|
היי טל, בשיחזור הפעולות שלי,אכן מופיעות מספר פעולות שהפנת את תשומת לבי אליהן: הסטנד שלי תקוע דיי במצב ניצב (אולי נטיה של 20 מעלות). אכן ישנם מצבים בהם החוט במצב רפוי ומיד לאחר מכן אני חייב לבדוק את הקצה, שם בדרך כלל נוצר ליפוף וזאת על מנת למנוע קריעה בזריקה(בדיקה קבועה וחשובה) ואז אני מותח את החוט עם היד עד לרולר לפני הזריקה. מאמץ את ההמלצה להחזרת החוט עם חכה אופקית יותר והשארת מתח עם הגעת המשקולת לחוף. שאלה: האם מצבו של החוט הנוכחי הוא בלתי הפיך? הכוונה האם הוא כבר קיבל סבסוב ויש להחליפו? איציק: גם עו"ד שובל ידידי היקר לצוות לא יצליח "לערער" אותי בבלבולי מח כאשר האדרנלין אצלי בשיא  לפיכך לא זו נראית הסיבה האמיתית  טל,באמת תודה גדולה על ההמלצות ההגיוניות והטובות,אשמח לדווח(יחד עם דיווחים על דגים). שבוע טוב דרי 
|
|
|
|
IZHAK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים
|
|
דרי חביבי שמח שהגעת לפתרון
עניני בלבול המוח היו לטובה אל תתרגש הכל לטוב
לגבי החוט אין צורך לחתוך במיוחד טרבוקו
לגבי החוט השני אינני רוצה להתחייב הנסיון שלי עם החוט הזה לא צלח
ויש אחרים שאוהבים הדעות חלוקות {צריך עורך דין שיפשר [מכיר מישהוא}
העיקר שמחנו לעזור שיהיה בהצלחה בדייג ובחיים אתה בדרך הנכונה עובדה אתה בצוות מעולה
ואל תהסס לשאול כולם כאן בשביל כולם
|
-------------------------------
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
לומר לחבר שיושב לידך בדיג : "יש לך סרטן...." ?
|
|
היי טל, בשיחזור הפעולות שלי,אכן מופיעות מספר פעולות שהפנת את תשומת לבי אליהן: הסטנד שלי תקוע דיי במצב ניצב (אולי נטיה של 20 מעלות). אכן ישנם מצבים בהם החוט במצב רפוי ומיד לאחר מכן אני חייב לבדוק את הקצה, שם בדרך כלל נוצר ליפוף וזאת על מנת למנוע קריעה בזריקה(בדיקה קבועה וחשובה) ואז אני מותח את החוט עם היד עד לרולר לפני הזריקה. מאמץ את ההמלצה להחזרת החוט עם חכה אופקית יותר והשארת מתח עם הגעת המשקולת לחוף. שאלה: האם מצבו של החוט הנוכחי הוא בלתי הפיך? הכוונה האם הוא כבר קיבל סבסוב ויש להחליפו? איציק: גם עו"ד שובל ידידי היקר לצוות לא יצליח "לערער" אותי בבלבולי מח כאשר האדרנלין אצלי בשיא  לפיכך לא זו נראית הסיבה האמיתית  טל,באמת תודה גדולה על ההמלצות ההגיוניות והטובות,אשמח לדווח(יחד עם דיווחים על דגים). שבוע טוב דרי  בכיף. באם אכן תגלה שזהו עיקר הבעיה שלך , אני אנדב לך עוד טיפ קטן שאני משתמש בו בכל הטלה.... 
|
|
|
|
ehudbn
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
46
|
|
סביבל לפני הריג יש?
חלק ניכר מהמכונות יוצרות סיבסוב של החוט סביב צירו ואז ברגע בודד של חופש נוצרות טבעות בחוט שבזמן המתיחה מתהדקות בכל חלקה טובה. סביבל לפני הריג לרוב פותר את הבעיה
דבר נוסף בדוק את גלגלת סידור החוט בקשת אם היא תקועה גם יכולה ליצור צרות דומות
מי 2 סנטס וזה לא פוסל במאום את עניין שמירת המתח בחוט והטיית החכה בזמן הגלילה מקווה שעזרתי
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
|
|
סביבל לפני הריג יש?
חלק ניכר מהמכונות יוצרות סיבסוב של החוט סביב צירו ואז ברגע בודד של חופש נוצרות טבעות בחוט שבזמן המתיחה מתהדקות בכל חלקה טובה. סביבל לפני הריג לרוב פותר את הבעיה
דבר נוסף בדוק את גלגלת סידור החוט בקשת אם היא תקועה גם יכולה ליצור צרות דומות
מי 2 סנטס וזה לא פוסל במאום את עניין שמירת המתח בחוט והטיית החכה בזמן הגלילה מקווה שעזרתי
תוספת ראויה וצודקת בהחלט ! 
