקשירה מאובטחת שממלאים במים כמעט עד הסוף יהיה קל להשקיע ועדיין שיצוף .
חבל חזק ומשקולת בטון (2-3 אבני שפה נראה לי סבבה...).
אפשר גם לחבר ג'ריקנים כמו צרור בלונים...
צמיגים קשורים יכלאו בתוכם גם מספיק אויר בכדי להציף אותם מעט...

קצת מחשבה וניתן למצוא עשרות פתרונות יעילים.
המים הם הגבול...

אבל הי,זו לא ממש היתה הבעיה,נכון?
השאלה היא למי יש רעיון ליצירת תקלה שאינה מזהמת? משהו שיהיה אפשר לקרוא לו "אקולוגי"?
רעיונות?

גיאצוק אתה צודק בקשר למכונות כביסה זה כבד ולא עושה דגים בכמויות גדולות .
לוקוס אוהב תקלות שהם חשוכות שלא חודר אור אליהם כל תקלה שתהיה מוארת לא תעשה הרבה דגים
חביות זה הדבר הכי טוב משקלם לא כבד וקל לסחוב אותם לסירה חור בכל צד משקל כבד קשור אליה ויש לך תקלה
לוקוסים מצתופפים בתוך חבית כמו קלפים לפעמים בקושי אפשר להכניס יד הייתי יורד עם כפפה ושולף אותם ולא תאמין איזה כמויות
צינורות אני לא חושב שיהיה טוב למה אור יחדור אליהם
פעם זרקתי ארובה בקוטר חצי מטר בצד אחד ו20 ס"מ בצד השני אורך 3 מטר אחרי כמה חודשים נהיה שם ספארי
[היינו צוללים ומוציאים לוקוסים בשפע עד שאבא שלי החליט שהוא לא יכול להגיע לדגים שבצד הרחוק יצא לים שהייתי בבית ספר ועשה פתח עם גרזן באמצע אחרי שבוע ירדתי וחוץ
מכמה לוקוסים לא נשאר כלום אור חדר לתקלה והדיירם עזבו אחרי זמן קצר שקעה התקלה בחול ונשאר רק חבל שהיה קשור אליה מעל החול בזבוז אמיתי וככה למדתי שלא מנקים תקלה כל עוד משאירים דגים התקלה לא נטמנת.
עריכה אחרונה: אוגוסט 30, 2011, 19:45:50 PM על ידי gaichuk
אין כמו נעילה בג"יג
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוגוסט 31, 2011, 15:59:54 PM »
כמה רעיונות:

*צינורות ביוב מפלסטיק, אורך 2-3מ', לקדוח בהם חור או שנים כ:5-10 ס"מ מקצה הצינור,
חוט ברזל (כמו שיש לתליית כביסה על עמודי הכביסה של פעם ומשמש גם למתיחת גדר רשת בין עמודים,
דליי פלסטיק עם בטון או עוגני ברזל ("חתול") למצוא ברזלים לעקם ולרתך עם צינור ברזל ולולאת ברזל,
חוט הברזל יושחל לצינורות בחורים עם כמה ליפופים, ויחובר לדליי הבטון/לעוגנים באופן דומה.
היתרון: האביזרים יובלו על הסירה בנפרד, שם הם יחוברו לפני ההשלכה למים.
הצינורות מסתור מעולה ללוקוסים כמו מאורות, עליהם יגדל מה שיגדל, הדליים/עוגנים לקיבוע במקום.
לטעמי, יש לחבר ביחד מספר צינורות עם לפחות 3-4 דליי בטון ועוגנים כבדים (לקראת הסערות הגדולות),
ניתן לשקול גם להוריד "בקבוצות"- תוך הסתייעות בחבל ותוך שימוש החוט ברזל ארוך שיחבר בין
"הקבוצות" שירדו למים. ככל שהמסה המחוברת יותר גדולה וכבדה- קטן הסיכוי שסערה תסלק את התקלה.

*טיפ נוסף שקיבלתי ממאור (גם לגבי חלק ממה שכתבתי למעלה הרעיון בא ממנו):
אם דלי בטון כשמכינים את הבטון, או בדרך אחרת, רצועות של 2-4 מ' רוחב כ:30 ס"מ של בד יוטה (או ה"בד"
שמשמש כ"גג" מאולתר לסככות חוף או בתור גדר הסתרה בין חצרות השכנים) או של ברזנט-
כל חומר שלא יתכלה בשהיה ממושכת בים- לחבר את הרצועות לדליי בטון או לברזלים (הכי נראה לי:
להכין לבד בטון (קצת כושר) ולהעמיסו לדליים בזמן ש:30ס"מ מהרצועה בדלי, 4-5 רצועות בדלי),
הרצועות עשויות לשמש משטח מצוין ליצירת "חיים" וכפועל יוצא למשיכת דגים...

