תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
20/7/2012 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
הרבה זמן חיכינו לזה וסוף סוף זה הגיע ,
גומלין צפון דרום והמטרה: גומברים
דו"ח ראשון שלי אז תשבו בנחת זה יהיה קצת ארוך:
אז ככה
מתחילת שבוע כשראיתי את השרשור של עדי : חמישי צפון דרום - הגומלין זה לא יוצא לי מהראש.
יום רביעי עוד מנסה לברר מי יוצא ולאן, אחרי כמה טלפונים קובע עם הילל "בשבע יוצאים, אייך שאני חוזר מהבסיס"
מאותו רגע מנסים לארגן צוות ומתקשרים לכולם שלבסוף מתברר לנו שכולם מתפזרים בנקודות האהובות עליהם ואני והילל ניצא לבד לנקודה שהוא מאוד אוהב .
אחרי הרבה חפירות ושכנועים אני מצליח להשתחרר מהבסיס ב18:30 וטס הבית, בדרך מדבר עם הילל ומבין שהוא יגיע באיחור. לא נורא אין תלונות מנצל את הזמן להכין ריגים (יש לי נטייה לפוצץ הרבה ריגים בזריקה

שעה 21:00 אני והילל יוצאים לכיוון נתניה וישר אני ניזכר בקמי שיחה קצרה ולא צריך הרבה בשביל לשכנע אותו
הוא מתבקש להביא קפה ובעיקר את עצמו.
סביבות 22:00 אני והילל מגיעים לנקודה ופורסים ציוד, הרבה ציוד!! הילל הביא איתו מכשיר מיוחד צורת טורפדו שמאפשר לדייג לשלוח פתיון לעומק ע"י גרירה ושחרור.
מסיימים לפרוס ואני מקבל הודעה מקמי שהוא והולך לעזור לו עם הציוד ורק אז בדרך אני שם לב לשפל החזק ולכמות העצומה של המדוזות על החוף (הציפייה לדייג מוצלח 60%).
שעה 22:40 והפתיון לעומק נמצא כ- 200 מטר מאיתנו ואני תיק תק פותח את הציוד שלי שתי חכות של בוסטון 4.2 ו4.5 מלביש ריגים משקולות סחף ובדיוק כמו המאסטר לתחתונים נשאר רק עם בוקסר ונכנס למים הטלה ראשונה בכל הכוח וכמו שציפיתי הריג התפוצץ בדיוק באמצע לוקח את החכה השנייה הטלה ובום הריג מתפוצץ שוב...

לבסוף מטיל את שתי החכות וסוף סוף אפשר לשתות קפה. בינתיים מדברים וצוחקים מחליפים פתיונות ויש אכילות אבל עדיין אין את המכה המיוחלת .
שעה 02:00 שוב מחליפים פתיונות והילל מרגיש התנגדות על החכה של קמי ולפתע מתגלה בקצה השני טריגון של חצי קילו המסכן נתפס על שתי קרסים של הסביקי ודוקטור הילל ניגש לניתוח המסובךומצליח להציל אותו ולשחרר אותו למים.
בשעה 04:00 מחליפים שוב פתיון הילל ניגש להטיל אתת החכה של קמי ופתאום אני שומע כל של פיצוץ... מסתכל לעברם ולא מבין אייך הם הלכו עם חכה אחת וחזרו עם שתיים החכה נשברה בדיוק באמצע והבן של קמי מחכה להילל עם

מתנערים מהמקרה ואני מחליט להלביש סביקי על שתי החכות חצי עליון עם תולעים וחצי תחתון חתיכות נדיבות של קלאמרי זריקות הכי רחוקות שיכולתי ולכיסא.
בינתיים עולה קצת האור ואנחנו מבינים שנישאר לנו חצי שעה להשיג משהו מהלילה היבש הזה.
שעה 05:00 ובאמצע דיון סוחף על זה ששוב אנחנו מפסידים לצפון וקמי עוצר את השיחה בצעקה : שי החכה... החכה שלך
אני מסתובב ולא מאמין למראה עיניי קיפוף עצבני בחכה שלא היה לי בחיים והינה זה הרגע שחיכיתי לו יותר משנה סוף סוף קורה .
נותן את ריצת חיי לחכה הוקסט עצבני ומתפרע על הרולר באותו רגע מקבל על הראש מהמורים שלצידי ואז ליווי ועזרה להביא את הדג לחוף בעדינות מחזיק אותו ומשחרר לו קלאצ' כל פעם שהוא נותן ריצות הילל נכנס למים ומלווה אותו לחוף והשאר, תראו בעצמכם:
אני יודע שחפרתי אבל זה דו"ח ראשון אז רדו ממני

דרך אגב הסיפוק עלה משואף לאפס ל- 100%