תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
3/8/2012 | צפון: מפרץ חיפה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
11-13 | - בומבט ורגלו6.5 לבן | טונית אטלנטית (פלמידה שחורה) | 8 |
הדו"ח:
נתחיל מ שבת שלום וסוף שבוע נפלא לכל החברים,שמתם לב שאין בכלל חברות

הכל מתחיל מיום שני בשיעור הדייג שעשיתי לאחיין המתוק שלי בן ה שבע וחצי מחר יום הולדת

אני הייתי חייב לשבת לידו כל הזמן לשים פתיון ולהטיל ,ככה שלא פתחתי את מקל הז׳רז׳ור שלי בכלל.
כשברקע חברים שולפים להם גומברים אריענים וטרכונים חמודים.

לא נורא העיקר שהאחיין שלי נהנה,אני אקבל פיצוי על זה מהים זה בטוח.

יום רביעי הלכתי קצת אבל כלום, נאדה ,נוטינג ,וואלו,תאחאז׳ה!!!
לא נורא אולי בערב אני אבוא לקצת פתיונות יש לי ריגים חדשים שבניתי מהאלמנטים שרכשתי מסקוויד פשוט תענוג.
אבל לא הייתה אפילו נגיעה אחת,כנראה דגים שומרי נגיעה היו אותו היום.
היום האחיין היה אמור לבוא שוב אבל לא הסתדר לו לא נורא יהיה לי זמן לז׳רז׳ר קצת,
התוכנית הייתה ללכת עם מומי לנקודה שמזמן לא היינו בה,אבל מומי לא התעורר בזמן, אני לא ממש יש לי חשק חם בחוץ והאוויר עומד.
בכל זאת נכנס לרכב ונוסע חצי דקה אני בחנייה של החוף, לוקח ציוד דקה הליכה ואני על השובר ,
החברים מז׳רז׳רים כבר שעתיים ואין סימנים לדגים. אני מתיישב בכיסא מדליק סיגריה ומקשקשים קשקושי דייגים אתם יודעים
אתמול היה ככה והיום ככה,אחרי שעתיים בעשרך מגיע מומי שלא ראה ים כבר כמה שבועות אומר לי בוא תפתח מקל .
אני אומר לו תוציא קודם ואני אפתח, מוציא טרכון קטן אניאומר לו זה לא נחשב. אחרי כמה דקות צועק אלירן בואו בואו יש משהו.
מסתכלים החוט רץ ימינה שמאלה ומושך כאילו מפלצת,יוצא לו פלמוד קטנטן וחמוד,טוב לפחות משהו כולו מדמם ומווברץ כמו וויברטור.
אני מהר פותח אולי אתפוס כמה חמודים יהיה להכין דג מלוח. בינתיים דימה גם נעול על אחד חמוד צועק לי נו דוב בוא כבר!!!
מז׳רז׳ר שעה אין כלום דימה מתייאש הולך אחריו מומי מקפל,וגם אלירן, אני זורק חזק ורחוק מאחורי הגלים 2-3גלגולים הקפצה ובום
עצירה נותן הוקסט טוב והחוט מתוח רץ ימינה והדג קופץ פתאום שמאלה,כל פעם שהדג לוקח כיוון אני עם המקל לכיוון הנגדי.
לפני הסלעים הוא מנסה נסיון אחרון לברוח וצולל חזק ימינה לסלעים אבל אין לו סיכויי אני מניף אותו באוויר פלמוד קטן וחמוד לציידנית.
מומי אומר זרוק מהר אני זורק שוב למאחורי הגלים בינתיים שומע את אלירו ממלמל משהו ורואה אותו פותח שוב את המקל.
אני שוב כמה הקפצות גלגול מהיר ושוב עצירה ושוב ריצות בדיוק כמו עם הקודם עולה לציידנית ,אלירן זורק לידי מקפיץ וגם הוא נעול על אחד, מומי לא פותח שוב והולך.
אני ממשיך עוד כמה זריקות באחת מן שוב עצירה והסיפור חוזר ריצות כאילו מי יודע לאן יש לו לרוץ בחום הזה חוץ מלציידנית שלי.
אלירן שולף גם הוא עוד אחד אנחנו 3-3, אני ממשיך עוד קצת ואין כלום יושב לעשן ולשתות אלירן מקפל,
לפני שהוא הולך מבקש ממני זריקה אחרונה זורק ואיך שמתחיל לגלגל עצירה ועוד אחד חמוד אצלו בציידנית. אני בינתיים מנקה אותם.
נשארתי עוד חצי שעה ולא היה כלום,המים אזלו קיפלתי והלכתי הבייתה מייד מפלט אותם ושם במלח גס.
היה נחמד כיף להוציא אותם שהם קטנים ,אני מתאר לי מה זה להוציא את אלה שמאמון שלך בכלל אורגזמה נראה לי.
טוב חפרתי מספיק,תמונה תועלה מהמשך צריך להקטין אותה ועל האייפד אין לי אפשרות.
הציוד שלי להיום
מקל energo team spin blade hand made 3m 10-30
Shimano ELF3000C
Sunline cast away 16lb