פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   טבלת שיאים של דייגי הפורום |
עמודים: 1 [2]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: טבלת שיאים של דייגי הפורום (נקרא 4912 פעמים) |
הדפסה |
|
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
כשהגלים מתחזקים... הולכים לשבת בבית
|
|
אני בעד תיעוד דגים גדולים, נראה לי זאת אחת הסיבות שהתכנסנו פה.... הכוונה היא רק ללמוד מאותם החברים שתפסו את הדג שיטת העבודה, עומק המים, תוואי החוף, ציוד, שעה, מצב הים... לא חסר קראתי סוג של מאמר על דייגים שנקראים אספני סרגוסים- אלו דייגים שיוצאים לים ותמיד חוזרים עם תפיסה (כן- סרגוסים) בעברי זה כל מה שהייתי עושה, עם הזמן למדתי לפתוח כמה חכות הכוונה היא... תמיד יש חכה אחת לפחות עם קרסים גדולות 2 ומעלה, לאחרונה זה התפתח לאובססיה  מגיע לים בשקיעה ... חכת חוף וחכת ז'רז'ור .... עם הז'רז'ור תופס טלויזיות, חשוב שיהיו חיות תופר אותה מהפה, מטיל את חכת החוף שם בסטנד וממשיך עם הטלויזיות ברצוני לציין שהטלויזיות חוזרות חיות אחרי ההטלה הראשונה ( לפעמים נדבקת שקית או רשת, אז אין ברירה לגרור את כל העסק החוצה- להפתעתי חלקן נשארות חיות גם אחרי 2 הטלות. לעניינינו... תמיד כיף לתפוס דג גדול, כיף עוד יותר גדול להבין איך עושים את זה. . . ואת זה אפשר ללמוד בעיקר מהנסיון של החברים פה בהצלחה לכולם
|
|
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
40
|
|
חברים, בואו נודה במציאות - אנחנו ישראלים. ככל שנגיד היום שזה לא תחרות, חיש קל זה יהפוך ל"למי יש יותר גדול" (בטוח שיהיו כאלו שזה לא יעניין אותם אם מישהו "עקף" אותם, אבל בטוח גם שיהיו מספיק כאלו שכן).
אני לא מוצא משהו "מועיל" מבחינת מידע שטבלה כזו תוסיף.
|
|
|
|
|
|
itamar26
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
37
|
|
חברים, בואו נודה במציאות - אנחנו ישראלים. ככל שנגיד היום שזה לא תחרות, חיש קל זה יהפוך ל"למי יש יותר גדול" (בטוח שיהיו כאלו שזה לא יעניין אותם אם מישהו "עקף" אותם, אבל בטוח גם שיהיו מספיק כאלו שכן).
אני לא אוהב את זה שאומרים "אנחנו ישראלים כאלה אנחנו" מספיק עם הסטיגמה הזאת, אתה חושב שאתה כזה סבבה בכייף אבל אל תכליל  יש פשוט כל כך הרבה ללמוד על הדגים הגדולים, כשאתה אומר טבלה זה נשמע רע, אבל לא מדברים על טבלה מדברים על מקום שבו יפורסמו כל התפיסות הגדולות של הפורום ובהם יפורט איך נתפס על מה באיזה עומק מה המרחק מהחוף באיזה פיתיון ועוד ועוד דברים ככאלה שרק יתנו לנו אינדיקציה טובה יותר! אני יכול להגיד שלי בדייג קרפיונים דבר כזה מאוד היה עוזר.
|
|
|
|
|
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
|
|
אני לא אוהב את זה שאומרים "אנחנו ישראלים כאלה אנחנו" מספיק עם הסטיגמה הזאת, אתה חושב שאתה כזה סבבה בכייף אבל אל תכליל  יש פשוט כל כך הרבה ללמוד על הדגים הגדולים, כשאתה אומר טבלה זה נשמע רע, אבל לא מדברים על טבלה מדברים על מקום שבו יפורסמו כל התפיסות הגדולות של הפורום ובהם יפורט איך נתפס על מה באיזה עומק מה המרחק מהחוף באיזה פיתיון ועוד ועוד דברים ככאלה שרק יתנו לנו אינדיקציה טובה יותר! אני יכול להגיד שלי בדייג קרפיונים דבר כזה מאוד היה עוזר. Like אני חושב שזה היה עוזר לכולם עובדה שיש הענות מצד החברים. והנושא עולה אחת לכמה חודשים... לטיפולכם....
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
יש שתי גישות, שתיהן נכונות- כל אחת בעיני המצדד בה, יש פלוסים לכאן ולכאן... יש מגרעות לכאן ולכאן... אנחנו קשובים לכל הדעות ורחשי הלב בהקשר זה... ובהחלט היינו שמחים לשמוע כל דעה בעניין- תוך כיבוד מלא של דעתם השונה של חברים אחרים...
לאחר מכן נשקול ונודיע....
|
|
-------------------------------
|
|
|
|
שי בגדדי
|
ג'ירג'ור בת ימי!!!!! חבר פורום
מנותקגיל:
34
|
|
אין לי שום התנגדות לטבלת שיאים מה רע בזה גם אם יהיה תחרות אף אחד לא ניפגע מיזה
זה לא חייב להיות משו רע לי כייף לדעת מה.השיא.האישי של החברים שלי אין מה להיפגע פה חישבו על זה
|
|
|
|
|
|
רון דדון
|
Gone fishin... חבר. ISF. חבר פורום
מנותקגיל:
40
|
|
 |
|
|
אני לא אוהב את זה שאומרים "אנחנו ישראלים כאלה אנחנו" מספיק עם הסטיגמה הזאת, אתה חושב שאתה כזה סבבה בכייף אבל אל תכליל  לכל כלל יש יוצא מין הכלל, לכן הוספתי בהמשך השורה: ככל שנגיד היום שזה לא תחרות, חיש קל זה יהפוך ל"למי יש יותר גדול" (בטוח שיהיו כאלו שזה לא יעניין אותם אם מישהו "עקף" אותם, אבל בטוח גם שיהיו מספיק כאלו שכן).
