תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
17/6/2012 | צפון: שבי ציון -עכו | מים מלוחים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
21:00 | תולעים - | ברקן אדום (מואסטה / אדמונד) | 15 | 1 קילו |
23:00 | קלמארי - | פארידה (ספרוס מצוי, שינן החוט) | 1 | 700-800 גרם |
דמוי דג בינוני - | קלמארי (דיונון) | 2 | 20+25 ס"מ |
הדו"ח:
שלום חברים

סוף סוף קצת זמן פנוי ורגיעה אחרי תקופה ארוכה שהיתה עמוסה ולחוצה ואני מקווה שזה גם יישאר ככה

הרבה דיג לא היה לי בזמן האחרון ואני מניח שעל המעט שהיה שמעתם בדרך כזו או אחרת

חלקכם בודאי יודע שכבר תקופה ארוכה אני שומר על רצף מפוקפק של יציאות עקרות ומייאשות. בין אם ביציאות לקלאמרים ובין אם לקרפיונים,בין אם לאינטיאסים ובין אם בז'ירז'ור למושטים...

פשוט לא הולך...

אבל ביום חמישי האחרון זה השתנה

קובע עם כמה חברים ליציאה לים אבל הפעם משתדלים לצאת מוקדם יותר בכדי להגיע לשקיעה ולא ב-22:30 או אפילו מאוחר יותר כי למחרת יש לילד משחק כדורסל ב-9 בבוקר וצריך להספיק לישון קצת

שעתיים לפני שיוצאים אני בודק תחזיות מעודכנות ומתבאס לגלות שצפויות רוחות צפוניות של 10-15 קשר

בפועל אנחנו מגלים שהרוחות יותר לכיוון ה-20-25 קשר

ניסיונות להטלה ללא פיתיונות בכדי לבדוק את המצב מראים שהמקסימום שנראה זה קשתות ענקיות בחוט ושצפוי לנו ברדק לא נורמלי...
מדליקים סיגריה וחושבים מה לעשות

בסופו של דבר (אחרי 3-4 שחטות ) מחליטים שהמקום היחיד שאפשר לעבוד בו עם כזו רוח זה השובר של המרינה בעכו ותוך 10 דקות אנחנו ברכב ושועטים בכיוון עכו .
9 וחצי אנחנו מתמקמים ליד פסל הליויתן ופורסים חכות.
פילה בורי,קלאמרי ישן ותולעים עפים למים עם רוח גבית מפנקת ומחכים.
ראשונות למשוך אש אלו התולעים והראשונים לצאת אלו הברקנים. חלקם קטנים וחלקם בגודל כף יד

עם חכה קטנה אני מנסה לתפוס דגים קטנים לפיתיונות והסרגוסים מתחילים לצאת. כולם בגודל קלאסי לתפירה
פה ושם אכילה עצבנית על הקלאמרי ועל הבורי !
אכילה מוזרה בחכת הפיתיונות ובגילגול ללא התנגדות יוצא דניס של 25 ס"מ (עם כתם שחור ולא הזהוב שצפיתי לו)

בינתיים מתחילים לצאת גם אופוגונים עינוניים בגודל מלא (7-8 ס"מ) והם נתפרים ומוחזרים למים.
בסביבות 10 וחצי חכה שלי עם אופוגון יורדת בעצבנות ומתיישרת. החוט נחתך...

כמה דקות לאחר מכן החכה עם הסרגוס יורדת ולא עולה. הקלאץ' די סגור וחוט לא יוצא. אני מוציא מהסטנד ונותן הוק סט כפול והחכה שכבר מכופפת מתקשתת עוד יותר וחוט יוצא בלחץ ולאחר כמה שניות ריפיון מוחלט. החוט יוצא משופשף כולו. כנראה חתול ים גדול שגרר את החוט על הקרקקע הסלעית

אצל החברים יש אכילות יפות עם ברקנים בעיקר ופה ושם אכילות עצבניות שמלוות בכיפופים יפה. פה ושם חוטים נחתכים ופתיונות נתלשים ולבסוף ב-11 אחת החכות שלי עם חצי ראש של קלאמרי על כבל יורדת יפה ומתחילה לקפץ בסטנד

נותן הוק סט ומגלגל ללא יותר מדי התנגדות. אבו נפחה אני חושב לעצמי ואפילו מרים את הדג עם החכה כשהוא מגיע לסלעים ואז אני שומע פרפור מהיר ועצבני של הדג על הסלע ומבין שזה לא אבונפחה

מרים מהר את החכה ונדהם לראות פרידה יפיפיה. להערכתי סביב ה-700-800 גרם

מיותר לציין שהתחילה שם תנועה רצינית ועם האכילות והכיפופים שרצו שם זה בכלל הפך לחגיגה

בחצות מתחיל להירגע ואז כמה חיתוכים של כבלים מבשרים על להקה של אבונפחות שעברה בסביבה.
אצל אחד החברים החכה יורדת כמעט עד למים ורק במזל הסטנד שהיה חלש יחסית והתכופף, מנע ממנה להתפוצץ. איך היא לא עפה למים אני לא יודע...

הוק סט וחצי דקה של ריצת חוט בלחץ ולבסוף ריפיון מוחלט...

ב-1 שניים מהחברה מתקפלים ואחד נכנס לרכב לישון ואני נשאר עם חבר נוסף.
הרוח נרגעה והמים צלולים והעניינים נרגעים. חצי שעה עוברת ואנחנו מקבלים שידור חוזר עצבני ביותר אצל החבר על פילה של בורי והתוצאה הסופית זהה...

ב-1 וחצי אני מתחיל לקפל ציוד ומשהו לא נותן לי מנוח. הים השקט והצלול פשוט מתחננים שננסה לז'רז'ר לקלאמרים

החבר בודק בתיק ושולף קופסת פח עם כמה בובות ואחת ירוקה בגודל 3 קורצת לי ומקבל שידוך לחכת הפיתיונות...
זריקה למתיחת החוט ובזריקה השניה אני מקבל תקיפה ומוציא קלאמרי של 20 ס"מ

צחוקים והתלהבות של ילד במסיבת יום הולדת ואני זורק שוב והפעם נותן כמה הקפצות אגרסיביות ומקבל בתגובה פיצוץ עצבני על החכה וקלאמרי נוסף של 25 ס"מ יוצא לנשום אויר

ניסיונות נוספים במשך חצי שעה בנקודות שונות לאורך השובר לא הניבו אפילו קלאמרי אחד נוסף...
ב-2 וחצי אנחנו מתקפלים וברבע ל-4 אני מגיע לרגע המיוחל ומתרסק במיטה ל-3 שעות קצרות של שינה

אחרי תקופה ארוכה של יובש ושיעמום וגם קצת תסכול, סוף סוף יש קצת אקשן וגם הפתעות שמצדיקים את המוניטין של הים

שיגיעו כבר הגומברים בלילות ובכלל יהיה שמח

מקווה לדוחות נוספים בקרוב ואחרי אתמול בערב בגשר אריק אני מניח שזה לא ייקח הרבה זמן