בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
| | |-+  איך לתפוס נצרנים בדרך הכי טובה ?
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: איך לתפוס נצרנים בדרך הכי טובה ?  (נקרא 4862 פעמים) הדפסה
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

בעניין: איך לתפוס נצרנים בדרך הכי טובה ?
« הגיב #15 ב- : ספטמבר 21, 2011, 17:29:54 PM »
אני מבין שגם אתה מהצפון

אצלנו במרכז אין את מכת האבונפחות כמו בצפון .
יש אצלנו גם אבל לא בכמויות שיש אצלכם לכן אני מצליח לדוג את החזירים בכיף.
גם אם תוריד מאדאי האבונפחה תגיע לביקור.
עד היום בדייג חזירים לא הוצאתי אבונפחה אחת זה אולי מראה לי שהחזיר מהיר יותר וחזיר יותר.הדייג מתבצע ביום בחשכה אין כמעט אכילות של חזירים ניסינו לא הלך

מה שדודו אמר אתה בסדר

חזירים בעיקר ביום או אור ראשון לפחות

בלילה הסיכוי קלוש מאד ואם נתפס בלילה אז מקרי לחלוטין
-------------------------------
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : ספטמבר 21, 2011, 17:31:41 PM »
אני מבין שגם אתה מהצפון

עד היום בדייג חזירים לא הוצאתי אבונפחה אחת זה אולי מראה לי שהחזיר מהיר יותר וחזיר יותר.הדייג מתבצע ביום בחשכה אין כמעט אכילות של חזירים ניסינו לא הלך

אצלי אורך החיים הממוצע למאדאי הוא 15 ד'... אם יש עליו פתיון, 5 ד' זה כבר מאדאי זקן....
 IP: [ מחובר ]
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

« הגיב #17 ב- : ספטמבר 21, 2011, 18:43:48 PM »
אני מבין שגם אתה מהצפון

אצלי אורך החיים הממוצע למאדאי הוא 15 ד'... אם יש עליו פתיון, 5 ד' זה כבר מאדאי זקן....
תאריך את הבניות יחזיק שנים ולא דקות ...כמובן אם אתה מתכוון לאיבוד מאבו נחסות

לפחות אורך כפול ! אם זה מדאי ללא פתיון עדיף להוסיף טיזר לקרסים

אם זה עם פתיון אין צורך בטיזר .. מה שתאבד בשיטה זו זה הבניות בלבד ולא כל המדאי
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : ספטמבר 21, 2011, 21:42:40 PM »
אין לי נסיון של ממש איתם אבל מספר ימים שג'יגגנו באזורי בו הם נמצאים הם נתפסו מעט על ג'יג, יותר על מדאיי עם פתיון עליו אבל הכי הרבה עם פתיון ועופרת.

היום, אני יודע על קבוצה של 4 אנשים שיצאה ממקום מסוים והגיעה לנקדה מסוימת, הורידו עוגן איפה שהיו חזירים והם תפסו כ14 חתיכות. באותה נקדה אף פעם לא היה כזה תפיסות אצלנו בשיטות האחרות שהזכרתי אבל כן הרגשנו לא מעט דפיקות על הג'יגים שחלקם הגדול הסתיים רק בדפיקה, חלקם הקטן הסתיים בנעילה וחלק גדול מאלו שננעלו נפלו בזמן העלאה-אפילו בשליש האחרון לסירה.

בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
momi

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הים של כולם

« הגיב #19 ב- : ספטמבר 23, 2011, 07:47:11 AM »
נצרן נתפס לרוב רחוק מהחוף,
וכמעט בכל סגנונות הדייג:

*על פתיון: מעדיף דווקא גמברי (שרימפס), אך ייתפס גם על קלמארי.
  מנסיון זהו דג שאיננו "מפונק"- לא חייב דווקא "גמברי קריסטל" ויטרוף גם גמבארי רגיל קפוא.
*על מדאי: בהחלט שיטה שעובדת מצוין על נצרנים.
*על ג'יג-לייט: שיטה שעובדת מצוין על נצרנים.
*טרולינג: די נדיר, המאות יציאות תפסתי נצרן אחד ויחיד בטרולינג.

ככלל , היכן שיש תקלות ברזל, בעיקר עומקים של 20-50מ', יש סיכוי ליפול על להקות שלהם,
בין אם הברזל על חול ובין על סלע. אם אין ברזל- לרוב לא יהיה בחול אלא על קרקע סלעית
ובעומקים שציינתי.

מודה שאינני "מומחה לנצרנים", למרות שתפסתי כמה וכמה,
בטוח שיש כאן חבר'ה שיודעים על תפיסת נצרנים קצת יותר ממני..

