חברים יקרים
לפני כמה ימים חגגנו את מסיבת יום ההולדת עם מספר משתתפים חסר תקדים בכל קנה מידה. הפורום שלנו כבר בן קצת יותר משנה ויש לנו יותר חברים, ופעילויות משחלמנו שיהיו. בקיץ שעבר התחלנו מהפכה קטנה משלנו שהלכה וצברה תאוצה. רצינו אלטרנטיבה ראויה עם דרך, גישה ואווירה שאותם ראינו לנגד עינינו– ולכן אנו כאן.
אם שמתם לב - אני כותב בצורת רבים – עשינו, רצינו, יש לנו, משלנו... ולמה זה?
חלקכם מכירים אותי יותר, וחלקכם פחות, כמה מילים עלי: שמי אייל הורוביץ, דייג חובב. לאחרונה פתחתי חנות אינטרנטית לציוד דיג בה אני מוכר ציוד דיג אותו אני מייבא באופן בלעדי ועצמאי. כפי שהוצגתי בפניכם במפגש יום ההולדת אני אחד ממיסדי ומקימי האתר.
מה זה אומר 'ממיסדי האתר'? אני אסביר, לפני כשנה וחצי בהיותי מנהל בפורום הקיאקים - IKF, פניתי לאייל הלפרין ושיתפתי אותו ברעיון להרחיב את IKF ולפתוח אותו לדייגי חוף, סירה, מתוקים וז'רז'ור. רעיון זה סחף אחריו כמה אנשים קרובים והחלטנו שבמקום להרחיב את IKF נפתח במקביל פורום חדש שיהיה מבוסס על אותם ערכים. במשך חודשים ארוכים בנינו את הבסיס, הקונספט, והתשתית לפורום הנפלא הזה. הגינו, הזנו וחלמנו, והנה היום אנו כאן מביטים בפורום – מביטים כמו הורים גאים.
להגיד שהיה קל? כן, היה קל. אנשים פשוט התאהבו ברעיון ובחזון, בגישה ובדרך, באווירה, בבית החדש ובבמה הרחבה שניתנה להם ופשוט רצו איתנו והריצו אותנו קדימה – ואני מתכוון אליכם, אתם שקוראים שורות אלה, כאן קיבלתם חופש כמעט מוחלט לכתוב מה שתרצו, ליזום מה שתחשבו ולעשות מה שתחלמו (כמובן, כל עוד נשמרים כללים הגיוניים ובסיסיים של כבוד הדדי, אנושיות, שקיפות וגילוי נאות).
כאחד מהוגי, מקימי ומיסדי הפורום, יש לי את הכבוד והגאווה להיות גם אחד המובילים אותו, ביחד עם המנהלים הנהדרים שלנו אשר מובילים את האתר עוד ועוד קדימה . זמן מה לאחר שהפורום נולד, התחלתי לעסוק ביבוא מוצרי דיג, החלטתי שיהיה זה נכון לחדול מלשמש כמנהל אך יחד עם זאת, המשכתי להיות מעורב בהובלת הפורום ובהליכי קבלת ההחלטות, תוך מידור עצמי ממעורבות בפעילות משותפת בין הפורום לבין חנויות ויבואנים, ותוך שהקפדתי הקפדה יתרה על כללי ההתנהגות המצופים מכל יבואן או חנות דיג.
זו הייתה עמדת הנהלת הפורום ובכלל זה עמדתי האישית, ואכן, הנהלת הפורום השכילה לכלכל צעדיה נכונה כך שהפורום מתנהל בצורה לא מסחרית, ללא העדפת חנות זו או אחרת וללא העדפת מוצרי יבואן זה או אחר, תוך שיתוף מגוון יבואנים וחנויות בפעילויות השונות של הפורום ותוך מתן אפשרות שווה לחנויות הקטנות וגם ליבואנים הגדולים (אלה שרצו בכך) לממן פעילויות לטובת החברים בלבד. לחנויות הקטנות שתקציב הפרסום שלהם קטן, פורום "שדרת היבואנים ובעלי החנויות" שפתחנו - הוא לעיתים הבמה הפרסומית היחידה(!) עבורם ואנו גאים על כך!!! המסר אליהם פשוט: את מה שחסכתם על עלויות פרסום - תנו כהנחה לחברי הפורום.
לאחרונה, הצעתי לעדי לוי - מנהל הדיג החופי - להצטרף אלי לשורות פישינג און ליין, לשמחתי עדי בחר לקבל את הצעתי וכעת אנו עובדים יחד. כולכם מכירים את עדי - עדי אדם צנוע, ישר ונטול פניות. עם הצטרפותו לייבוא מוצרי דיג, מספר לא מבוטל של חברים ובכללם מנהלים, אליהם פנינו כדי להתייעץ ולשמוע דעתם בעניין, המליצו וטענו חד משמעית שעל עדי להשאר בתפקידו כמנהל.
הפורום הוא הבית שלי, וכמו רבים מאיתנו גם אני פה שעות רבות בכל יום, גם כחבר פעיל כי אין לי בית אחר. כמו יבואנים ובעלי חנויות אחרים אני עושה שימוש בפורום כבמה לקדם את המודעות למוצרים אותם אני מייבא וחושף אותם לקהל הדייגים. את מה שאני עושה בפורום יכול כמובן לעשות כל יבואן וכל בעל חנות שירצה בכך, כולם יכולים ומוזמנים להשתתף בדיונים, לפרסם מאמרים ולהעלות תגובות, וכמובן יש מי שעושה וזוכה לשיתוף פעולה מלא מההנהלה ופרגון מהחברים. אין לי, אסור שיהיה לי ואינני רוצה שיהיה לי, כל "מעמד יתר" ביחס לכל
בעל חנות או יבואן שכותב בפורום. מותר לי להזכיר בפורום את מוצרי כמו כל יבואן אחר- ומותר להעביר ביקורת
בפורום על מוצר שלי כמו על כל מוצר אחר.
שיהיה המשך הצלחה לכולנו...
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
חברים,
בהמשך, בתגובה הרביעית, העליתי התייחסות מפורטת להודעה זו.
לידיעתכם,
רפי

...), מאחל לכם הצלחה בעיסוקכם,