בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  שני חצאים=יום שלם ומושלם-פרוייקט ג'סר ממשיך ומחדש
עמודים: [1] 2 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: שני חצאים=יום שלם ומושלם-פרוייקט ג'סר ממשיך ומחדש  (נקרא 4690 פעמים) הדפסה
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
18/8/2012שרון: חדרה (קיסריה/גבעת אולגה) מים מלוחיםגלי40 - 50 מטרדיג מסירה- ג'יגינג

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
0700גיג בינוני - Cuttlefish כחולאינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי)1 קצת פחות מ6
0715גיג בינוני - cuttlefish סגולאינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי)1 בין 8-9 (תלוי מי שואלים)
0100שרימפס - לוקוס - חפש (דקר אלכסנדרוני)3 5 קילו
0100שרימפס - פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט)35 כ 10 קילו
1000שרימפס - נצרן ים-תיכוני (חזיר ים)6 6 קילו
010שרימפס - מוסר מלכותי (עיט הים)3 קטנים יחסית
0630דמוי דג בינוני - zest cuttlefishפלמידה1 קטנטונת

הדו"ח:
חודש של צום משבית את הפרוייקט בג'סר עם חסקה בלי גג. עיקר היציאות היו מעכו והניבו לי ארוס וכמה אנטיאסים חמודים וסירה 5 כוכבים סמיילי

יציאת גישוש מאזור הפרוייקט (ג'יסר) לפני שבועיים מסתיימת במפלצת שלקחה ולקחה ולקחה חוט בלי יכולת לאסוף חוט מזועזע בסוף הדג חתך חיתוך נקי ובלי שפשוף השוקלידר! בין אם זה היה קריש או פלמוד ענק זו תישאר תעלומה...

תחזית ליום שישי בלילה ושבת בבוקר מראה חלון ששווה לנצל אותו...יותר נכון חובה לנצל אותו.
נופל שהחג הוא דווקא יום ראשון ושבת עדיין צום ואין מחויבות לחג=תכנון יציאה מג'יסר.

ג'יגינג בחום לא בא בחשבון...במקום, חושבים לבדוק מה קורה בגזרה בבולוס לילה (דבר שאינני מתמחה ומחבב במיוחד אבל משלים תמונה של מה קורה בגזרה ההיא) ולהמשיך את הבוקר לסריקת מצב הג'יגיג...

מתארגנים 5 אנשים: אני, דירג'אם שלא סגר חשבון עם האנטיאס שברח לו בעכו (עוד אמרתי לו שזה יבוא על הסירה מאומצת שלי קריצה), יוסף 28 ושני חברה לא מהפורום (איבראהים ומוהנד) שהם חולי בולוס ופעם ראשונה באים איתנו לחוות גם את הג'יגינג

ערב שישי שבת אנחנו חונים בג'יסר (אחרי פגישת חסדייה וחברים בפורידיס  shake2;והצטיידות עם שרימפס), פורקים ציוד+ציוד התקנת מתקן העינית הקבוע של הפיש פיינדר. קודם לכן היה פטנט נשלף שלא עשה עבודה טובה בגלל שהעינית כנראה רעדה ולא איפשרה לקבלת תמונה ברורה במהירות נסיעה גדולה-דבר שמנע ממני את האופציה לסרוק כמו שצריך ובזמן סביר

אמרתי יום צום אחרון לפני חג אל פיטר=ים בלי ירח ועם מעגנה קדמונית של ג'יסר בה היציאה ממנה מסוכנת וצרה ולא מסודרת. פעם ראשונה אנו יוצאים בלילה ועוד בתנאים כאלו...אבל עם הנסיון שהצטבר ביום אצלי על החסקה "המאומצת" ובאזור לא צריכה להיות בעיה אבל צריך להיזהר ולא לזלזל...

יציאה מהמעגנה בזהירות רבה ועם חושך מוחלט, אפילו כוכבים לא היו...כולם יושבים במרכז הסירה לאיזון, עוברים את הגלים הראשונים שנשברו על החוף וכבר הכל מסודר..ממשיכים את הנסיעה עם הרגשה מיוחדת שחוויתי פעם ראשונה=הפלגה בלילה מתבייש

הגעה לנקדה ראשונה שהיתה לי בראש מזמן לבדיקת מצב הבולוס שם ובתקווה לדברים נחמדים. עצירה לשניות, הבנה של משטר הזרם והרוחות והורדה של עוגן צף בהתאם... רוח דרומית קלילה, דריפט בינוני ..אבל בהמשך מתחזקת הרבה יותר מצפי התחזית שהיתה!