זה דג של להקות?
לא נראה לי שזה דג של להקות
זכור לי מימים עברו שהייתי צולל שהם לא היו מרוכזים בכמויות
מקסימום 2-3 דגים באיזור קטן יחסית
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
momi

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הים של כולם

« הגיב #20 ב- : ספטמבר 23, 2011, 07:48:38 AM »
לא יודעת איך תופסים אותם, אבל בהחלט איך אוכלים אותם גיחוך
אצלנו בבית הילדים חולים על השניצל הזה.
מסכים איתך ליאת אכן טעם משובח (ככה זכור לי)
אבל היום אני לא יודע אם הדג הזה כשר
אולי מישהו יודע בוודאות???
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #21 ב- : ספטמבר 23, 2011, 08:06:54 AM »
לא יודעת איך תופסים אותם, אבל בהחלט איך אוכלים אותם גיחוך
אצלנו בבית הילדים חולים על השניצל הזה.
מסכים איתך ליאת אכן טעם משובח (ככה זכור לי)
אבל היום אני לא יודע אם הדג הזה כשר
אולי מישהו יודע בוודאות???

פרטי הדג: חי בקרבת הקרקע באיזורים סלעיים, או ליד גופים מלאכותיים כגון ספינות טבועות בעומק 10-100 מ`, הגוף מכוסה בעור קשה וקשקשים עבים, ניזון מסרטנים ורכיכות בעלי מעטה קשה., עונת הרביה בקיץ. הנקבה מטילה ביצים לתוך גומות שעשתה בקרקע. הזכר שומר על הביצים לאחר שהופרו. הדגים הצעירים חיים באיזורים רדודים עשירים בצמחייה.

נפוץ. נידוג. בעיקר בחורף בדיג המכמורת ובמערכי חכות. מצוי בחופי הארץ אף שאינו מוכר למרבית הציבור. אורך - 15-40 ס``מ [55 ס``מ]. סימני היכר: גוף בצורת מעוין, סנפיר גב ראשון בעל 3 קוצים, הראשון גדול וחזק, אין סנפירי בטן. ובכן, ברשימה של ה OU מופיע בתור דג לא כשר: http://www.kashrut.com/articles/fish/#non-kosher וכן מסיק להלכה הגאון רבי משולם ראטה זצ``ל חבר הרבנות הראשית, בספרו קול מבשר חלק ב סימן יט.

ואני מצרף את התשובה. אברהם דוד מאסקאוויץ - מומחה לעניני דגים, וכשרות =========================== ע``ד השאלה מאילת וז``ל הרב השואל: כידוע לכת``ר בימה של אילת ים - סוף נמצאים דגים טמאים וקרישים, והיום נזדמן לפני דג שהייתי צריך לחוות את דעתי עליו, דג זה נקרא בשני שמות, בשם דג הניצרא ודג החזיר, דג הניצרא שיש בו עוקץ הנפתח ונסגר כנצרא ומכה בו את טרפו, דג חזיר שצורת ראשו כחזיר. כל הדייגים טוענים שאין לו קשקשת, ותושבי אילת אינם אוכלים אותו כלל בחשבם אותו בכלל הדגים הטמאים.

לקחתי דג זה והחילותי לבדוק בקשקשת, עורו עשוי קשקשים קשקשים בצורתו החיצונית ואי אפשר לתלוש את הקשקשים ביד ואף ע``י כלי בצבת התחלתי לתלוש מספר קשקשים ונתלש גם העור של הדג. רק אחר שהנחתי את הדג משך שעה וחצי בתוך מים רותחים ואפר ולאחר שהורד מעל האש על הארץ הקשקשים נקלפו ביד.

ע``כ תוכן דבריו. וזאת לתשובתו: הנה הנו``ב מהדו``ת חיו``ד סי` כ``ח לענין הדג שקורין שטירל /דקר, או: לוקוס/ שאין הקשקשים נקלפים אא``כ הניחן במים רותחין ואפר התיר אותו דכל שהם נקלפים ע``י איזו פעולה שתהיה הם נקראים קשקשים ודג טהור הוא, והוא כתב זאת מסברתו ומדעת עצמו ולא הביא מדברי הפר``ח בסי` פ``ג סוס``ק כ``ו שהעתיק בשם ספר אוהל מועד בזה``ל: הדג שקורין אשטוריאן מותר ויש שאוסרין אותו והרמב``ן בדקו ושרה אותו במים רותחים ונשתיירו קשקשים הלכך מותר וגם ר``ת מתיר עכ``ל.

