http://cgate.co.il/navigation/Moon_Phase.htm

כל דייג חולם על דג גדול יותר!
האם זה אפשרי לדעת מתי עלייך לתכנן את היציאה הבאה לדייג וליהנות יותר,לתפוס יותר מהרגיל,ולהגיע הביתה עם 100% הרגשת סיפוק?
בהתבסס על המחקר האישי שלי בזמני הדייג הטובים ביותר,אני חושב שזה אפשרי.
שרק התחלתי לדוג,הזמן הטוב ביותר לדוג בשבילי היה מתי שהיה מתאים ונוח בשבילי לצאת לים,ניסיתי דמויים שונים,סוגי פיתיונות רבים,עד שבזבזתי הון לא קטן במסע שלי כדי לשפר את שלל הדיג.
כשאני סוף סוף שמעתי על "תורת Solunar",או דייג על ידי שלבי הירח,כמו רוב הדייגים, הייתי סקפטי.
מה שקראתי נשמע מסובך מידיי,כל מיניי גורמים שצריכים להיבדק.
הדייג הנחוש צריך להיות בדיוק בזמן הנכון על שפת המים,על הדקה!,על מנת לשפר את מספר התפיסות הממוצע.
האם אני באמת מוכן לקחת את התחביב שלי לרמה כזאת רצינית?,בוא נאמר שהסקרנות בסוף גברה עלי.
כדי לעזור לי לקבוע האם יש טיפת אמת על השפעת הירח בזמני הדייג הטובים ביותר,ניהלתי יומן של כל נסיעה שעשיתי על פני תקופה של 18 חודשים.כל המידע הנוגע בשלבי הירח,מזג האוויר,תנאי הדייג,והתפיסות שהיו לי,הכל תועד בקפדנות.מה שגיליתי שכנע אותי שדייג לפני שלבי הירח עובד.אבל,גם גיליתי שזה לא כזה מסובך כמו שרוב האנשים משכנעים אותנו להאמין.
איך דייג לפי הירח עובד?
כל דייג יודע שזמני הדייג הטובים ביותר הם מתי שהדגים אוכלים,זה נוטה להיות במהלך הזריחה והשקיעה,אבל מה שקורה ללא אבחנה הם שני מחזורים אחרים מתישהו במהלך היום,זריחת הירח ושקיעת הירח.
בגלל שלירח יש השפעה על גורמים שונים סביב הדגים כולל יצורים חיים שהם ניזונים מהם,הזמנים האלה בשילוב עם שלבי הירח מה שגורמים לזמני אכילה.
עם ההבנה הזאת,ובחירה בזמני שקיעה/זריחה של השמש וזריחה או שקיעה של הירח במקביל,עם שלבי הירח המובחרים ביותר שהם מלא או חדש, תגדיל את הסיכויים שלך ליום דייג מוצלח,בהנחה שיש דגים באזור,כמובן...
בחירה בזמני הדייג הטובים ביותר
באמת שאין משהו מסובך בנוגע לזה בכלל,זה רק עניין של לדעת מראש מתי בדיוק השמש והירח יזרחו וישקעו.הפעילות של הדגים ברמה הגבוה ביותר היא במהלך 90 הדקות סביב כל אחד מארבעת האירועים היומיים.ה 45 דקות לפני ואחרי,אלה ארבע נקודות יומיות.
דייג במהלך ארבעת החלונות הזמן האלה יגדילו את הסיכויים שלך לחזור עם דג.אבל אם אתה מתכנן בחכמה כדי להבטיח שאתה בשפת המים בימים של ירח מלא או חדש,אתה יכול להשתמש בחלונות האלה כדי לעלות דגים כמו שבחיים לא עשית קודם.אם אתה צריך להחליט בין זריחה או שקיעה בין ירח או שמש,תמיד תלך עם הירח,לירח יש השפעה חזקה יותר.
הציידים תמיד ידעו שדגים וחיות הכי פעילות עם שחר ובערביים,זריחה ושקיעה,אבל הפעילות שלהם סביב זריחת הירח ושקיעת הירח הוא פחות מורגש, כי אירועים אלה צפויים להופיע בזמנים שאין שינויים באור מה שיותר ברור אצלנו,בני האדם.שקיעה וזריחה של ירח בלתי נראה בכל מקרה,ומזג אוויר מעונן מסתיר את הירח .ללא ידיעה מוקדמת על זריחה ושקיעה של ירח חדש,שתי מזמני הדייג הטובים ביותר יאבדו בכל יציאה לדייג!
שלבי הירח:

שיקולים אחרים
כאשר מתכננים דיג על ידי שלבי הירח, ישנם גורמים מסוימים אחרים, שצריך גם להתחשב בהם.
מזג האוויר-שינויים קשים במזג האוויר יש השפעה על הדרך שבא הדגים אוכלים.כאשר סופה מתבשלת או בידיוק אחרי שאחת הסתיימה,זהו זמן מצויין.אם זה קורה בזמן שאתה במקום,תתכונן לחגיגה!.עם זאת אם חזית קרה מתקרבת דגים נוטים לנוע לעומק ולהיות פחות פעילים
עונה-רוב הדגים נוטים לנגוס בזמן מעבר העונות,בין חורף לאביב וקיץ וסתיו,זמנים אלה נוטים להיות הזמנים הטובים ביותר
עכשיו שאתה יודע שדייג לפני שלבי הירח באמת עובד,אין שום סיבה למה לא לנצל את הידע הזה כדי להגדיל את כמות התפיסות שלך,להיות בהיכון עם החכה,ולחכות לזמני הדיג הטובים ביותר. זה קל וזה עובד!
תורגם מ:www.moonconnection.com
אתר לחישוב זמני שקיעה וזריחת הירח:
http://wise-obs.tau.ac.il/~eran/Wise/wise_calen.html
http://www.timeanddate.com/calendar/moonphases.html
טיפ!
לכו על הימים שהירח מלא לגמרי או לבן לגמרי(ירח חדש/מלא)