אני מתחיל לסדר לי את הציוד והפיש פיינדר על הסירה והח'ברה מתחילים לעבוד... הורדה ראשונה ותוך שניות עולה לאורח החדש-איבראהים פארידה ראשונה גודל מנה (כ300 גרם), כבר התחלה מעודדת...

מהר מאוד הפארידות מתחילים לעלות אחת אחרי השנייה. אני כבר מאורגן ומצטרף לחגיגה...

פשוט שעתיים יצאו להם כל 2-3 דקות פארידות בעיקר...

יוסף עושה סיפתח על לוקוס חאפש קילו+

בהמשך מקבל עוד מתנה-לוקוס שני

דירגאם גם הוא מעלה לוקוס חאפש, הלוקוס על פני המים פונה לכיוון שלי, אני מסתכל עליו יושב בלי תזוזה על הצד ולא רואה חוט תפוס בו, או שסתם נדמה לי מה? מחליט לתפוס את הדג להקיף אותו בזימים, אחיזה  והעלאה אליי ואני רואה שהוא באמת בלי קרסים ובלי חוט...פשוט השתחרר בלי שנראה על פני המים ומזל שקפא במקום...
מה שנקרא "מכתוב" קריצה

לוקוס רביעי וגדול כנראה, מתחפר  ליוסף ונפתחת הקרס !

3 מוסרים קטנים עולים להם שם. פעם ראשונה אני רואה מולי את הדג הזה...

הלילה כמעט בסופו וקצת אוכלים לקראת תחילת הצום של היום האחרון והתקוננות לנסיעה לנקדות הג'יגינג הגזעי שזה בעצם מה שהכי הלהיב אותי...

נפרדים מהבולוס, עולים לאזור הג'יגינג בתקווה לאתר את האנטיאסים..אבל יש לנו רק עד שעה 9 לפני שיתחמם ובכדי להגיע מוקדם לסידורים לקראת החג יום אחרי wife

בדרך, מפעיל את מסך הפיש פיינדר ומתפעל ממה שחלמתי עליו קודם והוא סריקת שטח במהירות גבוהה. המתקן עבד 100% ושיפר את הביצועים של המכשיר...אפילו ב30 קמ"ש עדיין רואים יפה מאוד קרקעית וסימנים...אפילו עובר ליד כמה נקדות שרציתי לבדוק, רואה סימנים בנקדה אחת אבל אין זמן לגישושים עכשיו ונוסעים ישירות לנקדה הפוטנציאלית...

טיפה אחרי אור ראשון כולם מאורגנים. אני דירג'אם ויוסף עם ציוד ונסיון בג'יגינג. מוהנד מקבל ממני את הסט הרזרבי ולאבראהים שהוזמן והצטרף ברגע אחרון לא יכולנו לארגן לו סט ג'יגינג מקצועי אבל אני ממליץ לו לעבוד עם הרולר פתיונות והחוט ניילון אבל בצורה שונה של ג'יגוג בכדי להפי' תנועת ג'יג טובה בהתחשב בציוד הלא ייעודי וחוט הניילון.

מגיע לנקדה אבל אין אנטיאסים. גישוש באזור אני רואה סימנים בפיש פיינדר (שוב מצטער שלא יכולתי לצלם את המסך הפעם) שמראים שיש למטה אנטיאסים בראוו סימון הנקדה בג'יפי אס ותחילת עבודה בנקדה...

שני דריפטים אבל בלי תקיפות עצבן אבל נגענו בזנב של הלהקה ולא בדיוק עליה. ופה אני כבר עולה מדרגה במקצועיות שלא היתה לי עד עכשיו, הבנת זרמים, כיוון תנועה ומרחק סטייה מהלהקה גורם לי לעשות את החישובים בראש איך לעשות דריפט נכון על הלהקה...הדריפט אגב היה חזק יחסית (כ 3.5 קמ"ש)

דריפט שלישי וכבר יש לי באמע דרך נעילה מוזרה, משהו קטן מושך ומרפה מושך ומרפה חוט...כמה שניות ויש פלמידה שחורה 1.5 גודל הג'יג...דווקא רעיון טוב לפתיון חי אבל לא על חשבון הג'יגינג ולא היה מקום ותנאים לסט על חי בצד!