ושאלה אל "דייגים מרמלה":
אם חביות, למה לא לקדוח בהן, להשחיל חוט ברזל שילופף ולחברו לעוד 1-2 עוגנים?!
האם זה יזיק לדעתכם? 
דייגים רמלה

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוגוסט 31, 2011, 19:23:33 PM »
כמה רעיונות:

*צינורות ביוב מפלסטיק, אורך 2-3מ', לקדוח בהם חור או שנים כ:5-10 ס"מ מקצה הצינור,
חוט ברזל (כמו שיש לתליית כביסה על עמודי הכביסה של פעם ומשמש גם למתיחת גדר רשת בין עמודים,
דליי פלסטיק עם בטון או עוגני ברזל ("חתול") למצוא ברזלים לעקם ולרתך עם צינור ברזל ולולאת ברזל,
חוט הברזל יושחל לצינורות בחורים עם כמה ליפופים, ויחובר לדליי הבטון/לעוגנים באופן דומה.
הצינורות מסתור מעולה ללוקוסים כמו מאורות, עליהם יגדל מה שיגדל, הדליים/עוגנים לקיבוע במקום.
לטעמי, יש לחבר ביחד מספר צינורות עם לפחות 3-4 דליי בטון ועוגנים כבדים (לקראת הסערות הגדולות),
ניתן לשקול גם להוריד "בקבוצות"- תוך הסתייעות בחבל ותוך שימוש החוט ברזל ארוך שיחבר בין
"הקבוצות" שירדו למים. ככל שהמסה המחוברת יותר גדולה וכבדה- קטן הסיכוי שסערה תסלק את התקלה.

אם דלי בטון כשמכינים את הבטון, או בדרך אחרת, רצועות של 2-4 מ' רוחב כ:30 ס"מ של בד יוטה (או ה"בד"
כל חומר שלא יתכלה בשהיה ממושכת בים- לחבר את הרצועות לדליי בטון או לברזלים (הכי נראה לי:
להכין לבד בטון (קצת כושר) ולהעמיסו לדליים בזמן ש:30ס"מ מהרצועה בדלי, 4-5 רצועות בדלי),

ושאלה אל "דייגים מרמלה":
האם זה יזיק לדעתכם? 
להוסיף עוגן זה לא מזיק.המטרה היא לגרום לחבית להישאר במקום
אני אישית משתמש במשקל כבד וזה יכול להיות אבן שפה אפילו 4 -5 בלאקים יעשו את העבודה
וחוץ מזה תוך יום יומיים החבית תשקע קצת בחול ולא תוכל לזוז בכלל
אין כמו נעילה בג"יג
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : ספטמבר 01, 2011, 11:50:48 AM »
כמה רעיונות:

ושאלה אל "דייגים מרמלה":
האם זה יזיק לדעתכם? 
להוסיף עוגן זה לא מזיק.המטרה היא לגרום לחבית להישאר במקום
אני אישית משתמש במשקל כבד וזה יכול להיות אבן שפה אפילו 4 -5 בלאקים יעשו את העבודה
וחוץ מזה תוך יום יומיים החבית תשקע קצת בחול ולא תוכל לזוז בכלל

תודה אתה בסדר
ושאלה נוספת-
איך אתה מחבר את הבלוק או אבן שפה לחבית?
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : ספטמבר 04, 2011, 00:08:53 AM »
נושא שחדש לי לגמרי. טוב, לא לגמרי חדש כי שמעתי על זה מהדייגים מרמלה לפני 4 שנים לראשונה, אבל עדיין זה חדש.

מעניין מה מדיניות של רשות טבע וגנים או משרד החקלאות לגבי עניין זה בין אם יש בעיה סביבתית כלשהיא או שזה משהו שמקובל בעולם?

לגבי יצירת תקלה בין תקלות: טרולים אולי לא יעברו שם אבל יהיו סירות שמכירות את התקלות הישנות ומהר מאוד יגיעו לתקלה החדשה שיצרתם ליד...

בהחלט נושא מעניין...
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : ספטמבר 04, 2011, 02:26:09 AM »
נושא שחדש לי לגמרי. טוב, לא לגמרי חדש כי שמעתי על זה מהדייגים מרמלה לפני 4 שנים לראשונה, אבל עדיין זה חדש.

מעניין מה מדיניות של רשות טבע וגנים או משרד החקלאות לגבי עניין זה בין אם יש בעיה סביבתית כלשהיא או שזה משהו שמקובל בעולם?

