בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  דייג לפי שלבי הירח-הגדל את תפיסתך/מאמר מתורגם
עמודים: [1] 2 3 4 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: דייג לפי שלבי הירח-הגדל את תפיסתך/מאמר מתורגם  (נקרא 13266 פעמים) הדפסה
Caza

חבר פורום

מנותק מנותק

(לפני קריאה עדיף לצבור ידע בשלבי הירח בשמים)
http://cgate.co.il/navigation/Moon_Phase.htm

כל דייג חולם על דג גדול יותר!
האם זה אפשרי לדעת מתי עלייך לתכנן את היציאה הבאה לדייג וליהנות יותר,לתפוס יותר מהרגיל,ולהגיע הביתה עם 100% הרגשת סיפוק?

בהתבסס על המחקר האישי שלי בזמני הדייג הטובים ביותר,אני חושב שזה אפשרי.
שרק התחלתי לדוג,הזמן הטוב ביותר לדוג בשבילי היה מתי שהיה מתאים ונוח בשבילי לצאת לים,ניסיתי דמויים שונים,סוגי פיתיונות רבים,עד שבזבזתי הון לא קטן במסע שלי כדי לשפר את שלל הדיג.
כשאני סוף סוף שמעתי על "תורת Solunar",או  דייג על ידי שלבי הירח,כמו רוב הדייגים, הייתי סקפטי.

מה שקראתי נשמע מסובך מידיי,כל מיניי גורמים שצריכים להיבדק.
הדייג הנחוש צריך להיות בדיוק בזמן הנכון על שפת המים,על הדקה!,על מנת לשפר את מספר התפיסות הממוצע.
האם אני באמת מוכן לקחת את התחביב שלי לרמה כזאת רצינית?,בוא נאמר שהסקרנות בסוף גברה עלי.

כדי לעזור לי לקבוע האם יש טיפת אמת על השפעת הירח בזמני הדייג הטובים ביותר,ניהלתי יומן של כל נסיעה שעשיתי על פני תקופה של 18 חודשים.כל המידע הנוגע בשלבי הירח,מזג האוויר,תנאי הדייג,והתפיסות שהיו לי,הכל תועד בקפדנות.מה שגיליתי שכנע אותי שדייג לפני שלבי הירח עובד.אבל,גם גיליתי שזה לא כזה מסובך כמו שרוב האנשים משכנעים אותנו להאמין.

איך דייג לפי הירח עובד?

כל דייג יודע שזמני הדייג הטובים ביותר הם מתי שהדגים אוכלים,זה נוטה להיות במהלך הזריחה והשקיעה,אבל מה שקורה ללא אבחנה הם שני מחזורים אחרים מתישהו במהלך היום,זריחת הירח ושקיעת הירח.
בגלל שלירח יש השפעה על גורמים שונים סביב הדגים כולל יצורים חיים שהם ניזונים מהם,הזמנים האלה בשילוב עם שלבי הירח מה שגורמים לזמני אכילה.

עם ההבנה הזאת,ובחירה בזמני שקיעה/זריחה של השמש וזריחה או שקיעה של הירח במקביל,עם שלבי הירח המובחרים ביותר שהם מלא או חדש, תגדיל את הסיכויים שלך ליום דייג מוצלח,בהנחה שיש דגים באזור,כמובן...

בחירה בזמני הדייג הטובים ביותר

באמת שאין משהו מסובך בנוגע לזה בכלל,זה רק עניין של לדעת מראש מתי בדיוק השמש והירח יזרחו וישקעו.הפעילות של הדגים ברמה הגבוה ביותר היא במהלך 90 הדקות סביב כל אחד מארבעת האירועים היומיים.ה 45 דקות לפני ואחרי,אלה ארבע נקודות יומיות.

דייג במהלך ארבעת החלונות הזמן  האלה יגדילו את הסיכויים שלך לחזור עם דג.אבל אם אתה מתכנן בחכמה כדי להבטיח שאתה בשפת המים בימים של ירח מלא או חדש,אתה יכול להשתמש בחלונות האלה כדי לעלות דגים כמו שבחיים לא עשית קודם.אם אתה צריך להחליט בין זריחה או שקיעה בין ירח או שמש,תמיד תלך עם הירח,לירח יש השפעה חזקה יותר.

