פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג מסירה (אחראים: rafi, אבי חכם, shragam)
   שוק לידר |
עמודים: 1 2 [3] 4
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: שוק לידר (נקרא 8913 פעמים) |
הדפסה |
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שוק לידר לסירה ושוק לידר לחוף זה אותו הדבר?
דווקא נראה לי שבג'יג נרצה משהו מעט פחות גמיש ופה נכנס ה FC
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
אייל והלל, תודה רבה על המידע עזרתם לי המון, ואני בטוח שלעוד רבים אחרים 
|
|
|
|
יריב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
טוב להיות בצד היבש
|
|
אייל והלל, תודה רבה על המידע עזרתם לי המון, ואני בטוח שלעוד רבים אחרים  אביב תפסיק ללקק לאייל הוא לא עושה הנחות חברים 
|
-------------------------------
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
 |
|
|
האמור מתייחס לשוק לידר בדייג פתיונות מהחוף :
הריג לא בא להחליף את השוק לידר ואין לו משמעות בספיגת עוצמת ההטלה.
העומס הנוצר בחוט נגזר ממשקל הריג (משקולת ופתיון) ומגיע גם לעומסים של פי כמה וכמה מהמשקל הנ"ל. !!!
הלחץ או העומס מתחיל מקצה הריג ועד לנקודת העיגון של החוט דהיינו הרולר, ועל כן שוק לידר יהיה בערך פי 2 מאורך המקל בממוצע, יש כאלו שיוסיפו עוד ויש כאלו שיסתפקו ב- 5-6 סיבובים על הרולר ועד לנקודת תחילת הריג.
חוט 0.3 יתקשה לספוג הטלת משקולת כבדה בתוספת פתיון נדיב (דג,קלאמרי וכו'...) אלא אם הטסט שלו מאד גבוה !!!!
החישוב הנפוץ לקביעת החוזק של השוק לידר הוא :
1oz משקל כפול 10 בליברות, ( למשקולת 3oz=85gr מתאים שוק לידר 30lb)
דהיינו במשקל הטלה (משקולת ופתיון) של 1oz - מומלץ על שוק לידר עם טסט של 10lb.
בהמרה למשקלים בגר' וק"ג :
28.35 גר' = 4.5 ק"ג טסט
קח משקולת של 120 + פתיון 20 גר - תקבל משקל הטלה של 140 גר' - ושוק לידר טסט מומלץ של 22.2 ק"ג.
חוט 0.3 - לא יעמוד בזה.
כמובן יש לסייג את הדברים ולציין שלא כל זריקה תיצור את העומסים הללו וייתכן מאד שלא לכולם יש צורך בכך, העניין בהחלט אינדיבידואלי ומותאם לסגנון וההעדפה של כל דייג.
אני אישית מרגיש הרבה יותר בטוח עם שוק לידר בעת הטלת משקלים כאלו בעבודה עם קטרים נמוכים,
עם stren 30lb עבדתי ללא שוק לידר.
לא מזמן קיבלתי שוק לידר ייעודי שמאופיין בחוזק קשרים גבוה מאד,
ודווקא בעל גמישות אפסית שמאפשר העברת כח ישירות לעופרת ומעצים את האנרגיה
שנטענת במקל בעת ההטלה.
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 27, 2012, 00:01:47 AM על ידי עדי
|
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
סלח לי שאיני מצטט הכל.... הריג לא בא להחליף את השוק לידר ואין לו משמעות בספיגת עוצמת ההטלה. לא בדיוק עדי - הריג הוא חלק מהמערך שסופג את אנרגיית ההטלה שכן הוא מחובר לשוק לידר (ורבים בונים את שדרת הריג משוק לידר) מצד אחד ולמשקולת בצד השני. לכן חשוב שידע לספוג את עצמת ההטלה. נקודה חשובה ציינת - ככל שהשוק לידר יהיה גמיש יותר יותר אנרגיה תאבד בהטלה. יש מי שמשתמש בלידר מבד שיכול לעמוד בעוצמה אבל לא נמתח לחלוטין ואז מצד אחד מרחקי ההטלה משתפרים (הלידר דק = פחות חיכוך עם האוויר וכן אין איבוד אנרגיה בהטלה עקב אלסטיות של החוט) אבל מצד שני יש ירידה בעמידות לשפשוף וחיכוך עם סלעים. נכון להיום אני עובד עם משקולות 140 וכן 170 גר, ומוסיף פתיון בנדיבות - עד 100 גר' דג שלם כלומר 270 גר' (הטסט של המקל אף הוא נדיב) הראשי 0.33 מונו או 0.30 בד - והשוק לידר הוא 40 ליב' וזאת בהטלה חזרה עם כל הלב מעל הראש עם נדנוד של המשקולת והטלה כשהיא באוויר (לא OTG) הרחק מאחרי. עד היום TFU-TFU הלידר לא נקרע בהטלות.
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
סקוויד , יש הטועים לחשוב שהריג חזק מספיק, ומוותרים על השוקלידר, זו טעות, וזה מה שניסיתי להבהיר
אם זה מספיק להם, כנראה שמשקלי ההטלה לא ממש כבדים.
הריג הוא המשך ישיר של השוקלידר וחלק ממנו בהחלט יספוג עומס ולכן ההמלצה היא לעבוד בגוף הריג
באותו טסט של השוקלידר.
