תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
17/6/2012 | ירדן - צפון לכנרת | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג במתוקים - פתיונות |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
05:45 | בצק מתוסף - | קרפיון בר (סאזאן) | 1 | 6 ק"ג שקול על המשקל |
05:00 | בצק מתוסף - | אמור / קרפיון עשב | 1 | 1.200 ק"ג מוערך |
הדו"ח:
סופש בפתח ואיתו החישק לנקות ממני את כל השבוע החם הזה.
הרבה התרוצצויות ולילות בלי שינה מלאים באירועים וזוגות אותם שימחתי ביום חתונתם !
הראש מת לישון אבל הלב אומר "ינון צא לירדן , ינון צא לירדן "
טלפון לקובי והוא בעניין , מתארגנים בזריזות עולים על הטנדר של קובי עם מיטב הציודים
הרבה סנו-די יתושים ויאללה שטים לכיוון קיבוץ גונן , לאזור הירדן ההררי .
הפעם הרחקנו מהאזור הרגיל בכדי לשנות קצת אוירה ומכיוון שלא מכירים את האזור ממש טוב
העניין הכניס יותר מוטיבציה למצוא איזורים חדשים לדיג כאלו שלא ביקרנו בהם עדיין .
הרכב הוא 4X4 והשטח לא קל מלא קולוסים בהם עברו טרקטורים חלקאיים וסדקים
שנוצרו מהגשם האחרון שיצר בורות רבים בקרקע .
מגיעים לאזור קרוב לקיבוץ גונן עם זרימה קלה ומאין "לגונה"
שנוצרה בעקבות הזרמים החזקים שיש בחורף .
השעה שעת ערב קלה מזג אויר סביר לעונה , יתושים יש ! ונקווה שגם דגים יהיו ....
הפעם הגענו עם הרבה פידור לריסוס במים אותו אני הכנתי ואת המתכון שלו אכתוב בתתית העמוד.
לאור בקשות רבות שקיבלתי מכאלו המעוניינים גם כן לנסות את מזלם ....אז בכייף !
כל אחד מאיתנו עם 3 חכות במים משקולות של 30 גרם (קונוס) רק בשביל לשמור על מתיחה של החוט.
חוטים שהוחלפו מהפעמים הקודמות גולגלו על הרולרים אני עם חוט 0.30 של חברת D.A.M חוט חזק מאוד ואיכותי .
מרסס את האזור מהרבה מהפידור שעשיתי ותוך מספר דקות מושטים קטנים וביניות מתחילים לחגוג על השאריות
שקרובות לגדה , בינתיים מיסטר קובי מארגן לנו קפה כיד המלך .
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לאחר כמספר שעות ללא כל פעילות על החכות קובי מוציא אמור GRASS CARP קטן שמוערך במשקל של 1.200 ק"ג.
יש ביקוש לדגים אז הדג נלקח למאכל .
ממשיכים לרסס , עוד קפה , ואני מחליט לבדוק מה חדש בפייסבוק , משוחח עם מאמון ומעדכן אותו על המצב

בינתיים יובש אכזרי , אבל ציפינו שלא תהיה פעילות , מקום חדש ויש צורך בסבלנות יתרה מהרגיל

לאט לאט מתקרב לו הבוקר ואיתו הציפייה לאקשן מבורך יותר מכל הלילה היבש הזה אותו אנחנו חווים .
מרענן פתיונות על החכות שלי מתיחה קלה החוט ומתיישב לי בכיסא , הקפה כבר חם והאוירה בשיאה
אין יותר טוב מלהיות עם שותף לדייג שיש לך נושאי שיחה משותפים , אחרת אתה מתייבש משעמום והצפייה
על הסטיקלייטים צורבת לך את העיניים בצבע ירקרק ואז חולמים בלילה רק על סטיקלייטים .
עוברות להן דקות יקרות מפז והשעה כבר 05:00 בבוקר . לפתע אחת החכות שלי קדה קידה קצרה
ואז עוד אחת קצרה ועוד אחת ווווווווווווווווווווווווווווווווווווווום הרולר מתחיל לשיר שיר בוקר טוב .
אני מזכיר לכם שבמקומות האלה קשה לתמרן עם הדג מכיוון שאין הרבה מקום והשיחים מקשים על הפעילות
עם הדג , מיד מבין שיש לי חתיכת "בולשווי" ( גדול ברוסית ) בקצה השני והקלאצ נפתח עם יד על השפולה
לתמרון מקסימלי של החוט . מפילים חוטים של שאר החכות בכדי למנוע פלונטרים מיותרים , ואני מנסה ללחוץ
את הדג והוא נלחם על חייו כמו מוהיקני אחרון , קובי כבר מוכן עם רשת הרמה וכל פעם שאני מביא את הדג
לגדה , הוא לוחץ חזרה למים עם יציאה קצרה של חוט .
לבסוף מציץ לו קרפיון גדול של 6 ק"ג ( הדג נשקל בבית על משקל רגיל - אני עולה לבד ואז עם הדג )
והשמחה גדולה עם חיוכים ונותנים חישק לעוד שעה עד שהחום הכבד תופס מקום ניכר באויר .
התקפלות והביתה מרוצים ושמחים עם שתי המתנות שקיבלנו .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
המתכון שלי לבצק מתוסף איתו אני דג בירדן המצרכים הם ל 5 ק"ג שאני מכין בכל פעם :
2 חבילות פיתות טריות.
1 ק"ג פירורי לחם .
1ק"ג סולת .
2 קופסאות תירס מתוק.
5 בקבוקים תמצית וניל לעוגה.
2 בקבוקים תמצית רום.
חצי קילו דבש .
-------------------------------------------
הכנה :
מכניסים את הפיתות לדלי מים עד ספיגה.
סוחטים את הפיתות טוב טוב ומכניסים לדלי יבש.
שופכים את כל התירס כולל הנוזל בקופסא.
ולשים טוב טוב
שופכים את פירורי הלחם לסירוגין
וממשיכים ללוש .
שופכים את הסולת לסירוגין
וממשיכים ללוש .
שופכים את כל התמציות
וממשיכים ללוש .
שופכים את הדבש וממשיכים ללוש.
אם הבצק עדיין איננו מתמצק מוסיפים עוד
פירורי לחם וסולת שסופחים אליהם
את הנוזלים .
ו....? שוב לשים ....

עד שמגיעים למצב של בצק מוצק .
אפשר לחלק למנות ולהקפיא .
בהצלחה שבוע טוב !