היי
חצי השקל שלי
היתרונות הגדולים של חוט בד אחד על משנהו יהיו בדרך כלל ביחס עובי/חוזק, מבנה החוט (עגול /שטוח ) משתנים אלה ישפיעו על מרחק הזריקה , וישנה גם עמידות הבד עצמו (כמה זמן עד שיאבד מכוחו בגלל שחיקה או זמן שימוש)
תחשוב למה אתה צריך אותו ותזמין בהתאם
לדוגמה
בדייג על חי קל ופיתיון כבד אני משתמש ב חוט דיינמה 20 ליברה זול מאוד (1000 מטר ב240 שקל ) מהרשת ומאוד מרוצה הוא אולי לא חלק כמו היפנים אבל הוא מספיק חזק (מניסיון ) ואני עדיין זורק 80 100 מטר בלי הרבה מאמץ עם משקולת 150 גרם ושוק לידר נילון 50. ה20 ליברה משמש אותי גם לסבידות וקלמר בעונה
עם גירסת ה40 ליברה אני עובד מהקייק וללוקוסים יחסית חדשה אצלי עוד לא עברה בדיקה (לא תופס דגים מהקיאק

)
בדייג לאינטי השנה עבדתי עם ה100 ליברה שלהם ולמרות שנראה כמו חבל הוא נזרק בסדר גמור (כמו חוט 60 בערך )
עמד אצלי עם אינטי של 5 בלי בעיה אצל השותף זה כבר סיפור אחר לגמרי הוא התעלל בחוט במקום ה"עבודה" שלו מטרולינג עד לפיתיון המון תפיסות לאורך העונה חלקם מעל ה20 קילו החוט עדיין על הרולר.
בסט הזירזור הראשי שלי (10-30 ) ובמיוחד באולטרה אני לא יורד מפוואר פרו ומעלה
פה חשוב לי מאוד כל מטר של זריקה, הפחתת סיכוי לפלונטר, וההרגשה הזאת שהכל חלק בזריקה באיסוף ובמיוחד ביציאת חוט בזמן מלחמה עם דג
כל זה שווה לדעתי את ההפרש בעלות מה גם שכמו שציין דובדב
יש ברשת גלילים של 150 מטר פאוור פרו סאן ליין ועוד זה לא כזה יקר ובהחלט מספיק עם קצת באקינג של ניילון מתחת ואתה מסודר
זהו מקווה שעזר
בהצלחה