הציידים תמיד ידעו שדגים וחיות הכי פעילות עם שחר ובערביים,זריחה ושקיעה,אבל הפעילות שלהם סביב זריחת הירח ושקיעת הירח הוא פחות מורגש, כי אירועים אלה צפויים להופיע בזמנים שאין שינויים באור מה שיותר ברור אצלנו,בני האדם.שקיעה וזריחה של ירח בלתי נראה בכל מקרה,ומזג אוויר מעונן מסתיר את הירח .ללא ידיעה מוקדמת על זריחה ושקיעה של ירח חדש,שתי מזמני הדייג הטובים ביותר יאבדו בכל יציאה לדייג!

שלבי הירח:

שיקולים אחרים

כאשר מתכננים דיג על ידי שלבי הירח, ישנם גורמים מסוימים אחרים, שצריך גם להתחשב בהם.

מזג האוויר-שינויים קשים במזג האוויר יש השפעה על הדרך שבא הדגים אוכלים.כאשר סופה מתבשלת או בידיוק אחרי שאחת הסתיימה,זהו זמן מצויין.אם זה קורה בזמן שאתה במקום,תתכונן לחגיגה!.עם זאת אם חזית קרה מתקרבת דגים נוטים לנוע לעומק ולהיות פחות פעילים

עונה-רוב הדגים נוטים לנגוס בזמן מעבר העונות,בין חורף לאביב וקיץ וסתיו,זמנים אלה נוטים להיות הזמנים הטובים ביותר

עכשיו שאתה יודע שדייג לפני שלבי הירח באמת עובד,אין שום סיבה למה לא  לנצל את הידע הזה כדי להגדיל את כמות התפיסות שלך,להיות בהיכון עם החכה,ולחכות לזמני הדיג הטובים ביותר. זה קל וזה עובד!

תורגם מ:www.moonconnection.com

אתר לחישוב זמני שקיעה וזריחת הירח:

http://wise-obs.tau.ac.il/~eran/Wise/wise_calen.html
http://www.timeanddate.com/calendar/moonphases.html

טיפ!
לכו על הימים שהירח מלא לגמרי או לבן לגמרי(ירח חדש/מלא)
עריכה אחרונה: אוגוסט 22, 2013, 19:23:52 PM על ידי Caza
 IP: [ מחובר ]
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

מדהים תודה רבה על ההשקעה זה מאמר מיוחד ושימושי מאוד!!!
לא הרבה אנשים מבינים את משמעות הירח בדייג 
יהושוע{שוקי}פרג

חבר פורום
*

מנותק מנותק

שיא אישי? עוד לא שברתי אותו!

מדהים תודה רבה על ההשקעה זה מאמר מיוחד ושימושי מאוד!!!
לא הרבה אנשים מבינים את משמעות הירח בדייג 

אתה בסדר אתה בסדר אתה בסדר אתה בסדר
פעם מישהו העלה טבלה של ימים טובים לדייג {שכחתי את שמה} מישהו זוכר
מאוד מעוניין בקישור
                          אנחנו מספר 1 האתר מספר 1
-------------------------------
"למדתי בצבא את יופי החיים את טעמם של המים, שאין להם תחליף ואת כל הפלאים שיכול אדם לעשות אם רק ירצה בכך"
 IP: [ מחובר ] WWW
עדי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

יפה מאד וכל הכבוד על ההשקעה.  הגזעי

איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
shay 38

חבר פורום
*

מנותק מנותק

יפה מאד וכל הכבוד על ההשקעה.  הגזעי

כל הכבוד מידע מעניין תודה על ההשקעה והשיתוף 

האתר מספר 1 האתר מספר 1

אנחנו מספר 1 אנחנו מספר 1 אנחנו מספר 1 אנחנו מספר 1 אנחנו מספר 1

בירה בירה בירה בירה
Caza

חבר פורום

מנותק מנותק

יש סיכוי זה יכנס ל"פינת המאמרים"?
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחלה מאמר אחי 

לי אישית יש בעיה עם אני צריך ללכת לפי הירח אני לא יצא לדוג 
עדי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

שלחתי לך מסר בפרטי  אתה בסדר
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
Caza

חבר פורום

מנותק מנותק

אחלה מאמר אחי 

תהפוך לזאב?
yarin44555
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחלה מאמר תודה זה באמת עוזר
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחלה מאמר אחי 

תהפוך לזאב?

אתה בסדר אתה בסדר
עדי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

caza

יש מצב לדוגמא ?

להמחיש לנו כיצד לחשב את השעות המומלצות ליציאת דייג בתאריך מסויים ?

