תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
12/8/2012 | דרום - אשקלון | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
כל הלילה | תולעים - קנויות | סרגוס (סרגוס משורטט) | 5 | לא נשקל |
כל הלילה | תולעים - קנויות | מרמיר (שישן מסורטט) | 1 | לא נשקל |
הדו"ח:
שלום לכולם !
עוד יציאה של דייג לילי אל תדאגו

ביום חמישי מקבל טלפון מדוד שלי והוא אומר לי אם בא לי לבוא לדוג בשישי בלילה
כמבון עונה בחיוב
מגיע הביתה אחרי שהלכתי לקנות ציוד (סטיקלייטים קרסים משקולות ועוד )
חבר של אבא שלי מדבר עם אבא שלי ואבא שלי שואל אותו אם בא לו לבוא לדוג איתנו
כמובן גם הוא עונה בחיוב
מארגן את כל הדברים בשישי בצהריים קושר קרסים עושה ריגים וכו' פלוס חכה אחת לדייג על חי
הגיעה שעה 12 בלילה דוד שלי מתקשר אומר לי שהוא למטה אני יורד עם כל הציוד מעמיסים הכל על הטנדר
ונוסעים שהגענו גילנו כבר שחבר של אבא שלי התמקם ומצא מקום טוב
פותחים חכות על הזריקה הראשונה נתפסה לי דוראדה קטנה שהייתה מושלמת לתפירה
תפריה אותה חייה עם קרס אחת לכיון הזנב וזרקתי רחוק
ביינתיים על החכה השנייה יוצא לי סרגוס קטן שמייד מקבל חנינה וחוזר למים ככה עוברת שעה בלי דגים
ביינתיים שתיי דיגיים אחרים באו וביקשו קצת תולעים פה ושם מתפתחת שיחה והם אומרים לנו שלשום בלילה
הם תפסו 5 טרכונים על קרס מספר 2 שאלנו אותם על איזה פיתיון הם אמרו הם לקחו תועלים פיצצו את הקרסים
בתולעים ובדיוק בשעה 10 בלילה כל חמש החכות קיבלו מכות ויצאו חמישה טרכונים הגדול בניהם שקל 3 קילו
על פי זה החלטנו שביציאה הבאה אנחנו מגיעים יותר מקודם בשביל לנסות לתפוס אותם
מחכים עוד קצת מוציא את החכות בשביל לחדש פיתיון וזורק קרוב משהו כמה 20 מטר מהחוף
אני לא מחכה דקה ויש פיצוץ על המקל נותן הוקסט מכל הלב מתחיל לגלגל מרגיש משהו כבד ופתאום נהיה
יותר קל אני מויא אני רואה סרגוס קטן על קרס מספר שמונה לא מבין מזה ואני רואה את הקרס מספר 5
ששמתי מעל קרס 8 עקומה לגמרי ובלי פיתיון אלא קרסים אכיותיות עם פלייר אני לא מצליח לקופף אותם ועוד בכל מיני שיטות
לא מבין מקרה מיד מחלף קרס וזורק לאותו מקום וכמובן שהסרגוס הקטן שוחרר
מוציא את כל החכות זורק קרוב כל את החכה על חיי זורק קרב אולי המשהו הגדול שמסתובב שם ייתקוף את
הדוראאדה שתפרתי ביינתיים כל החכות מקבילות אכילות יפות אך לא ננעלות מחמש בתולעים יוצא סרגוס יפה
שראוי להים בשקית ככה ממשיך עוד איזה שעה ומפסיק שיש לי רק שלוש דגים
בינתיים חבר של אבא שלי מקבל פיצוץ על המקל והוא מתחיל לגלגל הוא מגלגל ואין בכלל התנגדות
הוא מוציא הוא רואה מרמיר ששוקל בערך 300 גרם אבל עם ביס באמצע הבטן והוא הגיע אלינו מת לגמרי
שהוא חצי חתוך בבטן חבר של אבא שלי אומר שבזמן שהוא גילגל הוא הרגיש משיכה חזקה
הוא מחליט לקחת כבל פלדה ולתפור את הדג עם הקרס לכיוון הזנב הוא זורק רחוק באותו מקום שהוא תפס את המרמיר
עובר איזה חצי שעה ככה בלי דגים ובלי כלום ופתאום חבר של אבא שלי מקבל כיפוף חזק
ויציאת חוט מהרולר הוא מחכה הדג יפסיק קצת לרוץ ונותן הוקסט
הוא מגלגל מגלגל ופתאום הוא בכר למא רגיש את הדג כאנחנו מחזירים את המרמיר אנחנו רואים ביס
בבטןממש גדול הוא לקח חתיכה מהדג אבל פיספס את הקרס בחצי ס"מ
הוא כולו מבואס ומחליט לתפור בננה שהייתה לו במקפיא והוא הביא אותה הפעם הוא תופר עם שתי קרסים כי
זו בננה גדולה תופר אותה זורק רחוק וביינתיים אצלי יצאו שתי סרגוסים יפים והתכילו האכילות
הוא מחזיר את הבננה שלמה אחרי שעה והוא מבין שבגלל שהתכילו האכילות כנראה הטורף עזב את המקום
וכל הדגים הקטנים יצאו מהמחבוא שלהם
יש אכילות אבל אין תפיסות חוץ מקטנים שחוזרים למים
ככה מגיע הבוקר בלי שם אכילות ובלי שום כלום
שעה שמונה בבוקר החלטנו לחזור הביתה
הנה קצת תמונות