בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  מפלצות מהמעמקים-דג ארז
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: מפלצות מהמעמקים-דג ארז  (נקרא 3793 פעמים) הדפסה
*דודו*

חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: מפלצות מהמעמקים-דג ארז
« הגיב #15 ב- : יולי 19, 2012, 20:24:00 PM »
דודו כל הכבוד על התשובות והשיתוף אכן מלמד  lam:והרבה

אותי אישית זה מאוד מסקרן ואני מתכוון לבדוק את השטח בקרוב  (אתה מוזמן להצטרף  )אם תרצה כמובן  מתבייש

למה בעצם לדבעים אתם שמים ריג עם קרס 1 ולג'רבידות אתם שמים שניים או שלוש?מה??

ועוד שאלה לגבי הריג ... מה העובי של החוט איתו אתם עובדים?(נילון או חוט בד?)מה עדיף?

ותודה מראש שי 38 בירה

כמו שציינתי בדוחות קודמים שלי.
לדאבה אני שם קרס אחת מהסיבה שהדאבה שואבת את הדג מהראש והקרס שיושבת על הראש של הדג עושה את העבודה כדי   לנעול אותו בצורה הכי טובה לבינתיים.
הג'רבידה בשונה מהדאבה מבצעת את האכילה שלה או כחטיפה מהירה או ככירסום מהחלק האחרוי של הדג .
היא מתחילה בחלק האחרוי ולא פעם קיבלנו חצאי דגים שהיא אכלה רק מאחורה ולא הגיעה לקרס שבראש.
אז אם אני שם 2 או 3 קרסים לאורך הדג בצורה כזאת שאחת בפה של הדג השנייה או השלישת בגב של הדג תלוי בגודל דג הפיתיון ואז יש סיכוי טוב יותר לנעילה מאשר קרס אחת שיושבת רק בראש.
 IP: [ מחובר ]
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : יולי 19, 2012, 20:48:55 PM »

אותי אישית זה מאוד מסקרן ואני מתכוון לבדוק את השטח בקרוב  (אתה מוזמן להצטרף  )אם תרצה כמובן  מתבייש

ועוד שאלה לגבי הריג ... מה העובי של החוט איתו אתם עובדים?(נילון או חוט בד?)מה עדיף?

ותודה מראש שי 38 בירה

לדאבה אני שם קרס אחת מהסיבה שהדאבה שואבת את הדג מהראש והקרס שיושבת על הראש של הדג עושה את העבודה כדי   לנעול אותו בצורה הכי טובה לבינתיים.
הג'רבידה בשונה מהדאבה מבצעת את האכילה שלה או כחטיפה מהירה או ככירסום מהחלק האחרוי של הדג .
היא מתחילה בחלק האחרוי ולא פעם קיבלנו חצאי דגים שהיא אכלה רק מאחורה ולא הגיעה לקרס שבראש.
אז אם אני שם 2 או 3 קרסים לאורך הדג בצורה כזאת שאחת בפה של הדג השנייה או השלישת בגב של הדג תלוי בגודל דג הפיתיון ואז יש סיכוי טוב יותר לנעילה מאשר קרס אחת שיושבת רק בראש.

תודה על התשובות  דודו אתה בסדר
לגבי חוטים, גם אותי מעניין עובי חוטים...מניח שבד 65 ליברות מספיק חזק גם לדגים אלו? שוק לידר?

ראיתי שמישהו עבד עם ידני והרים דג...זה מתוך אי שפיות מה? קריצה או שזה לא קשה עד כדי כך?
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
*דודו*

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : יולי 19, 2012, 21:03:55 PM »

ותודה מראש שי 38 בירה

תודה על התשובות  דודו אתה בסדר
לגבי חוטים, גם אותי מעניין עובי חוטים...מניח שבד 65 ליברות מספיק חזק גם לדגים אלו? שוק לידר?

ראיתי שמישהו עבד עם ידני והרים דג...זה מתוך אי שפיות מה? קריצה או שזה לא קשה עד כדי כך?

עם חוט בד 65 ליברות יצא לנו אינטיאס 27 קילו ככה שלדאבה אין ספק בכלל שזה מספיק .
אני כעיקרון הסט של החי משמש אותי לכל סגנונות החי ואצלי בחשמלי יש 100 ליברות בד ו 100 ליברות לידר אצל ארז זה 80 80 .
גם לגבי החוט של הקרס אני משתמש באותו הלידר של ה 100 מבחינתך אם יש לך 65 זה גם מספיק אם החוט טוב .
לגבי זה שהרים ידני זה מהסיבה שאין לו סט חשמלי ולכן הוא עבד עם ידני שסיפקנו לנו בוא נגיד שביציאה הזאת הבן אדם הגיע שבור הביתה .
לא קל לעבוד בעומקים האלה עם ידני זה אפשרי אבל קשה מאוד
KERET
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : יולי 19, 2012, 21:26:40 PM »
סחתיין ארז  אתה בסדר דוח משובח ביותר.
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : יולי 20, 2012, 04:59:34 AM »
אגב,
זו התשובה של ארז לשאלות- נכתבה בעל החוף בהודעה שפתח בה אמר שלום לכולם... שמש זורחת
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