ואם כבר, שיהיה התאריך הכי קרוב - אולי נארגן גומלין צפון דרום (אולי גם מרכז) - הפעם לא יהיו תירוצים  מוצאי לשון

שי בגדדי

ג'ירג'ור בת ימי!!!!!
חבר פורום
*

מנותק מנותק

caza

יש מצב לדוגמא ?

להמחיש לנו כיצד לחשב את השעות המומלצות ליציאת דייג בתאריך מסויים ?

ואם כבר, שיהיה התאריך הכי קרוב - אולי נארגן גומלין צפון דרום (אולי גם מרכז) - הפעם לא יהיו תירוצים  מוצאי לשון

מצטרף לשאלה....

הדיג הספורטיבי חי ובועט !!!

גם אני חתום בעצומה נגד דיג אסור
הצטרפו https://www.atzuma.co.il/daig
Caza

חבר פורום

מנותק מנותק

טוב אני אנסה להמחיש את זה יותר נחלק את הזמנים הטובים ביותר ואחרי זה אני אנסה להסביר כיצד לזהות

1)זריחה או שקיעה של ירח מלא או חדש במקביל לזריחה או שקיעה של שמש
2)שקיעה או זריחה של ירח מלא או חדש,בכל זמן במהלך היום
3)זריחה או שקיעה של שמש
4)זריחה או שקיעה של ירח בכל שלב, אחר משני השלבים בסעיף הראשון

מה שעצם אנחנו מנסים לחפש את שילוב של כמה שיותר גורמים בשביל למקסם את הסיכויים,אבל אפשר כמובן להתפשר

כניסה לאתר: http://wise-obs.tau.ac.il/~eran/Wise/wise_calen.html?

הכנסת נתונים:

לאחר מכן תפתח טבלה ובה יראו שלבי הירח וזמני הזריחה והשקיעה של הירח,כמובן שאתם כבר יודעים מהם זמני שקיעה וזריחת השמש

MR-זריחת הירח
MS-שקיעת הירח

אוקיי עכשיו מה אנחנו מחפשים...

לפי המיספור בתחילת הדף,הדבר הראשון שמחפשים אלו ימים בהם הירח מלא או חדש,בטבלה זה נראה כך:

סימנתי את הימים בעלי הסיכויים הגבוהים ביותר,את הימים בעלי פחות סיכויים(+-),אבל בעלי סיכויים גבוהים יותר משאר הימים,והם גובלים בימים עם שלב הירח המומלץ,שהוא חדש או מלא כפי שאמרתי,שחדש נראה כמו עיגול מלא וירח ומלא נראה כמו עיגול ריק...

אני מקווה שניתן לראות בתמונה,מה שמתקבל זה שב-4,5 לחודש יש ירח מלא,את זה פיספסנו כבר
ב-19,20 יש ירח חדש אז יש עוד סיכוי להביא דגים הבייתה

נבדוק את זמני הזריחה והשקיעה של הירח החדש לדוגמא ב-19
MR-4:23 נראה טוב דיי קרוב לזריחת השמש
MS-18:37 נופל כמעט בול עם שקיעת השמש

אז אני ממליץ על יום שלישי הזה בזמן שקיעת השמש שזה +- כמו הירח(אבל קטונתי)

עכשיו רק צריך לחשב איך נהיה בול עם חכה במים בשעות האלה,40דק' לפני ו40דק' אחרי,כמובן אם אין דגים אז אין דגים אי אפשר להאשים את השיטה,כמובן שתפיסות בימים אחרים אפשריות בהחלט,אם הבנתם אחרת פשוט לא הבנתם את המטרה של השיטה הזו

אם יש עוד שאלות או הערות נוספות אני אשמח

נ.ב
שחכתי לציין בקריאה במקומות אחרים ברגע שיש חפיפה בזמני השקיעה והזריחה של הירח והשמש,אמצע היום מתי שהירח מעל הראש ביחד עם השמש נחשב גם כזמן מצויין
עריכה אחרונה: יוני 24, 2012, 21:06:38 PM על ידי caza
דייג הים

חבר פורום

מנותק מנותק

תודה על ההשקעה והשיתוף  icon_pray;אכן אתייחס לתאריכון  ולזמנים ואבדוק במהלך היציאות לפי זמני הירח אם יש שינוי  וואלה לא יודע.הבעיה שלא תמיד בשעות הטובות מתאפשר יציאה לדייג  sml_bang;בדרך כלל רוב הדייגם יוצאים בימים שמתאפשר להם לכן הם יוצאים בזריחה או בשקיעה  אתה בסדר.
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 3 4 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!