לצערי, מכיר דברים דומים או זהים שקרו בפורמים אחרים, גם עם אנשים טובים ורציניים - וזה מהר מאד הפך לזירה תחרותית. נניח ונקים טבלת שיאים כזו. נצטרך חוקים לכניסה לטבלה נכון? מדידה עם סרט מידה, שקילה במשקל, צילום של הכל. שוב - מדגיש - לא כולם - אבל כמעט תמיד יהיה את החניך התורן שמשהו לא יראה בעיניו ("התמונה מזוייפת" וכו'), והוא יגרור אחריו אחרים. המידע שבטבלה יכול לשרת אולי נאמנה את דייגי הקרפיונים, שכן הדיג מתבצע באיזור דיי מצומצם. לדעתי - לדיג בים, המידע שיהיה בה לא יועיל לאף אחד חוץ מקצת תפיחה על האגו (לא שזה רע, פשוט לא מועיל אינפורמטיבית). ניתן לשלוף מידע בנושא הדיג בצורה מאד פשוטה דרך יומן הדוחות - שיועיל הרבה יותר. אני לא נגד הטבלה עצמה - אלא נגד ההשלכות האפשריות שלה. תמיד אפשר גם לעשות פיילוט לנושא, ולראות לאיזה כיוון הוא הולך. אם יוחלט שכן - אהיה הראשון שישמח לאכול את הכובע ולהודות טעיתי.
|
|
|
|
|
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
|
|
היי רון דיג קרפיונים כבודו במקומו מונח, וגם כל שאר דגי המים המתוקים.... מה מבדיל את זה מדיג בים?!  ומה רע בסרט מדידה ושקילה ? הרי אף אחד לא יעריך סתם כך... אנשים לא טיפשים. סרט מדידה טוב למדענים  ... אני אסתפק בשקילה ותמונה, אתה יודע מה? אפילו תמונה תספיק... אם המשקל לא תואם לתמונה ספקות תמיד יועלו, וגם שקילה אפשר לזייף. הפורום וחבריו נמצאים פה עבור סיבה אחת פשוטה sharing is caring and caring is love
kapish? מי שמעלה דו"ח וירשום שטויות יקבל את מבוקשו בתגובות. יש פה קהילה מאוד מכובדת עם המון נסיון וידע, תן להם להחליט לבד. גם אם יהיו "חרטטנים" ... אז מה? הם תמיד יהיו בכל מקום... לברוח מהם זאת לא הדרך. בהצלחה אמיגו
|
|
|
|
|
|
שני יצחקי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
לדעתי טבלת שיאים לא נועדה לתחרות אלה כמו כל דו"ח לחלוקת מידע (עומקים,פתיונות,מקומות, מצב הים\כל מקום אחר,תנאי אקלים וכו')
|
|
|
|
|
|
andreypa
|
אנדרי פרלוב חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
40
תמיד זמין 053-6064261
|
|
לדעתי טבלת שיאים לא נועדה לתחרות אלה כמו כל דו"ח לחלוקת מידע (עומקים,פתיונות,מקומות, מצב הים\כל מקום אחר,תנאי אקלים וכו')
אני גם באותה דעה לא הטבלה לא חייבת להיות תחרותית אלה ערך נוסף שיתופי 
|
|
|
|
|
|
|
גמני בדעה של הלל ..הגודל בכלל לא קובע וגם אז זה יהפוך למין תחרות בין החברים למי יותר גדול
בכלל להגיע למצב כזה של תחרות בין החברים על עניין זה ..נראה לי בעייתי ביותר
ובכלל אם לדבר על תחרות בין החברים אז מעדיף אותה בתחרות כמה כל חבר עוזר וכמה כל חבר
תורם מהידע שלו לטובת כלל חברי הפורום ..ידע שנצבר במשך השנים
אישית נגד הרעיון ..דעתי האישית כמובן ולא משקפת שאר המנהלים שלהם דעה משלהם
גם אני בדעה שהשיתוף הוא העיקר וטבלאות והשיאים בסופו של דבר מובילים לתחרותיות שיכולים ליצור בעיות בין החברים.אני גם רוצה לציין שלא לכל תפיסה יש דוח כך שהטבלה לא יכולה להוות תשקיף אמיתי לגבי השיאים .בכל אופן מי שרוצה לראות את התפיסות הגדולות ביותר תמיד יכול לעקוב אחרי פרסומי הדוחות של החברים .הכי חשוב לציין שבפורום שלנו כל מי שמעוניין לקבל מידע לגבי סוג דג מסויים שהוא מנסה לתפוס ואם הוא פונה בשאלות תמיד מישהו מחברי הפורום ינחה אותו עם כל הידע מהלב והנשמה .
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
ניתן לשלוף מידע בנושא הדיג בצורה מאד פשוטה דרך יומן הדוחות - שיועיל הרבה יותר.
בדיוק כך. מי שרוצה מידע על דג מסוים שנתפס בסגנון דיג מסוים, יכניס את הנתונים ליומן הדוחות- ויקבל את כל הדוחות הרלוונטיים.... מי שרוצה - יכול לתת לדו"ח כותרת בסגנון "אינטיאס במשקל 27ק"ג" וכדומה... ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ בכל אופן, לוקחים בחשבון את הפאן שבעניין וכל מה שנכתב כאן, איננו "נעולים"...
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|