לגבי יצירת תקלה בין תקלות: טרולים אולי לא יעברו שם אבל יהיו סירות שמכירות את התקלות הישנות ומהר מאוד יגיעו לתקלה החדשה שיצרתם ליד...

בהחלט נושא מעניין...

לא רואה בעיה סביבתית.
אם זה טוב לדגים- זה כנראה טוב לסביבה... סמיילי

לגבי בחירת מקום, יש בהחלט הרבה חומר למחשבה- איך לשמור על התקלה...

momi

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הים של כולם

« הגיב #10 ב- : ספטמבר 12, 2011, 21:53:56 PM »
עד כמה שזכור לי זה קיים כבר שנים בעולם וזה לא כלכך חדש
לי נראה שבגלל מצב הכבישים אצלנו יש מלא מלא צמיגים שהם חומר בנייה מעולה לתקלות האלה
לא רואה סיבה שרשויות ואגודות של שמירת טבע למיניהם יתנגדו אלא להיפך
אולי מישהו ישתף אותם ונחכה כולנו לתשובות
הריי זה יקדם כל דיג חובב או מקצוען וגם יגדיל את המודעות לענף הדיג הספורטיבי בארץ
(בנוסף הערה קטנה "גבית דמי הכניסה בחופים" גם נושא זה דורש טיפול)
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
avinoam
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : ספטמבר 16, 2011, 15:22:49 PM »
חברים, הכל טוב ויפה אך ישנה בעיה אחת.

ברמת העיקרון זה לא חוקי ולכן אולי זה נושא שהשתיקה יפה לו קריצה...
וכל מה שבראתי – בשבילך בראתי. תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי, שאם קלקלת – אין מי שיתקן אחריך" (מדרש קהלת רבה, ז' י"ט).

אל תחששו לבנות ולשפצר לבד.
זכרו, את הטיטאניק בנו מהנדסים ואת התיבה בנה חובבן...
אביחי

ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!

« הגיב #12 ב- : ספטמבר 16, 2011, 15:29:28 PM »

מה לא חוקי

פרט נמק והסבר

gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #13 ב- : ספטמבר 16, 2011, 15:31:20 PM »

הכול היפוטתי  
שים לב למשפט הפתיחה בהודעה שלי שהיתה התגובה הראשונה "מכיוון שיש לי הכי הרבה ניסיון בתחום,אתחיל אני... "
אני ? בעל ניסיון?  

שנית,כפי שאתה מציין,יש לנושא גם אספקטים אקולוגיים והשלכות על הסביבה ולכן היה חשוב לי להגיב בהתחלה ולהכניס את המוטיבים האלו "אבל הי,זו לא ממש היתה הבעיה,נכון?
רעיונות? "

וכמובן,ברוך הבא לכתיבה פעילה  
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : ספטמבר 18, 2011, 06:01:20 AM »

הכול היפוטתי  
שים לב למשפט הפתיחה בהודעה שלי שהיתה התגובה הראשונה "מכיוון שיש לי הכי הרבה ניסיון בתחום,אתחיל אני... "
אני ? בעל ניסיון?  

שנית,כפי שאתה מציין,יש לנושא גם אספקטים אקולוגיים והשלכות על הסביבה ולכן היה חשוב לי להגיב בהתחלה ולהכניס את המוטיבים האלו "אבל הי,זו לא ממש היתה הבעיה,נכון?
רעיונות? "

וכמובן,ברוך הבא לכתיבה פעילה  

ברוך הבא tisan -
ליתר דיוק, ברוך המצטרף אל הכותבים קריצה

אני מניח שיתכן ויש בעיה של חוקיות-
שהרי אסור ככלל "לזרוק פסולת" לים...
הענין הוא שאיש לא טרח להגדיר בחוק מה היא בדיוק "פסולת".
לכאורה-
גם שוברי גלים או מצופי חיזוי או "בויות" הם פסולת,
בפועל זו "פסולת" שטובה לדגים- וגם לדייגים... קריצה
לפי הידוע לי, המכון לחקר ימים גם שילם לפני כמה שנים למישהו שאני מכיר-
כדי שיבנה תקלה מלאכותית...

מאחר שממילא מי שייבנה תקלה כזו ישמור עליה בסוד,
אז כאן זה רק החלפת רעיונות, היישום בטוח יהיה "סודי" קריצה

גיאצוק,
תקלה מתכלה?! רעיון בעייתי- ליצור תקלה שתעלם
עדיף ליצור מחומרים שלא מזיקים לים ולדגים- ושלא תתכלה לעולם... סמיילי