מנקודות מבטו של סועד
חלק גדול מהמסעדות בארץ מגיש שרימפס שמקורו מחוות גידול במזרח ומגיע ארצה קפוא.
מעט מהמסעדות מגישות כזה שנקנה בארץ מהדייגים המקומיים כשהוא טרי.
גם בארץ המושט והדניס וגם לברקים הם מגידולים בבריכות וטעמם שונה לחלוטין מהמקור.
קופת חולים אוסרת על כאלה שסובלים משומנים בדם לאכול דגי בריכה כמו מושט ובורי, וכל מה שבא מבבריכות של מים מתוקים.
גם הדניס והלברק מהחוות לא בריאים . מגדלים אותם כמו תרנגולות, הרבה שומן ויאללה למכירה.
ולמרות זאת, זה מאוד טעים
צודק בכל מילה.
אגב יש דרך לזהות את השרימפס הקפוא שמגיע מהמזרח ביחס לקריסטלים שמגיעים מחופי הארץ. השרימפס המיובאים תמיד יהיו קלופים ובדיוק באותו הגודל, בעוד את הקריסטל בדרך כלל מגישים עם הקליפה והראש או חצי קלופים.
ולחבר'ה שקונים דגים לפעמים (מה לעשות, לא תמיד תופסים ולפעמים מתחשק משהו אקזוטי), עשו לעצמכם טובה ותתרחקו מדגי גידולים ודגי בריכות. תוסיפו עוד כמה שקלים וקחו לכם דג אמיתי מהים ולא איזה דניס שאכל רק זבל בחייו הקצרים. ומי שמוכר לכם דניסים ולברקים בטענה שאלו דגי ים, תדעו לא לחזור אליו להבא כי הוא פשוט שקרן או חסר ידע בנושא.