דריפט רביעי, מתחילים 100 מטר מהלהקה ואני אומר לח'ברה, אנחנו נעבור בדיוק מעל הלהקה ונביא אינשאללה דג.
אכן זה מה שקרא, ושוב אצלי נעילה חזקה, הוק סט בריא, המילה "היאהא" שמסגירה שיש למטה אנטיאס...

אני בכלל עם הרולר "אלוטיקונס" שהשאלתי מאייל (סקווידדיוויד) אתה בסדר ומביא את הדג אחרי כמה יציאות חוט יפות...באמצע דירג'אם שולף מצלמה ומתחיל לצלם...ועולה אנטיאס ראשון לאותו יום, ראשון לעונה (חוץ מקטנים יותר שנתפסו באחד הדוחות הקודמים) וראשון בגודל כזה לסירה...5.5 קילו בערך...יוסף מוציא ביד כי הג'נץ שיש אותו תמיד על הסירה לא היה הפעם!

סמחה וברכות ואדרנלין לשאר החברים לעבוד...

יוסף בהמשך דופק לו אנטיאס אבל לא ננעל!

אצלי גם מכה בלי נעילה ואז בגלל בעיה עם הקאבלים של המצטבר הפש פיינדר הפסיק לעבוד...מנסים קצת אבל בלי הצלחה וחבל על הזמן..

מציע לעבוד על הלהקה רק לפי הג'יפיאס ואין צורך כרגע בפיש פיינדר וחבל על כל דקה...

דירג'ם שעוד לא תפס ומגרד לו באצבעות מתלונן ולא מרוצה אבל אני מסביר לו שכך עדיף סמקום לעצור ורק לנסות להפעיל את המכשיר...עוברים את הנקדה של הלהקה (לפי הג'י פי אס בלבד) אין מענה...עוברים עוד 50 מטר בדריפט ונעילה אצל דירג'אם... בראוו אמרתי לו הנה, על מה אתה מתלונן מזופט תעלה את הדג הפעם לסירה ושלא ישתחרר לך. להזכירכם, לדירג'אם היתה רק בריחה של אנטיאס בעכו ועוד לא היה לו אחד ביד...

אבל כפי שאמרתי לו בזמנו "האנטיאס הראשון שלך יהיה על הסירה שלי קריצה" דירגאם מתחיל להביא את הדג, תוך כדי אני מוציא טלפון שלו ועד שפותח אותו עם הקוד והכל הדג כבר באמצע אחרי מאבק יפה ויציאות חוטו יפות, אני מתחיל לצלם (ראו סרטון). הערכתי דג כמו שהיה לי אבל עולה אחד יפה יותר בגודל ומוערך בין 8-9 קילו...

שמחה גדולה וברכות על הראשון...

המשך עוד מספר דריפטים לא הניב עוד דגים והשעה כבר 9 וחייבים לחזור הביתה.

בדרך, מוהנד מבקש בנימוס לעצור לו לנסות קצת חזירים עם פתיונות. ביקש יפה קיבל. עצירה בנקדה טובה לחזירים וכבר בשניות ראשונות מוהנד בעצמו מעלה חזיר...בהמשך עוד 3 אצלו, אצל איבראהים עוד אחד ויוסף (בסרטון) עוד אחד! סה"כ 6 חזירים תוך חצי שעה..נהיה מאוחר וחם..ומרביצים הביתה...

כל אחד חזר עם חיוך מלא, דגים ושמחה מהשיקולים שלו. אצלי השיקולים לשמחה זה:
1-עלית מדרגה במקצועיות בחיפוש להקות ודריפט על הלהקות-עליה לליגת על אולי? מזופט
2-מציאת אנטיאסים בגזרה
3-כולם עם דגים בסוף היום
4-בולוס לילה הצליח בגדול
5-דירגאם תפס אנטיאס ראשון שלו בראוו
6-כולם נהנו ובעיקר האורחים החדשים שראו ג'יגינג פעם בחיים  

לצערי, חוץ מהאנטיאסים לא צולמו הדגים..בסוף יום ארוך אני מתעסק בקשירה וסידור הסירה והח'ברה רצים הביתה אחרי שעזרו לי אבל בלי כוחות לצילום קבוצתי!

