
שכלל ארוחת שחיתות של קבב חסדייה - למתכון לחץ כאן
מטובלת בטחינה, שאת המתכון פירסמתי בדיון הסיכום - לחץ כאן
המשכתי לחפש עוד סוגים ויצרנים שישפרו את התוצאה הסופית.
ניסיתי המון סוגים בשנים האחרונות והשבוע מצאתי אולי את הטוב ביותר שקיים

טחינה קרוואן מוכרת גם כטחינה היונה.
קצת קשה להשיג (מיוצרת בשכם) אך שווה לחפש.
להלן המתכון :
מתכון לטחינה מהמיפגש
טחינה גולמית 100% משומשום טהור ללא תוספות
מים קרים (כמה שיותר)
מלח
לימון טרי
שמן זית (אפשר לוותר)
אופן ההכנה :
לערבב/לנער/לבחוש היטב את הטחינה הגולמית לפני תחילת העבודה.
להעביר לקערה ולהוסיף מים קרים ככל האפשר
רצוי להוסיף מים בכמות קטנה (הרבה פחות ממה שצריך) ולבחוש .
גם אם הטחינה נראית גושית - לא לדאוג
להוסיף עוד קצת מים ולהמשיך וחוזר חלילה.
להוסיף מעט שמן זית ולבחוש.
להוסיף קצת מלח , מיץ לימון טרי ולבחוש.
ניתן תמיד להוסיף עוד מים ולבחוש.
שמתם לב שצריך לבחוש ?

זה כל העיניין - הבחישה הבלתי נגמרת הזאת נותנת את המירקם היפה .
לא אמורה להיות לכם בעיה - דומה לעבודה עם רולר רק באופסייד

ניתן לשמור במקרר , אני בד"כ מוסיף טיפה מים כל פעם לפני ההגשה (הקור הופך את הטחינה לסמיכה יותר).
תוספות וגרסאות נוספות :
יש המעדיפים להשתמש במלח לימון
ויש המוסיפים שום כתוש, פטרוזיליה , כוסברה , פלפל שחור
אני מסתדר בלי

רעיון למשוגעי טחינה :
בקבוק מים מינרלים קטן ,
להכניס את הטחינה הגולמית ויתר המרכיבים
לשקשק עד לקבלת טחינה נוזלית .
ולהתחיל לפזר על כל דבר :
חציל על האש
סלט ירקות
סלט עגבניות ופלפל חריף
שווארמה
קבב
ברבוניות !!!!!!