בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  תפוס ושחרר - קרפיונים ועוד...
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: תפוס ושחרר - קרפיונים ועוד...  (נקרא 1245 פעמים) הדפסה
עדי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

תפוס ושחרר - קרפיונים ועוד...
« ב- : אוגוסט 02, 2012, 21:45:20 PM »
אני מוקסם מההשקעה הרבה בציוד המתאים
ומאופן ההתייחסות של הדייגים
לכל מה שנוגע לשיטת תפוס ושחרר בכלל, ובמים מתוקים בפרט.

למשל בדייג הקרפיון , אילו אביזרים נדרשים ? מה אופן הפעולה המלא שמבטיח

תפיסה ושחרור עם מינימום פציעה של הדג, ומקסימום סיכויי הישרדות ?

ומה לגבי דגים (גדולים) אחרים במתוקים ? האם צורת העבודה זהה או שרגישות הקרפיון

מחייבת נקיטת גישה זהירה וקפדנית יותר ?  וואלה לא יודע
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
 IP: [ מחובר ]
Misha Ravich

דיג קרפיונים ♥
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: תפוס ושחרר - קרפיונים ועוד...
« הגיב #1 ב- : אוגוסט 02, 2012, 22:21:45 PM »
משתמשים בקרס אחת (דיג ספורטיבי) משתמשים ברשת הרמה ונכנסים למים כדאי לא לגרור את הדג על אבנים,
וגם כשמוציאים אותו מהמים מניחים אותו על מזרון מיוחד כדאי שלא יכאב לו מהאבנים ומשחררים את הקרס בזהירות.
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוגוסט 03, 2012, 14:34:30 PM »
יש המון גישות לנושא של תפיסה ושחרור חלק מהאנשים לא משתמשים במזרנים ובציוד לשמירה על הדג אלא פשוט משחררים.

נושא המזרן הוא לא רק מפני שהדג נפצע באדמה, בנוסף יש חיידקים על הריצפה וכל מיני כאלה שנכנסים לזימים וגורמים לו מחלות, ולכן אני ועוד מספר גדול של חברים דואג לשמור על הדג במזרן מתאים, מפני שאם דג שנפגע מחיידק שהיה באדמה ולאחר מכן חזר למים עלול להדביק אוכלוסייה שלמה של דגים, ולכן מי שמשחרר ההקפדה על הנושא חשובה מאוד!

אני אישית משתמש במזרן מתאים שניתן למלא אותו מים בכדי שהדג לא ימות מחוסר חמצן בזמן הסידור של המקל במקום ובזמן שכולם מתכוננים לתמונה עם הדג, בנוסף על המזרון מחובר כיסוי שאיתו סוגרים את הדג בכדי שהיה חשוך והוא היה רגוע ושלא יפגע מהשמש.
כמובן משתמשים בקרס אחת בדייג ספורטיבי וברגע שהדג מגיע לקרבת החוף נכנסים עם הרשת למים מוציאים את הדג ישר מזרן שם מטפלים בו בודקים שאין לו פציעות שצריך לטפל בהם.
לי אישית ואפילו לעוד כמה חברים יש ערכת טיפול רפואי מיוחדת לדגים, ברגע שמוצאים את הקרס מחטים את המקום עם החומר בעזרת מקל מיוחד שאיתו מורחים את המשחה.

בנוגע לציוד היקר אין קשר לדגים זה לא אומר שאם השקעיתי 20 אלף על ציוד אני צריך לקחת דגים,בדייג הקרפיון נוצר הרגע של תפיסה ושחרור.
בארץ הנושא הזה כמו בכל העולם מוכר בעיקר בדייג קרפיונים.

אגב הנושא הזה כתוב במאמרים שלי שנמצאים בפורום לא יזיק לעיין בהם  מוציא לשון
andreypa

אנדרי פרלוב
חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תמיד זמין 053-6064261

« הגיב #3 ב- : אוגוסט 03, 2012, 15:36:59 PM »
יש המון גישות לנושא של תפיסה ושחרור חלק מהאנשים לא משתמשים במזרנים ובציוד לשמירה על הדג אלא פשוט משחררים.

נושא המזרן הוא לא רק מפני שהדג נפצע באדמה, בנוסף יש חיידקים על הריצפה וכל מיני כאלה שנכנסים לזימים וגורמים לו מחלות, ולכן אני ועוד מספר גדול של חברים דואג לשמור על הדג במזרן מתאים, מפני שאם דג שנפגע מחיידק שהיה באדמה ולאחר מכן חזר למים עלול להדביק אוכלוסייה שלמה של דגים, ולכן מי שמשחרר ההקפדה על הנושא חשובה מאוד!

אני אישית משתמש במזרן מתאים שניתן למלא אותו מים בכדי שהדג לא ימות מחוסר חמצן בזמן הסידור של המקל במקום ובזמן שכולם מתכוננים לתמונה עם הדג, בנוסף על המזרון מחובר כיסוי שאיתו סוגרים את הדג בכדי שהיה חשוך והוא היה רגוע ושלא יפגע מהשמש.
כמובן משתמשים בקרס אחת בדייג ספורטיבי וברגע שהדג מגיע לקרבת החוף נכנסים עם הרשת למים מוציאים את הדג ישר מזרן שם מטפלים בו בודקים שאין לו פציעות שצריך לטפל בהם.
לי אישית ואפילו לעוד כמה חברים יש ערכת טיפול רפואי מיוחדת לדגים, ברגע שמוצאים את הקרס מחטים את המקום עם החומר בעזרת מקל מיוחד שאיתו מורחים את המשחה.

בנוגע לציוד היקר אין קשר לדגים זה לא אומר שאם השקעיתי 20 אלף על ציוד אני צריך לקחת דגים,בדייג הקרפיון נוצר הרגע של תפיסה ושחרור.

itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוגוסט 03, 2012, 16:56:29 PM »

אנדריי מתי היום הולדת שלך אני יקנה לך מזרן  אתה בסדר אתה בסדר
MaKoreAhi
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוגוסט 03, 2012, 21:54:28 PM »
אופן השחרור של הדג חזרה למים, וכל הטיפול בו מהרגע שהוא יוצא מהמים, אכן מאוד חשוב.

גם אני מקפיד להשתמש במזרון... של איתמר 

אבל בנימה יותר רצינית, חשוב לשמור על מצב הדגים. דג שמשוחרר בצורה לא נכונה חזרה למים, או שלא קיבל יחס מתאים, עלול למות.
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוגוסט 04, 2012, 00:08:35 AM »
אופן השחרור של הדג חזרה למים, וכל הטיפול בו מהרגע שהוא יוצא מהמים, אכן מאוד חשוב.

גם אני מקפיד להשתמש במזרון... של איתמר 

אבל בנימה יותר רצינית, חשוב לשמור על מצב הדגים. דג שמשוחרר בצורה לא נכונה חזרה למים, או שלא קיבל יחס מתאים, עלול למות.

אלבז מה ששלי שלך!
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!