שים לב למבנה הסביבל הכפול ..הטבעת הכי גדולה שם נקשר החוט המוביל וישר ממול נקשרת המשקולת
הבניה עם הקרסים והפתיון נקשרים בצד ...
דווקא המלצתי להוריד את הפתיון לאט ובכך אתה מונע פלונטר ..ואסביר איך עובד
בזמן שמורידים לאט המשקולת תרד ישר בגלל המשקל הגדול שלה
הפתיון דווקא ילך עם הזרם ויתרחק מהמשקולת..וכשמורידים לאט דואגים שישאר במרחק מהמשקולת
ולא יהיה לך פלונטר בכלל ....וגם כשזה מקובע למטה מרחף בגוף המים המשקולת תישאר במקומה
והפתיון מרחף ...עם השיטה שהצגת כל החיים עבדנו איתה ורוב הזמן היה פלונטר הבניה עם הפתיון
שאלה : 1-האם הריג שאתה קושר את הפיתיון הוא מבד?
2-האם את המשקולת אפשר לחבר בעזרת סיכה{נעל} ולא בחוט כפי שכתבתה?
3- למה לדעתך נגרמו הפלונטרים אצלך?
אני עובד כך כמה שנים ואף פעם לא היה לי פלונטרים גם בזרמים הכי קשים

נתחיל בזה שכמעט ואין פלונטרים פרט לבודדים בלבד
ומתיי זה היה בגלל תפירת פתיון לא נכונה שגרמה לפתיון להיות כמו פורפירה והסתובב סביב עצמו
וגם בהורדה מהירה עד לקרקעית..ק לזכור שמדובר בעומק לא פחות מ 60-90 מטר
אפשר לחבר את המשקולת ע"י סיכה אבל מחברים אותה עם חוט יותר דק במידה ונתפסים
עם התקלה או סלע ..סיכה עושה את החוט המוביל קרוב מאד לקרקעית זוה מתכון מסוכן
ןכן קשרתי מליון פעמים עם בניה מבד ולא הייתה שום בעיה ..בניה מבד עם זוג קרסים והיה דוח
על זה עם תפיסת אינטיאס של 11 קילו לפני כ 5-6 חודשים
את האנטיאסים הכי גדולים שלי תפסתי דווקא כשהריג שלי היה מבד{יצירת צמה מ-3 חוטי בד של 0.24 מ"מ*80 ליברות=240 ליברות}הריג מבד היה טוב עד כשיש זרמים חזקים מתחת למים או כשהמשקולת ירדה מהר מידי למים לפני הריג מה שגרם לחוט בד לרדת על המשקולת ולהסתובב סביבה ובכך לקצר את אורך הריג
כתוצאה מכך הפיתיון לא הוצג כמו שצריך. בפעמים שלא היו פלונטרים והריג הוצג כמו שצריך
גם אנטיאסים של 30 קילו לא הייתה בעיה להביא אותם
כתוצאה מכך החלפתי את חוט הריג לחוט ניילון 220 ליברות 1.3 מ"מ איתו אני קושר את הקרסים ותופר את הפיתיון
דרך אגב בשני השיטות {עם סיביבל 1 או 2} המשקולת יורדת ראשונה לפני הפיתיון בגלל משקלה
ורק אחר כך יורד הריג
אבל במקרה של חוט הבד הפלונטר יקרה יותר מהסיבה שהוא קל לא יציב וצף על פני המים יותר זמן ובזמן שקיעתו
עקב משקלו הקל הוא נגרר סביב המשקולת לעומתו חוט הניילון "כבד" ושוקע כמעט במקביל עם המשקולת
אחד היתרונות שלמדתי להפיק מחוט הבד בשונה מחוט נילון היא קשירה של קרס נוספת סה"כ 3
בשיטה שמבטיחה ב-99% מהתקיפות נעילה של הדג ולא משנה מהיכן הוא יתקוף קודם
השנה אני מקווה ליישם את שיטת הסביביל הכפול +חוט בד לפחות על מטקה אחת מ-5 שיש לי ולראות איך זה יסתדר
תודה מאמון ובהצלחה בהמשך