|
|
|
|
|
אהוד שלום, אכן יש סביבל לפני הריג להחלפה מהירה. אני לא מזהה בעיה בקשת והחוט איננו מלופף בכל מקרה תודה על ההתייחסות יום נעים 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
לדעתי הגורם לפיתול זו המשקולת שלך שהחור שלה לא ממורכז או הפיתיון שיוצר מעין "עפיפון" שמסתובב סביב עצמו. קרה לי מספר פעמים ולבסוף הורדתי את הריג והמשקולת,קשרתי סוויבל עם תלאי של חצי מטר ואז עוד סוויבל עם תלאי שאליו קשרתי את המשקולת. אצלי זה הספיק אבל אם הסוויבלים שאתה משתמש בהם לא באיכות טובה הם לא יסתובבו מכול חופש קטן ואז לא יזיק להוסיף עוד סוויבל אחד... מספר זריקות למרחק וכשהמשקולת מגיעה לקרקעית תתחיל לגלול חוט תוך כדי שאתה מרים עם החכה ואז ממשיך לגלגל תוך כדי הורדת החכה והרפיה קלה בחוט כמו בג'יגינג איטי. הרעיון הוא שכשאתה מרפה מהחוט בזמן הורדת החכה,החוט יוכל לחזור בחזרה כנגד כיוון הפיתול. תיאורטית,בזמן שהמשקולת רובצת במקומה והחוט רפוי הוא יכול לחזור לעצמו לבד אם הסוויבלים עובדים כמו שצריך. בפועל גיליתי שגילגול בשיטה שציינתי עבד יותר מהר ויותר טוב... כמה זריקות וגילגולים החוצה אמורים לפתור את הבעיה. ייתכן גם שבזמן שגללת את החוט החדש,גליל המילוי היה הפוך ממה שנדרש ולכן נהיה פיתול כפול במקום ביטול פיתול.
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
היי,
בפועל עד עתה עבדתי רק עם משקולת סחף (נפתחת עם 4 קוצים) בגלל מצב הים שחייב זאת. המשקולת תלויה בקצה על סביבל+סיכה מעל במרחק 40 ס"מ סביבל T עוד 40 ס"מ סביבל T נוסף שקצהו העליון מחובר ישירות בקשר למוביל.
אולי אם בימים הקרובים יאפשר לעבוד עם משקולת כדור 100 גרם או משקולת קונוס המצב ישתנה. אולי משקולת הסחף הספציפית מהווה חוסר איזון.........
תודה
|
|
|
|
|
אני משתמש עם הסביבלים הרצ"ב
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
אני משתמש עם הסביבלים הרצ"ב
לדעתי החלק שיוצא בניצב לסוויבל פוגע ביכולת של הסוויבל להסתובב כי הוא יוצר וקטור נוסף שיוצא בכיוון אחר מהקו הישר של חוט-סוויבל-משקולת-ווטאבר... לא סובל משקולות סחף... 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
גיאצ'וק,
ננסה ריג אחר (אולי כדוגמת מוטי כאן) ואולי אכן זו הבעיה של וקטורים מנוגדים.
עם איזה משקולות אתה עובד בים סוחף ומבורבר (כל משקולת אחרת ללא קוצים ברחה לי לכיווני הסחף ואף חזרה לא פעם לחוף)
דרי
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
|
|
היי,
בפועל עד עתה עבדתי רק עם משקולת סחף (נפתחת עם 4 קוצים) בגלל מצב הים שחייב זאת.
דרי. המשקולת בה אתה משתמש היא משקולת "עוגן" והיא בעלת הקוצים. משקולת סחף בד'כ במעין צורת משולש ויש בה 3 "פקקים" בולטים...כמו בתמונה.
|
|
|
|
|
אכן התכוונתי למשקולות עוגן עם קוצים כאשר יש סחף חזר וים עובד במיוחד. האם המשקולת סחף שצרפת כאן "עושה את העבודה" ולא נסחפת ? התרשמתי שרק כאשר המשקולת "תקועה עם הקוצים" אין הרבה תזוזה וגם לא באופן מלא
אשמח לשמוע חלופות למשקולות העוגן שגם אני מאוודדדדדד לא אוהב בלשון המעטה
תודה
דרי
|
|
|
|
טל.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
50
|
|
אכן התכוונתי למשקולות עוגן עם קוצים כאשר יש סחף חזר וים עובד במיוחד. האם המשקולת סחף שצרפת כאן "עושה את העבודה" ולא נסחפת ? התרשמתי שרק כאשר המשקולת "תקועה עם הקוצים" אין הרבה תזוזה וגם לא באופן מלא
אשמח לשמוע חלופות למשקולות העוגן שגם אני מאוודדדדדד לא אוהב בלשון המעטה
תודה
דרי
חלופות למשקולת עוגן נוטות להשתנות בהתאם לאמונת הדייג עצמו. יש הגורסים כי משקולת כדור עושה עבודה טובה. יש כמוני שהחלופה שלהם מסתכמת במשקולת קוביה (עם גג מעוגל). ויש עוד דעות...אתה צריך לנסות ולהחליט לבד מה מתאים לך. אני אגב מאוד אוהב את משקולת העוגן (בסוגים מסוימים בלבד) ומשתמש בה לעיתים אפילו שהים שטוח לחלוטין וללא סחף כלל. אני אוהב למתוח את החוט ולתת למקל להיות בהיכון תמידי.... ולדג "הוק סט" טבעי... 
|
|
עריכה אחרונה: אוגוסט 28, 2011, 16:16:09 PM על ידי טל.
|
|
|
|
|
|
טל, תודה על מגוון האינפורמציות,נאמץ בחום 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |