תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
19/8/2012 | צפון: חוף כרמל- עתלית | מים מלוחים | שקט עד גלי | מעל 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
07:30 | קלמארי - | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 3 | נחמד מאד מאד |
הדו"ח:
דוח זה מוקדש למאמון חבר יקר .
יום רביעי מתקשר אלי השותף ומודיע לי שהוא נוסע לצפון ואבוא לקחת את המכשירים (פיש פיינדר ו גי פי אס שאצלו) כי הוא לא יוצא לדוג ביום שישי .
האמת שדי שמחתי כי במרכז די חם ויבש , היה בי הרצון לצאת לצפון כדי להביא איזה אנטיאס בריא שיטפל לי בגב .
אני מצטייד מבעוד מועד בפיתיונות טריים ישר מהטרול שהגיע בבוקר הכל רק למקרה שהגיג לא יעבוד .
יש לי הרגשה טובה לא מוסברת למרות שבתקופה האחרונה לא היה משהו מטוב מיוחד בראש כרמל .
קובע עם אהרון בסירה הפלגה איטית לראש כרמל במסך נצפות להקות של דגים.
ים עם מעט ברבורים , רוח דרומית עם זרם צפוני מה שגורם לדריפט די מהיר .
לפי מצב הים מייד ידעתי שיהיה אקשן , בראש כרמל בימים של דרומיות יש דייג .
מוריד מדיי עם פתיון על רולר חשמלי , מאבטח את המקל , ומקל גיג לידי מנסה על הרולר הידני בגיג .
דני מקבל תקיפה על הגיג והדג משתחרר .
די יבש ואז המקל עם המדאיי מתחיל להראות מכות קטנות בדר כלל הקצב מתגבר אלא שהפעם זב קרה כל כך מהר , המקל יורד , הסטנד שעלי המקל מתישר וכמעט עף לים , חוט מתחיל לצאת מהקלאץ שהיה סגור חזק , אני מנסה לשחרר את האבטחה של המקל ומצליח בקושי , לוקח את המקל ביד ומגלה שאין דג .
לא מבין איך יתכן הדג כבר היה נעול , חוט יצא מהקלאץ , מחזיק את המקל וממתין שהמפלץ יחזור אך לא חוט מהרולר מוריד את המדאיי וממתין אך כלום , אהרון אומר להרים כדי לתקן , אני מפעיל את החשמלי להרים את החוט ואז בומבה מהיד , מכה אדירה והדג נעול .
מלחמה של כמה דקות חלק בידני והרוב במצב כוח עם החשמלי והדג למעלה .
עולה בריון שמזמן לצערי לא ראיתי כזה . הדג נעול רק על קרס אחת , השנייה השניה עם חוט דקרון כפול 200 ליברה נעלמה , לא מבין איך יכול להיות .
תוך כדי מלחמה עם הדג עידו מבקש את החכה ואני אומר לו "זה דג גדול , חייבים דג אחד על הסירה , דג הבא תקבל ".
ממשיכים באותו דריפט ואני עדיין בתקווה לעוד דג למרות שאני מרוצה מהראשון ומתעדכן שאתמול התחיל האקשן רק בשעה 11 , כך שיש עוד סיכוי .
שעה 12 המקל כבר רחוק אני עם כמעט 200 מטר בחוץ ופתאום מכות קלות על המקל , המקל יורד מעט ולא חוזר ואני מבין שהדג נעול ולא מרגישים כל כך בגלל המרחק .
לפי המכות הקטנות כולם מהמרים על ארוס או לוקוס .
עידו מגיע מבקש את המקל , אני מקיים את הבטחתי ונותן לו .
ואז מתחיל מחיל קטע מבד שלא אשכח עידו מתחיל להביא את הדג בחשמלי ובטוח שמדובר באבו נפחה , הדג לא מראה סימניי התנגדות ואז פתאום נותן כמה פתיחות רציניות ואנחנו נקרעים מצחוק .
תוך כדי כך שאני מצלם המקל השני מקבל אכילה בלייב ואני מפסיק לצלם (חבל שאף אחד לא המשיך אני מקווה שאחד החברה שצילם ייתן לי את המשך הסרטון ) אני וניגש לסטלה להוציא את הדג בידני זה ממש כיף עם ריצות קלאץ ממש אורגזמה .
תוך כדי המלחמה עם שני הדגים סיבוכים בחוטים אבל עבודה נכונה עם הקלאץ ושני הדים על הסיפון
הסרטון הבא :
בהמשך יצא לבחור בסירה בדקה ה 90 דג נוסף יפה .
היה יום מהנה ביותר שאני מאחל לעצמי עוד כמה כאלו .
מצרף תמונות של אנטיאס שתפסתי לפני שבועיים ולוקוס אדום בסירה של אבו אשרף שבוע שעבר .
קבלו סרטון נוסף שצולם ע"י אחד החברה לא עד הסוף אבל ארוך יותר שבו אנו מוציאים את שני הדגים
הסרטון החדש