לגבי השאלות שנשאלו לגבי הדוח "מפלצות מהמעמקים".
עומק תפיסת הפיתיון הוא בין 30 -40 מטר.
אנחנו מורידים את הדגים גם חיים וגם מתים ,בעומק זה לא רלוונטי.
הריגים שאנחנו עובדים מורכבים משלושה קרסים מעל המשקולת בשביל הג'רבידות
וקרס אחת גדולה בשביל הדבות.
צריך הרבה ניסיון לעבור על סלע בעומק 140-160-180 מטר ולפגוע עליו,יש הרבה פרמטרים
שצריך לקחת בחשבון כמו:זרמים,כיוון הרוח וכיוון הגלים.
אני קצת עסוק בעבודה כרגע,לא יכול להמשיך לכתוב.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
 אבל מבטיח לשתף מידע אתכם בהמשך.
להשתמע בקרוב עם דוחות ,בעזרת השם.
ינון לשם

תן לו לקחת חוט....
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : יולי 20, 2012, 13:48:44 PM »
כל הכבוד לצוות אתם צוות מנצח שאין שני לו  בירה

כן יירבו עוד תפיסות יפות שכאלה .
לפעמים החיים מורידים אותי על הברכיים
אין שומר את השער, אין סימן משמיים.
אני רואה אנשים שחיים חלומות ותקוות
אנשים שחיים רק תככים ומזימות.
יש ששואלים שאלות ואין תשובות
יש כאלה מלאים רק טענות ודרישות.
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

« הגיב #21 ב- : יולי 20, 2012, 17:05:26 PM »
דודו/ ארז

קודם תודה על התשובות המחכימות מקודם הרבה חומר  לימוד לכלל החברים  אתה בסדר

ברשותכם עוד כמה כאלה  קריצה

עם הגרבידות הבנתי שיש בעיה של חיתוך חוטים וזה קורה המון

למה לא להשתמש בריג שבנוי מחוט בד עם טסט חזק במיוחד

את הריג הזה עם שתי קרסים משתמש לדיג על חי מסירה לאינטיאסים ...ניסיתם דבר כזה לגרבידות?

ועוד דבר ...בכלל לדבעות משתמשים בקרס בודדת ולגרבידות 203 קרסים תלוי בגודל הדג

יש בעיה לדבעות עם 203 קרסים בריג !!

אם אין בעיה למה לא להשתמש תמיד בריג כזה !!
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
*דודו*

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #22 ב- : יולי 20, 2012, 18:20:47 PM »
דודו/ ארז

את הריג הזה עם שתי קרסים משתמש לדיג על חי מסירה לאינטיאסים ...ניסיתם דבר כזה לגרבידות?

לגבי הבעיה למה אני לא משתמש ביותר קרסים תמיד זה נובע מהעניין שיש לי ועדיין לא פתרתי זה בעיית הפלונטר .
כעקרון בעומקים האלה עם אני תופר דג מהפה הוא יורד כמו גיג למטה מהמשקל של המשקולת ובלי יותר מידי סטיות לצדדים שגורמים לפלונטר.
יש עוד בעיה והיא מקומות העבודה אני עדיין לא מכיר ברמה טובה את האזור שאנחנו עובדים עליהם וסוג תוואי הקרקע יותר קרסים סיכוי גדול יותר להיתקע למטה .
יש כמה נקוטדות שממש רעות אצלנו ואם אני לא שם לב אני נתפס למטה חזק מסכן את החוט שלי ואיבוד ציוד וזה קרה לי לא פעם.
אני יודע שזה בעיה בפני עצמה ואני עדיין לומד גם את הנקודות למעלה מאיפה לבוא איך לבוא מתי להרים קצת מעל הקרקע כדי להיזהר מתפיסות .
הריג שהתכוונתי של שניים שלושה קרסים בנוי באותה צורה כמו הריג של האינטיאסים מהחוף .
יש כאן עוד כמה פרמטרים שאני בודק לפני שאני מגיע למסקנות.
כמו שאתה יודע יש זרמים חזקים כרגע כל שנייה לשחרר חוט למטה כדי לשמור על הגובה הנכון מעל הקרקע יכול להיות גם גורםן לפלונטרים ואז יכול להיות שאני מאשים את אופן התפירה וכמות הקרסים.
תשובות מדוייקות קצת קשה לי להגיד לך כי יש המון פרמטרים שצריך לבדוק .
לגבי החיתוכים זה נדיר שזה קורה אבל קרה לי ששאב את כל הדג לפה .
ניסיתי לעבוד עם החוט בד אבל שיש פלונטר העיכוב גדול מאוד ומשום מה איתו קרו יותר פלונטרים מאשר חוט עבה ניילון וקשיח .
לגבי הריג גם נוסה קרס גדולה למעלה ומשולשת גדולה גם באחורי הדג .
היתה בריחה אחת על הריג הזה ושאיבה אחת של כל הדג שעבר את שני הקרסים הגיע לחוט וחתך.
אני ממשיך לנסות ולא מתייאש.
לבינתיים לדאבות אני מקווה מצאתי את הפיתרון עם הקרס הגדולה לגבי הגרבידות יש עוד כמה ניסיונות ואחד מהם זה ריג של 3 קרסים עם גמברי קריסטל בלי דגים או במקום דגים שלמים פילטים של דגים טריים שגם ינוסה ביציאה הקרובה במידה ויהיה ים מאז שהתחילו הזרמים האכילות שלהם נעצרו ורק הדאבות דופקות.
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #23 ב- : יולי 21, 2012, 22:25:11 PM »
דודו/ ארז

