תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
8/7/2012 | ירדן - צפון לכנרת | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
7-11 | ניקל קטן - | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 11 | לא חשוב בכלל |
הדו"ח:
שלום לכל החברים
יום א' קובע פגישה בצפון בצהריים ועד אז מחליט לנצל את הבוקר לבדיקת מצב הירדן.
מקל אולטראלייט וכמובן ניקלים כסופים וזהובים במשקלים של 3גר' עד 7 גר' מסוגים שונים ( רגילים וספונים ).
מחליט להגיע לנקודה שלא הייתי בה זמן רב , השעה 0630 ואני מגיע לנקודה , ומוצא כי הקדימו אותי , אבל לשמחתי זה בחור מוכר מהפורום השכן ( ליאור הידוע בכינויו יוקי יוקי) ברכות בוקר טוב , ואני תופס פינה על מנת לא להפריע . ליאור יחד עם בנו אלון עובדים לכיוון דרום , אז אני עובד בזריקות צפונה .
שיטת העבודה הקבועה עם הניקל , זריקה סופר עד 5 ומתחיל בגלגול בינוני עם הקפצות קטנות.
השקט מדהים , זרימה חלשה של המיים ומכל כיוון קפיצות של ביניות על המוני החרקים שעל המיים.
ליאור מדווח כי היתה לו תקיפה אך לא ננעלה , מעודד מהדיווח ממשיך לעבוד ואכן זה לא מאחר להגיע , חטיפה של הניקל בשקיעתו בזרם , האקסייג' 1000 מזמר ומקל הקל מכופף בצורה יפה , הבינית הראשונה להבוקר נותנת פייט נחמד . מס' תמונות וכמובן חזרה למיים .
ליאור ננעל על בינית יפה שלאחר מלחמה לא קצרה עולה על פני המיים ואני מעריך כקילו וחצי לפחות אך ברגע האחרון חותכת לשיח וקורעת את החוט וממשיכה לדרכה עם הדמוי של ליאור.
אצלי הביניות ממשיכות להגיע בקצב של אחת ל-15 דקות כאשר אחת נותנת פייט מטורף ואני בטוח שהינה אני שובר את השיא שלי אך לאחר מאבק לא קל עולה לה בינית של כ- 700 גר' אבל שנתפסה בצד הגוף והוצאתה לרוחב נתנה תחושה של מעל 3 ק"ג

בהמשך עולות להן ביניות שהגדולות בהן מעל ק"ג וגם הן חוזרות למיים לכל צהלות הנופשים על הקיאקים שמתחילים להגיע לאזור.
בקיצור רבותי בוקר מהנה מאין כמוהו עם הרבה כיפופים של המקל וביניות יפות שנותנות מלחמה טובה , וגם אובדן של 3 ניקלים בלבד ( שיא חדש שלי לטובה

מרבית התפיסות היו האזורים שצמודים לשיחים וגם במרכז הזרימה היכן שהתעלה היא העמוקה ביותר בגזרה.
אז צאו לירדן ההנאה מובטחת ואל תשכחו הרבה קרם הגנה כי השמש משעה 8 אימתנית .