עכשיו, אפשר לחגוג באמת ויש מה לעשות על האש קריצה

סרטון-אנטיאס שלי 5.5 קילו
<a href="http://www.youtube.com/embed/g9rcHA8CM1o" target="_blank">http://www.youtube.com/embed/g9rcHA8CM1o</a>

סרטון-דירג'אם עם הראשון שלו 8-9 קילו

<a href="http://www.youtube.com/embed/Nz_qyryBkDA" target="_blank">http://www.youtube.com/embed/Nz_qyryBkDA</a>

סרטון שלישי-יוסף עם חזיר

<a href="http://www.youtube.com/embed/h4Sy6cpk04s" target="_blank">http://www.youtube.com/embed/h4Sy6cpk04s</a>
עריכה אחרונה: אוגוסט 19, 2012, 08:38:37 AM על ידי סאמח הצפר
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
 IP: [ מחובר ]
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

עם רשימה כזו צריך תכנה לניהול מלאי....

איזה דוח  חם

רשימת התובנות בסוף מעידות על תיכנון וביצוע מדעיים ממש של הפרוייקט - יש לך מטרות, תכנון לביצוע, ויישום בפועל ובסוף ניתוח הממצאים ולמידה להמשך.

מלך אתה.

איך ידעתם היכן לעצור לחזירים?

נהניתי. תודה
עריכה אחרונה: אוגוסט 19, 2012, 12:18:08 PM על ידי סקווידוויד
itzko

חבר פורום
*

מנותק מנותק

Baracuda לשעבר ..

באיזה אורך  יהיה הדוח  חם
חבר בצוות: משפחת סטטיה
שיא אישי : מה זה משנה העיקר הכיף
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

יפה מאוד לכם
אחלה שלל ,עזוב אותך תוכנה לניהול מלאי ,צריך באסטה למכירת דגים.
הכי חשוב כולם תפסו וכולם נהנו.
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ליגת העל ללא שום ספק סאמך

היציאות עם מאמון עשו לך רק טוב אני רואה  חמסה חמסה

המשיכו ככה!

yarin44555
חבר פורום
*

מנותק מנותק

פשששש איזה יום כל הכבוד אחלה שלל תפסתם

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

אין מה לומר סאמח,
הבטחת שפרויקט ג'יסר יביא תוצאות- וקיימת....
עם המון התמדה ונחישות,
עם המון השקעה ולימוד,
התוצאות מגיעות ובגדול,
בצניעות ובהתמדה, מבלי להתבייש לשאול ולקרוא-
מיציאה ליציאה ומדיון לדיון כאן בפורום הלכת והתמקצעת...
יופי של גישה ובהחלט גישה שיש מאוד לכבד...

עוד נזכר בחווית האינטיאס הראשון שלך שהעלית כאן לפני פחות משנה-
עם ההתלהבות הראשונית, והנה אתה מוביל קבוצות לים וחוזר עם תוצאות... אתה בסדר

כאן אגב אני חייב לשאול שאלה שעמדה לי על קצה הלשון לשאול אותך סאמח-
עד כמה היית מעריך שהפורום תרם להתמקצעות שלך ולהגעתך עד הלום בתוך כשנה?!

יציאה טובה לים = אצלך לדו"ח מפואר, וזה מה שקיבלנו....
הדו"חות שלך משקפים את מידת ההנאה שלך מהיציאה-
כגודל הסיפוק שלך כך אורך הדוח כמו גם איכותו ורמת הפירוט...

אהבתי את הגיוון בסגנונות ובתפיסות,
ואת הפרגון לחברים- לתפיסות שלהם ולרצונות שלהם...
השיתוף שלך כתמיד- עשיר בחוויות ובמידע אתה בסדר

יפה מאוד לכם
אחלה שלל ,עזוב אותך תוכנה לניהול מלאי ,צריך באסטה למכירת דגים.
הכי חשוב כולם תפסו וכולם נהנו.