אבל כל גדולי האחרונים חלקו על הוראת הנו``ב בזה, ובראשם הגאון האדיר רבן של ישראל ר` מרדכי בנעט מניקלשפורג ז``ל בספרו שו``ת הר המור סי` י``ב שהרעיש בתוקף גדול על המקילין בזה עיי``ש שכתב: הבדיקה במים חמים שהוזכר באהל מועד שהעתיקו הפר``ח שסמכו עלי` הרמב``ן ור``ת יראה הרואה דהתם מיירי שנשתיירו הקשקשים במים מעצמן וכגון שלא היו דבוקים דבוק אחד בעור מסביב, אבל אין לנו ראיה שיועילו מים רותחין אם באנו לקולפן אחר כך בידים או בכלי, כי ע``י הרתיחה הקליפה קל מחמת רכותו יעו``ש באריכות דבריו ומסיים: והנה כבר יצאתי חוץ מגדרי כתלמיד החולק וכו` כדי לאפרושי מאיסורא וכו`.

וכן הגאון המובהק בעל גדולי טהרה בשו``ת שבסוף סי` ג` כתב שאין לסמוך על מה שכתב הנו``ב דאם מניח אותן במי אפר והקשקשים נקלפים שפיר דמי דידוע שיצאו עוררין על הוראה זו ואותם אנשים המקילין הם יחושו לעצמם וכו` עיי``ש. וכן בשו``ת בגדי כהונה חיו``ד סי` ד` ובשו``ת כתב סופר חיו``ד סי` מ``ה כתבו שאין להקל ולסמוך על בדיקה זו באיסורא דאורייתא. ומ``ש עוד הרב השואל לצדד להיתר דג החזיר עפ``ד שלטי גבורים סו``פ אלו טרפות בשם ריא``ז כיון שפיצולי זנבו הם שוין, ליתא, שהרי גם על דברי הבית יוסף שהביא מן הסמ``ק בשם ר` יהודה החסיד סימן לדגים טהורים שהזנב סדוק ומפוצל לשנים כתב הפר``ח סוסק``ז שאין לסמוך על סי` זה כלל להקל כיון שלא הוזכר בשום מקום, אלא להחמיר דכל דג שאין לו זנב סדוק לשנים טמא, וכ``כ הפמ``ג בשפ``ד סק``ג, כל שכן שאין לסמוך לקולא על דברי שלטי גבורים הנ``ל.

וכן הביא בשד``ח מערכת ד` תחלת אות ה` בשם ספר דברי חפץ לגאון ספרדי שכתב על דברי השלטי גבורים בזה``ל: מלבד שסברא זאת לא הזכירה שום פוסק הא ודאי לאו דסמכא היא דלא הוו שתקי הפוסקים להודיענו חידוש גדול כזה, ועוד דבסמ``ק (ר``ל מה שהבאתי לעיל דברי ב``י בשם סמ``ק) חולק על זה דכתב דג טהור יש לו זנב סדוק לשנים ולא הזכיר שוין וכו`, עיי``ש שהאריך בזה. לכן הדין ברור שדג זה הנקרא דג הנצרא או דג החזיר אסור כדג טמא,
מומי יש תשובה בבקשה

momi

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הים של כולם

« הגיב #22 ב- : ספטמבר 23, 2011, 11:57:30 AM »
תודה מוטי מקיף ביותר
עכשיו אני יודע עוד משהו שצריך להתחרט עליו אתה בסדר
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #23 ב- : ספטמבר 24, 2011, 15:44:24 PM »
אין לי נסיון של ממש איתם אבל מספר ימים שג'יגגנו באזורי בו הם נמצאים הם נתפסו מעט על ג'יג, יותר על מדאיי עם פתיון עליו אבל הכי הרבה עם פתיון ועופרת.

היום, אני יודע על קבוצה של 4 אנשים שיצאה ממקום מסוים והגיעה לנקדה מסוימת, הורידו עוגן איפה שהיו חזירים והם תפסו כ14 חתיכות. באותה נקדה אף פעם לא היה כזה תפיסות אצלנו בשיטות האחרות שהזכרתי אבל כן הרגשנו לא מעט דפיקות על הג'יגים שחלקם הגדול הסתיים רק בדפיקה, חלקם הקטן הסתיים בנעילה וחלק גדול מאלו שננעלו נפלו בזמן העלאה-אפילו בשליש האחרון לסירה.

למרות שנתפסו גם במדאי וגם בג'ילייט, אפילו בטרולינג תפסתי נציג,
הכי הרבה והכי מהר אכן תפסתי מעט אחרי הזריחה בבולוס יום- על עוגן.

יש מקרים שהם מתקבצים בלהקה, בעיקר ליד ברזל,
ואז בולוס עם גמברי או קלמארי יעשה את העבודה מצוין.
menico24
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #24 ב- : ספטמבר 24, 2011, 20:27:07 PM »
מנסיוני ,הנצרן תוקף קרוב מאוד לקרקע. משחק קל עם הפתיון על הקרקע בהחלט מאתגר אותו לתקוף. עצבן
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!