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 27, 2012, 10:48:09 AM על ידי עדי
|
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
יריב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
טוב להיות בצד היבש
|
|
נקודה חשובה ציינת - ככל שהשוק לידר יהיה גמיש יותר יותר אנרגיה תאבד בהטלה. יש מי שמשתמש בלידר מבד שיכול לעמוד בעוצמה אבל לא נמתח לחלוטין ואז מצד אחד מרחקי ההטלה משתפרים (הלידר דק = פחות חיכוך עם האוויר וכן אין איבוד אנרגיה בהטלה עקב אלסטיות של החוט) אבל מצד שני יש ירידה בעמידות לשפשוף וחיכוך עם סלעים.
כמה שאלות ברשותך 1. האם האלסטיות באופן תאורטי ומעשי של השוק לידר לא מייצרת מין אנרגיה קינטית המשתחררת באת שחרור האצבע ודווקא עוזרת להוספת כוח תעופתי מה שמשפר את מרחקי ההטלה ? 2. שוק לידר כשמו הוא קייצד חוט בד יכול לשמש כשוק לידר אם הוא לא יודע לספוג זעזועים ?
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
סקוויד , יש הטועים לחשוב שריג חזק מספיק, ומוותרים על השוקלידר, זו טעות, וזה מה שניסיתי להבהיר
אם זה מספיק להם, כנראה שמשקלי ההטלה לא ממש כבדים.
הריג הוא המשך ישיר של השוקלידר וחלק ממנו בהחלט יספוג עומס ולכן ההמלצה היא לעבוד בגוף הריג
באותו טסט של השוקלידר.
או שההטלה שלהם לא חזקה...
|
|
|
|
סקווידוויד
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
נקודה חשובה ציינת - ככל שהשוק לידר יהיה גמיש יותר יותר אנרגיה תאבד בהטלה. יש מי שמשתמש בלידר מבד שיכול לעמוד בעוצמה אבל לא נמתח לחלוטין ואז מצד אחד מרחקי ההטלה משתפרים (הלידר דק = פחות חיכוך עם האוויר וכן אין איבוד אנרגיה בהטלה עקב אלסטיות של החוט) אבל מצד שני יש ירידה בעמידות לשפשוף וחיכוך עם סלעים.
כמה שאלות ברשותך 1. האם האלסטיות באופן תאורטי ומעשי של השוק לידר לא מייצרת מין אנרגיה קינטית המשתחררת באת שחרור האצבע ודווקא עוזרת להוספת כוח תעופתי מה שמשפר את מרחקי ההטלה ? 2. שוק לידר כשמו הוא קייצד חוט בד יכול לשמש כשוק לידר אם הוא לא יודע לספוג זעזועים ? יריב אפקט כמו שציינת - מעין רוגטקה בה אתה משלב את האנרגיה מהחוט והאנרגיה מהמקל מתקבל רק כשלפחות קצה אחד של החוט מקובע ובמקרה דנן, ברגע השחרור של האנרגיה - להלן ההטלה - אתה משחרר את האצבע והאנרגיה הקינטית משתחררת תוך כדי תעופה. כך שלעניות דעתי כמי שסיים מגמה הומאנית ולא טכנולוגית בביה"ס לפני 23 שנים, יש הפסד ולא רווח. מה זה שוק לידר? שוק לידר זו פיסת חוט שיודעת לספוג את המכה - שוק. לא קוראים לזה שוק לידר אלסטי, למשל. זה רק כי אנחנו רגילים לחשוב ששוק לידר חייב ליהיות גמיש. אם הוא מבד אין בכך בעיה בדיג חופי, בהנחה שבחרת אותו בטסט המתאים, אממה, יש כמה חסרונות: נטייה להתפלנטר עם כל מה שבסביבה חיבה מוגזמת לאצות, במיוחד חוטיות חשש סביר שתאבד אצבע בהטלה - לכן מחוייב להשתמש באצבעון סכנת חיתוך במגע עם סלע חד תחת מתח. כל האנרגיה מתועלת להטלה ולכן ההטלה חזקה יותר. אם הראשי שלך הוא מונו אז אין שום בעיה, אם הראשי הוא בד, צריך ליהיות יותר זהיר בהטלה, בגלגול (יהיה קשה יותר) ובהוק סט (תוכל לקרוע את הפה של הדג) ובכיוון הקלאצ' שצריך ליהיות פתוח יותר (כי אחרת רק המקל יספוג את הזעזוע)
|
|
|
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
כשהגלים מתחזקים... הולכים לשבת בבית
|
|
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
 צודק בזה אני משתמש (רגיל, לא קונוס)
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 27, 2012, 13:00:00 PM על ידי עדי
|
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
|
|
|
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
כשהגלים מתחזקים... הולכים לשבת בבית
|
|
 צודק בזה אני משתמש (רגיל, לא קונוס) אח שלי, הכל טוב ויפה.. אבל העלתי את זה בגלל ה"קונוס" הטסט מתחיל ב16 LB ומסתיים ב 60L הרעיון הוא ליצור קשר קטן
|
|
|
|
יריב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
טוב להיות בצד היבש
|
|
אבל לא הבנתי איך זה נימכר בגליל של 50 וכול 10 מטר בערך חותכים או שמדובר על יחידה אחת מ-X עד-Y
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
אבל לא הבנתי איך זה נימכר בגליל של 50 וכול 10 מטר בערך חותכים או שמדובר על יחידה אחת מ-X עד-Y ה tapered מגיע חתוך ומוכן היות והקוטר משתנה מקצה לקצה בהדרגתיות. השוקלידר הרגיל מגיע בגליל ואתה חותך במידה הרצויה
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: 1 2 [3] 4
|
|