לגבי הבעיה למה אני לא משתמש ביותר קרסים תמיד זה נובע מהעניין שיש לי ועדיין לא פתרתי זה בעיית הפלונטר .
כעקרון בעומקים האלה עם אני תופר דג מהפה הוא יורד כמו גיג למטה מהמשקל של המשקולת ובלי יותר מידי סטיות לצדדים שגורמים לפלונטר.
יש עוד בעיה והיא מקומות העבודה אני עדיין לא מכיר ברמה טובה את האזור שאנחנו עובדים עליהם וסוג תוואי הקרקע יותר קרסים סיכוי גדול יותר להיתקע למטה .
יש כמה נקוטדות שממש רעות אצלנו ואם אני לא שם לב אני נתפס למטה חזק מסכן את החוט שלי ואיבוד ציוד וזה קרה לי לא פעם.
אני יודע שזה בעיה בפני עצמה ואני עדיין לומד גם את הנקודות למעלה מאיפה לבוא איך לבוא מתי להרים קצת מעל הקרקע כדי להיזהר מתפיסות .
הריג שהתכוונתי של שניים שלושה קרסים בנוי באותה צורה כמו הריג של האינטיאסים מהחוף .
יש כאן עוד כמה פרמטרים שאני בודק לפני שאני מגיע למסקנות.
כמו שאתה יודע יש זרמים חזקים כרגע כל שנייה לשחרר חוט למטה כדי לשמור על הגובה הנכון מעל הקרקע יכול להיות גם גורםן לפלונטרים ואז יכול להיות שאני מאשים את אופן התפירה וכמות הקרסים.
תשובות מדוייקות קצת קשה לי להגיד לך כי יש המון פרמטרים שצריך לבדוק .
לגבי החיתוכים זה נדיר שזה קורה אבל קרה לי ששאב את כל הדג לפה .
ניסיתי לעבוד עם החוט בד אבל שיש פלונטר העיכוב גדול מאוד ומשום מה איתו קרו יותר פלונטרים מאשר חוט עבה ניילון וקשיח .
לגבי הריג גם נוסה קרס גדולה למעלה ומשולשת גדולה גם באחורי הדג .
היתה בריחה אחת על הריג הזה ושאיבה אחת של כל הדג שעבר את שני הקרסים הגיע לחוט וחתך.
אני ממשיך לנסות ולא מתייאש.
לבינתיים לדאבות אני מקווה מצאתי את הפיתרון עם הקרס הגדולה לגבי הגרבידות יש עוד כמה ניסיונות ואחד מהם זה ריג של 3 קרסים עם גמברי קריסטל בלי דגים או במקום דגים שלמים פילטים של דגים טריים שגם ינוסה ביציאה הקרובה במידה ויהיה ים מאז שהתחילו הזרמים האכילות שלהם נעצרו ורק הדאבות דופקות.

דודו, אין לך מושג כמה אני נהנה לקרוא את התגובות שלך, פשוט ממחיש עולם חדש שנראה עד כה רחוק לי ופחות מובן...

אהבתי גם את הצניעות איפה שאתה לא מאופס ב100% על התשובה...שמח לחוות את הנסיונות שלך דרך הפורום...זה תורם המון

אגב, זה נקדות שרובם קיבלתם ב"ירושה" או בסריקה של אזורים? עד כמה קל ליפול על נקדות טובות?
עוד קצת אני גם הולך לבדוק בעמוקים. האמת שמצטברות כמה נקדות במים עמוקים אבל זה בקצה התחתון של העמוקים וגם אלו לא נבדקו על ממש... 
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!