לטעמי לא תוכנת מלאי ולא באסטה...
חמישה אנשים השקיעו לילה בבולוס- תפסו פחות מ:50 מנות יפות כ:2-2.5ק"ג לאדם + 3 לוקוסים יפים,
זה יפה מאוד לעונה הזו אך זכורים לי ימים בבולוס על דגים לא גדולים שכל אחד היה תופס 7-15ק"ג...
2 אנשים תופסים בג'יג כל אחד אינטיאס יפה,
סיבוב קטן של בולוס בוקר על נצרנים עם ממוצע של נצרן לכל אחד...
יציאה שבועית עם שילוב של בולוס ליילי+ג'יגינג בוקר+ בולוס בוקר קצר,
תוצאות יפיפיות- שתואמות להשקעה העצומה ובלי תפיסות "עודפות"...
קובי זהרון

חבר פורום

מנותק מנותק

052-6820805 קובי

ליגת על ועוד איך ליגת על!!!
כל הכבוד דוח לתפארת 
יום נהדר עבר עליכם..
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

יופי של תפיסות  אתה בסדר

לגבי פארידות .. יש במקרה תמונה לדגים

לא סתם שואל ...מה שנפוץ שם זה הגרבידה בלדי ..דומה מאד לפרידה אבל מוארך טיפה יותר

ואין להם את הנקודות הכחולות המיוחדות לפארידה

וגם נתפס בכמויות באותו אזור ..פארידות יש פחות !!

מצורפת תמונה של ג'רבידה בלדי ..אפשר לראות כמה דומה לפארידה

תמונה או זיהוי נקודות כחולות  יענו על השאלה

יפה

בהצלחה בבאות
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
דייגים רמלה

חבר פורום

מנותק מנותק

ואללה יא סאמח לא היה ספק שהתוצאות הטובות יגיעו כל הכבוד אתה בסדר
ולדעתי זאת רק ההתחלה 
בהצלחה בבאות בירה
אין כמו נעילה בג"יג
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

וואו, מלא דגים יחסית למה שקורה כרגע בים. כל שאראקיסט בתקופה הזאת היה מתחלף איתכם בשלל.

ספר קצת על עניין החסקה המאומצת?

מדובר בסירה מושבתת של מישהו שהסכים שתייעד אותה לדיג, או שזו סירה עובדת שאתה לוקח בהשאלה?

בכל מקרה, נשמע אחלה פתרון למי שמאוד אוהב לצאת לים אבל עוד לא יכול להרשות לעצמו סירה משלו.

חג שמח!

shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

סחטיין סאמח על הלימוד  lam:וההשקעה שמוכיחים את עצמם.
אתה משתפר ומשתבח בכל יציאה סמיילי
מבחר ים תיכוני משובח

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

*דודו*

חבר פורום

מנותק מנותק

עכשיו אחרי שעה שסיימתי לקרוא את הדוח והתגובות המפרגנות נשארתי גם להגיב לך.
סאמח אין ספק שלקחת את התחביב עמוק עמוק לתוך הנשמה שלך .
אתה לא מרפה ולא מוותר , כל היום חוקר שואל לומד וזה היה עניין של זמן ממש לא ארוך ותראה גם בתגובות של הדוחות הקודמים שלך שאמרתי שתפתיע.
כל הכבוד תותח ממש כיף לקרוא הרגשתי כאילו עברתי איתכם את החוויה .
אני מאמין שזו רק יריית פתיחה למה שאנחנו עומדים לקבל ממך.
יש בך המון מוטיבציה ורצון והשמיים הם הגבול.
מאחל לך עוד המון הצלחה בהמשך מגיע לך  אתה בסדר
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

עם רשימה כזו צריך תכנה לניהול מלאי....

איזה דוח  חם

רשימת התובנות בסוף מעידות על תיכנון וביצוע מדעיים ממש של הפרוייקט - יש לך מטרות, תכנון לביצוע, ויישום בפועל ובסוף ניתוח הממצאים ולמידה להמשך.

מלך אתה.

איך ידעתם היכן לעצור לחזירים?

נהניתי. תודה

תודה איל

החזירים נלקחו בנקדה שאני כבר מכיר קרוב לג'יסר, לא הייתי צריך לחפש בשביל למצוא. 

אגב, דיברתי עליך בסרטון, אבל אולי לא שומעים בגלל האיכות קול הרדודה... סמיילי
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

באיזה אורך  יהיה הדוח  חם

ידעת מה הולך לקרות עוד לפני שהכנסתי דוח מזופט כבר מכירים אותי טוב פה!
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!